עוגת מייפל פרווה

my sunshine

New member
בבקשה

120 גר' שוקולד מריר מגורר 1/2 כוס אגוזי המלך מרוסקים גס 2 כוסות קמח תופח 2 ביצים 3/4כוסות סוכר 3/4כוסות שמן 3/4 כוסות מיץ תפוזים סירופ מייפל לחמם תנור ל180 מעלות לערבב הכל פרט לאגוזים, לבלילה אחידה לשמן שתי תבניות "אינגליש קייק" חד פעמיות, לחלק חצי בכל תבנית לפזר מעל את האגוזים לאפות במשך 45 דקות עד שהעוגה משחימה ומתקשה. להוציא ולפזר סירופ מייפל על העוגות בעודן חמות
 
כאן המתכון המקורי לעוגת המייפל,והצעות לפרווה

עוגת מייפל : להכין מראש תבנית עגולה קוטר 26 או 3 תבניות של אינגליש -קייק . חומרים לעוגה: 6 ביצים 2 כוסות סוכר 4 סוכר וניל 2 גביעים שמנת חמוצה 1 כוס שמן 3 כוסות קמח 1 שקית אבקת אפייה 1 כוס אגוזים קצוצים לציפוי: 1/2 כוס סירופ מייפל- לצקת על העוגה החמה מיד לאחר האפייה . אופן ההכנה : מחממים תנור ל-180 מעלות. (חום בינוני). מערבבים את כל החומרים לפי הסדר, יוצקים לתבנית משומנת, (רצוי בשמן קנולה). ואופים בחום בינוני , זמן אפייה: כ-50 דקות לעוגה עגולה, (כ-40 דקות אפייה לאינגליש קייק). מוציאים מהתנור ומייד מוזגים על העוגה סירופ מייפל בנדיבות. מצננים לחלוטין ,רצוי להמתין שעה שהעוגה תתקרר ,כדי שלא תתפרק בעת פריסתה, ,וכשהעוגה קרה ומתייצבת, ניתן לפרוס, העוגה הזו טעימה רק כשהיא קרה. לגוון-לעוגת פרווה : 1) אפשר להחליף את השמנת במיץ- תפוחים או בחלב קוקוס מתובל בכף קינמון טחון.
 
למעלה