עוגת בננה ספליט

עוגת בננה ספליט

הכנתי את הדבר הזה אתמול וזה פשוט חגיגה:

חמאה - ½ כוס (רכה)
סוכר - ½1 כוסות
ביצים - 2 (גדולות, בטמפרטורת החדר)
בננה - ½1 כוסות - 3 בננות גדולות (מעוכות)
שמנת חמוצה - 1 כוס
תמצית וניל - 2 כפיות
קמח - 2 כפות
סודה לשתייה - 1 כפית
מלח - ¾ כפית
דובדבנים מסוכרים - 500 גרם (קצוצים, ללא נוזלים) - אני השתמשתי בחצי, עדיין יצא טעים
שוקולד צ'יפס - 2 כוסות
מיני מרשמלו - 250 גרם - לא היה לי בבית, אז פשוט חתכתי 200 גרם מרשמלו רגיל

חממו תנור ל-190 מעלות ושמנו קלות תבנית אפייה בגודל 38X26.
ערבבו בקערה גדולה את החמאה והסוכר במשך כ-2 דקות עד לקבלת מרקם אחיד דמוי פירורים.
הוסיפו ביצים וערבבו היטב, לאחר מכן הוסיפו בננה, שמנת ותמצית וניל וערבבו יחדיו.
בקערה נוספת, ערבבו קמח, סודה לשתייה ומלח והוסיפו אותם בהדרגה תוך כדי ערבוב אל קערת תערובת הבננה.
העבירו את התערובת אל תבנית האפייה והכניסו אל התנור למשך 18-20 דקות, או עד לבדיקת קיסם – דקירה במרכז העוגה ובדיקה שהוא יוצא נקי.
הוציאו את העוגה ופזרו מעל דובדבנים, שוקולד צ'יפס ומיני מרשמלו והכניסו חזרה אל התנור לאפייה של 3-5 דקות.
הוציאו את העוגה מן התנור, הניחו לה להתקרר מעט והגישו לאורחים.

המתכון המקורי נלקח מפה: http://www.baba-mail.co.il/recipes/recipe.aspx?recipeid=2428
 
למעלה