נזקי המזון המעובד

אבי519

New member
נזקי המזון המעובד

מאמר חדש ב Current Treatment Options in Gastroenterology נאמר כי יש מתאם בין מגיפת ההשמנה והעלייה בשכיחות מחלות כרוניות נלוות, לעליה בצריכת מזון אולטרה-מעובד בפרט באוכלוסיות עניות.
כמה סיבות אפשריות : מזון מעובד גורם לחסר של סיבים , גורם לשינוי באוכלוסית החיידקים המועילים במערכת העיכול .
ובזמן האחרון מגלים חוקרים שחיידקים אלו מאד חשובים בתהליך ההדרדרות למצב של השמנה חולנית. מזון מעובד גם נקשר להתפתחות מחלת כבד שומני , סטאוטידיס.
מחקרים שבוצעו לאחרונה וכבר כתבתי על זה בפורום הזה,
ציטוט : " בבני אדם מצאו כי מזון אולטרה-מעובד עשוי לתרום לירידה בתחושת שובע, הגדלת ארוחות, החמרת סמנים ביוכימיים ועליה גדולה יותר במשקל הגוף. מנגד, באוכלוסיות המתאפיינות בצריכת בשר מעטה, עם דיאטה עתירת סיבים וצריכה מינימאלית של מזון מעובד תועדו שיעורים נמוכים משמעותית של השמנה ומחלות כרוניות ותוחלת החיים ללא-מחלה ארוכה יותר משמעותית."
לצריכת סיבים מעטה השלכות חשובות, שכן צריכת סיבים גבוהה נקשרה עם מספר יתרונות בריאותיים, כולל מניעת נגעים טרום-ממאירים, ממאירות, מחלות לב וכלי דם, סוכרת מסוג 2 ומחלת קרוהן, כמו גם הפחתת תמותה.
" הצריכה של מזון אולטרה-מעובד מלווה בעליה במשקל ועשוי לתרום להתפתחות תסמונת מטבולית ."

לינק : http://www.e-med.co.il/emed/new/use...ctionNewsItem&utm_campaign=NewsletterOfMador4
 
למעלה