עוגת שוקולד

אז בינתיים האורחים שביקשו עוגת שוקולד, העדיפו פיתוי שוקולדי אחר שהצעתי להם. לא יודעת איך למחוק את הבקשה בנושא.
 
עכשיו מסקרן מה הצעת להם כתחליף
עוגיות שוקולד נחשקות. יציבות וסדוקות והבפנוכו רך ונהדר.


עוגיות שוקולד פאדג'



מתקבלות די הרבה עוגיות קלות ועדינות שלטעמי הן עוגיות השוקולד האולטימטיביות.

לצערי הרב אפשר לאכול אותן גם כשהן קפואות.


350 גר' שוקולד מריר איכותי (השתמשתי ב- 60%)
100 גר' חמאה (או מרגרינה)
1 כוס קמח לבן (אפשר בקמח 70% מלא)
2/3 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח (לא שמתי)
3 ביצים

3/4 כוס סוכר חום בהיר, למשל דמררה
1 כפית תמצית וניל (כדאי להשקיע בתמצית וניל משובחת)
200 גר' שוקולד צ`יפס (עדיף של אופנהיימר)

להמיס בעדינות בבאן מארי (סיר כפול) את השוקולד עם החמאה. לקרר מעט ולבחוש מדי פעם, כדי שלא יקבל קרום מלמעלה.

בקערת מיקסר להקציף במהירות גבוהה את הביצים, הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
להוסיף את השוקולד והחמאה ולהקציף עוד כמה דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
להוסיף את הקמח, אבקת האפייה (והמלח) לתערובת השוקולד ולערבב בעזרת מרית רק עד שהקמח נספג בעיסה.
להוסיף את השוקולד צ`יפס ולהבליעו בעיסה.

בעזרת כפית להניח תלוליות של הבצק על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. להשאיר מרווח של כ - 5 ס"מ בין העוגיות כיוון שהן משתטחות ומתרחבות בזמן האפייה.

להכניס לתנור מחומם מראש לכ- 175 מעלות ולאפות כ - 12-15 דקות עד שהעוגיות הופכות מבריקות וסדוקות אבל עדיין רכות במרכז.
טיפ - איך יודעים שזה מוכן - העוגיות תופחות מעט הופכות מבריקות ואז נופלות (כך נוצרים הסדקים). דקה אחר כך אפשר להוציא מהתנור.
 

michalgad

Active member
עוגיות שוקולד נחשקות. יציבות וסדוקות והבפנוכו רך ונהדר.


עוגיות שוקולד פאדג'



מתקבלות די הרבה עוגיות קלות ועדינות שלטעמי הן עוגיות השוקולד האולטימטיביות.

לצערי הרב אפשר לאכול אותן גם כשהן קפואות.


350 גר' שוקולד מריר איכותי (השתמשתי ב- 60%)
100 גר' חמאה (או מרגרינה)
1 כוס קמח לבן (אפשר בקמח 70% מלא)
2/3 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח (לא שמתי)
3 ביצים

3/4 כוס סוכר חום בהיר, למשל דמררה
1 כפית תמצית וניל (כדאי להשקיע בתמצית וניל משובחת)
200 גר' שוקולד צ`יפס (עדיף של אופנהיימר)

להמיס בעדינות בבאן מארי (סיר כפול) את השוקולד עם החמאה. לקרר מעט ולבחוש מדי פעם, כדי שלא יקבל קרום מלמעלה.

בקערת מיקסר להקציף במהירות גבוהה את הביצים, הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
להוסיף את השוקולד והחמאה ולהקציף עוד כמה דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
להוסיף את הקמח, אבקת האפייה (והמלח) לתערובת השוקולד ולערבב בעזרת מרית רק עד שהקמח נספג בעיסה.
להוסיף את השוקולד צ`יפס ולהבליעו בעיסה.

בעזרת כפית להניח תלוליות של הבצק על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. להשאיר מרווח של כ - 5 ס"מ בין העוגיות כיוון שהן משתטחות ומתרחבות בזמן האפייה.

להכניס לתנור מחומם מראש לכ- 175 מעלות ולאפות כ - 12-15 דקות עד שהעוגיות הופכות מבריקות וסדוקות אבל עדיין רכות במרכז.
טיפ - איך יודעים שזה מוכן - העוגיות תופחות מעט הופכות מבריקות ואז נופלות (כך נוצרים הסדקים). דקה אחר כך אפשר להוציא מהתנור.
נקרא מצויין. ב״ה אכין לפורים . תודה !
 

shira1960

Active member
בכל זאת מעלה המלצה ישנה לעוגת שוקולד מוצלחת, קלה, טעימה, ופרווה.
אני בטוחה שתרגמתי פעם את המתכון בפורום הישן, מעניין אם זה נשאר איפשהוא ברשת.
אני מחליפה את החלב בכוס קפה (להכין קפה כמו שמכינים לשתיה, לתת לקפה להתקרר). לא לדאוג, זה לא יוצא עם טעם של קפה.
לשים לב - הבלילה יוצאת מאד נוזלית.
 
בכל זאת מעלה המלצה ישנה לעוגת שוקולד מוצלחת, קלה, טעימה, ופרווה.
אני בטוחה שתרגמתי פעם את המתכון בפורום הישן, מעניין אם זה נשאר איפשהוא ברשת.
אני מחליפה את החלב בכוס קפה (להכין קפה כמו שמכינים לשתיה, לתת לקפה להתקרר). לא לדאוג, זה לא יוצא עם טעם של קפה.
לשים לב - הבלילה יוצאת מאד נוזלית.
תודה רבה.
 
למעלה