עוגת גבינה ניו יורקית

נוגה44

New member
עוגת גבינה ניו יורקית

לפני כמה ימים פורסמה עוגת גבינה ניו יורקית ממכרת
מחפשת ולא מוצאת
אשמח לעזרה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לא זוכרת ניו יורק ממכרת כי אם גבינה אוורירית

ממכרת של יעלה:

בנית מלבנית חוסלה עד תום עוד לפני צאת השבת, וזה למרות שהחצי, הבכור ו(מסתבר ש)גם הנסיכה, שעבורה הכנתי את העוגה ("אני כבר לא אוהבת עוגות גבינה, אמא") לא נגעו בה.

משהו מופלא לחלוטין - כמו לנגוס בפיסות עננים!

הנה המתכון, צריך לזכור להכניס אותו גם לשרשור שבועות בע"ה.

המון שנים זו היתה עוגת הגבינה שלו כל השנה, כולל פסח כי היא מתאימה לכל השנה.
מדי פעם, לאירוח, שמה שכבה של ציפוי: קצפת + 2 כפות שטוחות אינסטנט.


נושא : בבקשה... עוגת גבינה קונדיטוריה של אודטה
תאריך : 25/05/09 10:00
מחבר/ת : יעלה


טורט גבינה של אודטה (כמו קונדיטוריה)
תבנית עגולה 26 או מלבנית, דפנות גבוהות, לא מתפרקת

2 מיכלי גבינה לא שמנה (500 גרם)
1 יוגורט (200 מ"ל)
5 חלמונים
7 חלבונים
1 כפית גדושה אבקת אפיה
2 שקיות סוכר ווניל

1 כוס סוכר
חצי כוס מים
3 כפות גדושות קמח תפו"א או קורנפלור

אופן ההכנה :

מומלץ להכין מראש את כל החומרים על השיש ולהכין בדיוק לפי הסדר הרשום :

1 – לבשל בסיר טפלון את הסוכר + מים + הקורנפלור. לבחוש עד שהכל נמס ומגיע לרתיחה ואז להמשיך לבשל על אש קטנה יותר 3 דקות. להסיר מהאש. לשכחנים, כדאי לשים שעון בזמן הבישול.
2 – לערבב בקערה : גבינה + יוגורט + חלמונים + סוכר ווניל
3 - להקציף במיקסר חזק את החלבונים עד שמתחיל להתהוות קצף ואז מוסיפים את תערובת הסוכר-קורנפלור כף אחרי כף ! לא לשפוך הכל יחד !
4 – לאחד בתנועות קיפול את תערובת הגבינה עם הקצף. להוסיף קודם רבע מהקצף לתוך הגבינה, להוסיף עוד חצי מהקצף שנותר ואז את היתר. איחוד הדרגתי-איטי יביא לתערובת אחידה וימנע כיסי קצף שלמים.
5. להכין קודם תבנית גדולה יותר שיש בה מים שיגיעו עד לגובה כ-2 ס"מ לאחר שנכניס את התבנית עם העוגה.
6. אופים בחום גבוה מאוד, ללא טורבו , כ-200 מעלות - במשך כ-8-10 דקות. מורידים לחום בינוני-נמוך (140-150) וממשיכים לאפות עד כשעה. משאירים בתנור סגור עוד כ-חצי שעה. פותחים מעט הדלת בעזרת מגבת או מעצור אחר ומשאירים העוגה בתנור עד לקירור.

עדכונים מהשנים האחרונות - לפי מה שכתבו אחרים :
לפתוח את התנור אחרי שהעוגה עולה ומתחילה להזהיב, להעביר סכין בין העוגה לדופן ולהמשיך לאפות.
וגם... יש שעוטפים בעתונים רטובים במקום אמבט המים.
לא ניסיתי (יעלה) את שתי השיטות כי מכינה לפי הדגם הישן.
 
למעלה