סופ"ש עם מה הרסנו את הכבד

kinks

New member
אצלי היה המון וויסקי

חמישי עם הוויסקים הבאים:
קאול איילה דיסטילרז אדישיין כלשהו - מתוק מדי יותר מדי שרי אופס, המאפיינים של הוויסקי פחות חשובים העיקר שיהיה מתוק.
טאליסקר 10 - תמיד טעים ומספק את הסחורה.
בלוויני 17 - היי, התחפשתי לקוניאק מרוב מתיקות וחנפות, לא אהבתי.
לפארויג PX - בוא ניקח וויסקי טוב בעל מאפיינים ידועים ונטביע אותו בפינישים מתוקים שיאבד את הזהות הבסיסית שלו כמעט. לא אהבתי.
טומינטול 33 שנה - מפתיע, אהבתי, ציפיתי ליותר מורכבות אולי במסגרת שהייתה והכוס זה לא היה המקום, אך פירותיות נעימה, לא כבד מדי, לא מתוק מדי.
ג'וני ווקר בלו לייבל חוזק חבית - פצצה של וויסקי, טעים מורכב ולרוב שאני לא חסיד של ג'וני ווקר או חוזק חבית, יציאה מוצלחת.
ג'לנמורנג'י סיגמנט - אחד הטובים, פירותי, מורכב עם הרבה עומק והמתיקות מאוזנת, כנראה הוויסקי הטוב בערב. צריך להשיג לעצמי כמה בקבוקים. הטוב בטעימה.
בין לבין שליש ויינשטנפן ויטוס.
&nbsp
יום שישי שנין בלאן 2012 של יקב מדבר, יאממי, ממש. לא זול אבל אחד הטובים.
 

kinks

New member
סוג של

אין שבוע שאני לא שותה וויסקי לדעתי
אני פשוט לא כותב על זה.
 

מני.ת

New member
ג׳וני כחול בחוזק חבית

הייתי קונה אילו מכרו בארצות הברית. מקווה שיגיע לאזור שלי.
 

מני.ת

New member
אה,

במקום שאני גר, בבארים, אפשר להשיג רק בורבונים רגילים, גלנפידיך ודומיו בגרסת 12 שנה ומקאלן 12 ואולי 18.
הלואי ויכולתי לטעום אותו בבאר מקומי...
 

מני.ת

New member
על הפנים באזור שלי.

רק נסיעה למנהטן. שם בטח יש בארים יעודיים למשקאות איכותיים.
 

nimrodrosen

New member


 

yezer

New member
בסימן בירס 2014 וגלנמורנג'י סדרה ישנה

הסופס נפתח עוד באמצע השבוע עם תערוכת בירס. לא אחזור על התאור המפורט של ולרון אלא רק אדגיש את 3 מהבירות מהן נהניתי ביותר: גריזלי של הדובים, בירת לפרויג של הדיקטטור,
ובירת המנגו (המנגו ברקע ולא משתלט) של החצר.
בנוסף שני גלנמורנג'י שייצורם הופסק- וחבל שכך
גלנמורנג'י 15- מכיל את הנוטים האופיניים למורנג'י אולם יותר חלק מה-10.
גלנמורנג'י מדיירה- הפיניש דומיננטי ונותן מתיקות ופירותיות. ויסקי קל מאוד לשתיה ולטעמי קלאסי בתור קינוח לאחר ארוחה .
 

foodnwine1

New member
אולד פאלטני 35 שנה ו4 TOMATIN חדשים (סיומת שרי)

גולת הכותרת ללא ספק היא OLD PULTENEY 35 החדש. הציפיות היו גבוהות לאחר ה 40 שנה המעולה. ואכן, לא התבדיתי. ויסקי מעולה, עם הרבה עץ ישן, דבש וגם דונג.אשכולית וכל טוב. ויסקי ענק. וגם לא זול כך שבקבוק לא ארשה לעצמי..
&nbsp
טעמתי גם סדרה של 4 ויסקי חדשים מבית TOMATIN בשם : CUATRO. שפונשו כל אחד למשך 3 שנים בסוג אחר של שרי: FINO, MANZANILLA , OLOROSO, PX.
אהבתי הכי את הפינו והמנזנייה, למרות שגם האחרים טובים אבל מתוקים מדי לעונה זו של השנה. יופי של מוצרים. חפשו אותם אם בא לכם משהו נחמד.
&nbsp
כמו כן, ויסקי חדש מ DOUGLAS LAING, מאלט מעורבב בשם TIMOROUS BEASTIE שעשוי מכמה סינגל מאלטים מההילנדס לא רע בכלל.
&nbsp
לסיום קצת TEELING GRAIN עם קרח להתרעננות. מחבב אותו מאוד. לא מורכב אבל כייפי.
&nbsp
שבוע טוב
&nbsp
 

nimrodrosen

New member
הטעימה הרוחבית של הטומאטין נשמעת סופר מעניינת.

רוצה לשתף קצת יותר ברשמים שלה? ההבדלים הנוספים פרט למתיקות?
 

foodnwine1

New member
בשמחה... ואפילו כתבתי על זה פוסט שלם...

מפרסם אותו מחר ואשלח לך לינק
 
למעלה