סין

  • פותח הנושא K C
  • פורסם בתאריך

K C

New member
סין

http://ks.hinuch.net/web/rabin/מקצועות+הלימוד/היסטוריה/היסטוריה+מורחב/סין+המודרנית/הרפובליקה+העממית+-+מדיניות+פנים.htm בקישור לעיל נכתב: עד 1953 השלימה סין את הרפורמה האגרארית. והחלה בשלב השני שלב הקולקטיביזציה, שמטרתו הרחבת שטחי העיבוד, התייעלות השימוש בכלי העבודה וביצירת שיתוף פעולה וסיוע הדדי בין קבוצות העבודה. הפעולות שננקטו: 1. הלאמת הקרקע וחלוקתה למעבד = רפורמה אגררית. 2. מתקדמים בצורה הדרגתית ליצירת קואופרטיבים לעבוד קולקטיבי של הקרקע. הקואופרטיבים שלב שני, שבו מנצלים ביחד את כלי העבודה ויוצרים עבודה משותפת. 3. קולקטיביזציה – המערכת בעזרת פעילי המפלגה דוחפות להקמת בריגדות עבודה שמעבדת שטחי קרקע עם כלי עבודה שניתנים להם. 4. הקמת קומונות גדולות. הרפורמה זכתה להצלחה, התוצר הלאומי הגולמי עלה בתשעה אחוזים לשנה. 96% מהאיכרים חיו בקואופרטיבים חקלאיים. הוקמו כ – 800 חוות קואופרטיביות וכן קיים מרחב סוציאליסטי. סין מתחילה בתוכנית חומש שאמורה הייתה להצטמצם בשנת 1956/7. מהספר "ממלחמת האופיום עד יורשי מאו" לא נאמר דבר על הרפורמה האגרארית שהסתיימה ב-1953. האם ניתן להסתמך על הנתונים האלה? נוסף לכך, מטרת המעבר המדורג מחקלאות פרטית לחקלאות מולאמת אינה ברורה. מהם קואופרטיבים, מהם קולקטיבים ומה השוני ביניהם? מההסבר באתר נראה שהם בעצם אותו יסוד, רק שהקולקטיב הוא מנגנון גדול יותר מהקואופרטיב
 

ybo4

New member
רפורמה אגררית בסין

אפשר לסמוך על הקישור - אלה סיכומים של המורים בבית ספר רבין והם יודעים מה הם כותבים. מעבר לכך - לא בדקתי את הספר של אהרון שי, אבל הוא בוודאי לא התעלם מהרפורמה האגררית. יכול להיות שהוא צמצם את ההתייחסות לנושא, משום שמה שחשוב יותר הוא המעבר לקולקטיביזציה גם בחקלאות. בשנות החמישים החלו בסין בהקמת קומונות (כן, קצת דומה לקיבוצים שלנו, אבל בכפיה) חקלאיות. לא מדובר במעבר הדרגתי מחקלאות פרטית למולאמת, אלא יש מהלך של הלאמת קרקעות, חלוקתו לאיכרים וממש מיד בהתחלת תהליך של ריכוז האיכרים בקולקטיבים חקלאיים. קואופרטיבים - ארגונים שחבריהם משתפים פעולה קולקטיבים - ארגונים שהרכוש בהם משותף לכלל החברים. בגדול אפשר להשתמש בשני הביטויים כאחד. רק בבקשה לא לכתוב "קיבוץ"
 

K C

New member
ארצות הברית

23. הסבר שתי בעיות בתחום הכלכלה ו/או בתחום החברה שנבעו מההתפתחות הכלכלית המואצת של ארצות הברית, בסוף המאה ה-19 ובתחילת המאה ה-20. הצג דרך התמודדות עם אחת מבעיות אלה. לאיזה סעיף בנושא ארצות הברית שייכת שאלה זו?
 
ארה"ב

הסעיף המדובר הוא 5א - "מאפייני הקפיטליזם, גילוייו והשלכותיו הכלכליות, החברתיות והפוליטיות משלהי המאה ה-19 ועד למלה"ע הראשונה, התנועה הפרוגרסיבית ותיקוניה. הסעיף נפל במיקוד והשאלה אינה רלוונטית למיקוד 2010.
 
למעלה