נושא פרוץ

איך חובות קטנים שלא שולמו בטעות או מחוסר ידע טופחים לאלפי שקלים? מי מחשב את הסכומים האלה? מי בודק שהסכומים חושבו כחוק וכראוי? כל חברה יכולה באופן שרירותי לרשום סכום גדול ולדרוש מהלקוח לשלם אחרת יפנו לעורכי דין. מפחידים את האזרח הקטן בהוצאה לפועל . למה הנושא הזה פרוץ ואין פיקוח של המדינה בחישובים שעושים למשל חברות סלולאר או כל גוף אחר?
איך סכום פעוט מגיע תוך זמן קצר לאלפי שקלים? למה אין פיקוח בנושא? למה המדינה מפקירה את האזרח הקטן? לדעתי בתי משפט צריכים לתמוך באזרח הבודד שנאלץ להתמודד מול חברות גדולות שיש להם כסף ומעמידות עורכי דין במשרה מלאה בעוד שלאזרח הקטן אין כסף וזמן להתמודד בבתי משפט מול חברות וגופים גדולים. לדעתי חברות שמועלות ומרמות את האזרח צריכות לקבל קנסות כבדים. למשל היו מקרים שתאגידי מים שלחו חוב של 62 אלף שקל לאישה זקנה שגרה לבדה. ועוד המון מקרים כמו חיילים שהיו צריכים לעבוד כדי לשלם חוב לחברות סלולאר בזמן שאותו חייל אמור לשרת בסדיר. איפה המדינה?
 

shila777

Member
אז זהו.האזרח הקטן אמור לשלם את חובותיו ולא לצבור אותם.
חיל דיבר בסלולרי.שישלם.
מי שאין לו כסף-שלא יצבור חובות.
ואם צבר-בעיה שלו ולא של המדינה או בתי המשפט.
 
טעות. החברות מנפחות את החוב בצורה שרירותית ואין מי שבודק אותם. זה לא קשור לצבירת חוב. למשל תאגידי המים ניפחו חשבונות לאזרחים דבר שלפני התאגידים לא היה .
 

shila777

Member
יפוח חשבונות וחובות-שניי דברים שונים.
קצת.בלבלת ביניהם.
חובות יש לשלם והם נודאי ריבית והצמדה,יש חוק בנושא.
 
למעלה