סופ"ש בלה בלה בלה

  • פותח הנושא kinks
  • פורסם בתאריך
אני אתחיל - עם יקב אבידן

היום בדרך היין סניף השלום שמחתי לפגוש את שירה אבידן, הבת של צינה אבידן ז"ל, שהטעימה חלק מיינות היקב.
&nbsp
קודם כל שמחתי לשמוע שהיקב עובד ופעיל, ובחודשים הקרובים כנראה יתאפשרו גם ביקורים.
שירה סיפרה כמה חוויות שלה עם תהליכי הייצור של כמה יינות מעניינים של היקב משנים קודמות, היה מאוד נחמד.
&nbsp
היינות שהוצעו לטעימה היו:
הק"ס 2011, טעים ומתובל, וגם חומצי וטאני כך שברור שהוא צריך עוד כמה שנים טובות להתיישן. ראוי לשתייה כבר עכשיו, אבל לדעתי עדיף לחכות.
&nbsp
תג כתום, בלנד בסגנון בורדו, נגיש ופירותי, לי היה קצת מריר, אבל קל לשתייה בסך הכל.
&nbsp
יין קינוח לבן בסגנון פורט מענבי שרדונה בציר מאוחר - לא מתוק מדי, מלא טעמי פרי בשל ומשימורים, עם פרחוניות קלה ופיניש ארוך וכיף עם musk כזה של הענבים המזוקקים (לא ביקב, שאלתי) ששימשו לחיזוק.
&nbsp
כל היינות האלה במבצעי 1+1, כלומר 40-60 ש"ח לבקבוק. משמעות חדשה למושג VFM, לא סתם עצרתי לספור והגעתי לכ-30 בקבוקים של יינות היקב שקניתי בחודשים האחרונים.
&nbsp
תהנו כל עוד הם זמינים במחירים האלה.
&nbsp
סיפורי ויסקי בפוסט נפרד בהמשך הסופ"ש...
 

nimrodrosen

New member
על השרדונה המחוזק אישתי אמרה

"אני מעדיפה לשלם יותר ולשתות יין טעים" אני מסכים איתה.
 

knappertsbusch

New member
סופ"ש ארוך אך לא איכותי במיוחד

אירוע חברה. חברה של שתיינים עליזים אך... איך לומר? נטולי כושר שיפוט.
אבל איך שהוא הם תמיד מגיעים למחרת לעבודה כמו פנתרים, אז אין טענות

טובורג, יינות עלומים למיניהם, שלל צ'ייסרים עלומים של וודקות,
קצת רד לייבל וזוועה בשם טובי 60, עם טעם של לימונצ'לו מקולקל
ואפס השפעות ממשיות. הכול בראש, בקיצור, כרגיל.

לסיום, הרי הגליל ק"ס - מתוק מדי לטעמי אבל עוד לא מצאתי מישהו ששונא אותו,
וביג פיט - יבשושי-מעושן-מלוח-כבולי כמו שאני אוהב, אך עדיין מעודן. אחלה סיומת.
 

singlemaltchef

New member
וואוו טעים.....

בפעם השלישית דראם שבאמת שווה תשומת לב ה גלנרוטס של אלפי.... בן 7 שנים מאוד צעיר אבל ממש מעניין אחלה שריי.... גורם לך לחשוב למה אין הרבה דברים כאלה, ואז אתה מבין שבאמת אין הרבה חביות כאלה.. כי אם היו אז גלנרוטס היתה יותר מעניינת ופחות צפוייה.... אבל בסך הכל דראם מגניב ממליץ בחום! תודה לאסף
 

kinks

New member
אצלי

בגזרת היינות כל היינות של ספרה של דורון בר הון. מאוד מחבב את השרדונה והסוביניון בלאן, הריזלינג פצצה, והוויט סיגנצ'ר זה יין מורכב מאוד שיכול להתיישן עוד שנים רבות.
בנוסף הפינו נואר 11 של גבעות, אחד הפינו היחידים והמוצדקים בארץ.
תבור אדמה מרלו בזלת 2011, יופי של מרלו בשישים ש"ח.
&nbsp
בגזרת הרום בקרדי 8, מאוד מאוזן, לא נופל על מתיקות יתר או כל דבר אחד. אני מניח שלחלק הוא יהיה אנמי מדי.
בגזרת הוויסקי שאקלטון, מתקרב לחצי בקבוק, טעים, זה מה יש לי להגיד.
 

foodnwine1

New member
ויסקי לחורף...

קר...
בחמישי LITTLEMILL 1988 מסמפל שישב אצלי מזמן, בקבוק של WHISKY MAN. המון פירות הדר, עם קצת פסיפלורה למעלה. מעולה!
&nbsp
לשלג לקחתי גלנרות'ס שקרכלשהו בהיפלאסק.
לפרויג 18 - תמיד מהנה. מזמן לא לגמתי.
בגזרת השרי - גלנדרונאך בן 10 סינגל קאסק לא זוכר איזה חבית. שרי לפנים. בדיוק לעונה.
קצת ELIJA CRAIG מול הטלויזיה.
&nbsp
&nbsp
סה"כ רגוע.
&nbsp
&nbsp
 

kinks

New member
כן, עכשיו יש מצב

שאחבב גלנדרונאך!
&nbsp
גלנרות'ס מזקקת שקר. כמעט כל מה שטעמתי חסר שם עומק ונוכחות. מזקקה משעממת.
 
גלנרות׳ס - גם אני שתיתי הסופ״ש

אותו ויסקי ש-singlemaltchef כתב עליו.
חבית אחת של מבקבק עצמאי, אדלפי, 7 שנים שרי אולורוסו במילוי ראשון. 67% אלכוהול בערך...
&nbsp
פצצת שרי מטורפת, אבל איכשהו יצא משהו מעניין מאוד. העץ הצליח לעדן ולעגל את הויסקי, ככה שלאחר דילול לחוזק סביר של ~50% אלכוהול הוא מאוד נעים לשתייה, על אף הגיל הצעיר.
&nbsp
ומה שהכי מעניין זה שהשרי אמנם בולט פה, אבל עם כמות מים נכונה עולה פירותיות נהדרת שלא קשורה לשרי - פירות טרופיים טריים, פאפיה, ליצ׳י... אני מאמין שאלה מאפיינים של הניו מייק של גלנרות׳ס.
&nbsp
בקיצור ויסקי מפתיע במורכבותו, שבאמת עולה על מה שאנחנו רגילים לראות מהמזקקה הזו. כעת הם סוג של תחת הניהול של מבקבק עצמאי אחר, BBR, ואולי בעתיד נראה ביקבוקי מזקקה ברמה דומה.
 
אולי זה כי כל מה שיש זה דברים משמימים

בגלל חביות בינוניות.
אם BBR החליטו להשקיע בחביות, כמו השרי בנות 6-7 של אדלפי, אז זה יקח עוד קצת זמן אולי עד שנראה את ההשפעה.
 

kinks

New member
כנראה המאסטר בלנדר בינוני

להלן מקרה בונהאבן 12, המאסטר בלנדרית חדשה עם אותן חביות הוציא וויסקי עוצמתי יותר.
אם כי עליי להודות שגם חיבבתי את הגרסה הישנה.
 
סלח לי

ואולי זה נושא לדיון בפני עצמו - אבל אם החבית לא מספיק מעניינת בשביל לעשות את המשקה מעניין, אז המשקה איבד מזמן את האופי שלו
&nbsp
הייתי רוצה לקוות שויסקי זה לא פרוסת לחם אחיד - שמבאסת בלי ממרחים
 
לא דיברתי על פינישים! וגם לא פצצות שרי

ויסקי מתיישן בתהליך מורכב של תזקיק, עץ וחמצן, זה לא חדש לך.
&nbsp
בתעשיית הויסקי יש כמה מזקקות שבמשך שנים התבססו על תעשיית הבלנדים כויסקי נפח (בניגוד למרכיב טעם). גלנרות'ס היא אחת מהן.
&nbsp
לכן ניסו לחסוך איפה שאפשר, וזה אומר גם חביות זולות במילוי שלישי ואולי גם גרוע יותר.
&nbsp
אז העץ כבר לא נותן את שלו להתפתחות הויסקי, ונשאר משקה לא בוגר מספיק וקצת משעמם וחד גוני.
&nbsp
מפה ועד היעדר אופי בויסקי ותחום הפינישים המרחק גדול.
 

nimrodrosen

New member
חלק משמעותי מוויסקי זאת החבית

בשונה מברנדי ומרום שיכולים להיות נהדרים לפני חבית, וויסקי ללא חבית כמעט תמיד לא טעים ולכן יש תקנות שקובעות הכרח של יישון בחבית ואף משך זמן מינימאלי.
 

foodnwine1

New member
כמו שכתב ולרון...

הגלנרות'ס בן 7 של ADELHPI וגם אחיו בן ה 6 (בקבוק אחר שכתבתי עליו בבלוג - שניהם שם אם בא לך לחפש) מאוד מעניינים וממחישים שיש למזקקה מה להציע, אם תפסיק לבקבק NAS או וינטאג'ים 40% שכולם די באותו טעם.
&nbsp
לכן שמתי אותו ב HIPFLASK. הוא לא יכול לההרס, ולגימה ממנו חביבה ולא מרשימה.
 
למעלה