עוגת תפוזים גבוהה ואוורירית

אילנית12

New member
עוגת תפוזים גבוהה ואוורירית

מקור התמונה:אילנית מככבת בביתנו פעמים רבות. מתכון: עוגת תפוזים אוורירית וטעימה רכיבים: 6 ביצים מופרדות מס' 2 (או 5 ביצים מס' 1) כוס וחצי סוכר 2 שקיות סוכר וניל 1/2 כוס שמן קנולה 3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי קליפה מגוררת מתפוז שלם ומלימון שלם 2 כוסות קמח תופח אופן הכנה: 1) מערבבים במיקסר את החלמונים עם 1/2 כוס סוכר, 2 שקיות סוכר וניל, 1/2 כוס שמן , 3/4 כוס מיץ תפוזים וקליפת התפוז והלימון המגוררת. 2) מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח התופח. 3) מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר לקצף קשה ומקפלים לתוך התערובת . אופים בתבנית עגולה מס' 26 או בתבנית קוגלהוף גבוהה (עם ארובה) בחום 180 מעלות בערך 40 דקות. (כך זה בתנור שלי, כדאי לבדוק עם קיסם אם העוגה מוכנה...). העוגה יוצאת גבוהה מאד. הערות: מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1
 

homets

New member
ווווואאאאאאאיייי זה נראה פשוט מ-ע-ו-ל-ה-!

אני מתה על עוגות תפוזים, ואני בדרך כלל עושה את העוגת תפוזים קוקוס של ארומה שיוצאת מצוינת בפני עצמה, אבל זאת נראית מדהימה!!! ורכה ועסיסית! יאמי! ברוכה הבאה לפורום! שמחה לראות אותך פה
אני קוראת הרבה בחלבי
אשמח אם תישארי, נטלי
 

יוספה15

New member
בקשת מתכון

ערב טוב לכולם ובהצלחה בפורום נהדר זה אפשר בבקשה מתכון לעוגת תפוזים קוקוס של ארומה זו העוגה המועדפת שלי ביושבי ללגום קפה בארומה תודה מראש
 

homets

New member
היי יוספה ../images/Emo13.gif

ברוכה הבאה לפורום
הנה המתכון המבוקש: עוגת תפוזים, סולת וקוקוס / קפה ארומה 1 כוס קמח 1 כוס סולת 1 כוס קוקוס 3/4 כוס סוכר 1 אבקת אפיה 1 סוכר וניל 4 ביצים 3/4 כוס שמן 1 כוס תפוזים לסירופ - 1 כוס מים 3/4 כוס סוכר 1/2 לימון הוסף מרכיבים אלו לרשימת הקניות אופן ההכנה מקציפים חלבונים עם סוכר. מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה. בקערה נפרדת מערבבים שמן חלמונים ותפוזים. להוסיף חומרים יבשים לחלמונים ולערבב עם החלונים המוקצפים להעביר לתבנית , להוסיף מעט קינמון באמצע ומעל ולאפות 150 מעלות 30 דקות להרתיח מים סוכר ולימון ושהעוגה חמה לשפוך באופן שווה מעליה אפשר להוסיף קצפת מלמעלה - לא חובה מקור התמונה: homets
 

אילנית12

New member
קומכיות במילוי תפוחים שהכנתי לא מזמן../images/Emo3.gif

קונכיות במילוי תפוחים הכנה וצילום:אילנית12 החומרים: 1 ק"ג תפוחים עדיף מסוג "גרני סמית" 50 גרם חמאה חצי כוס סוכר כפית קינמון 100 גרם צימוקים,או לפי הטעם. ההכנה: אופים את הקונכיות לפי הוראות ההכנה. קולפים את התפוחים,וחותכים לקוביות קטנות. מטגנים את התפוחים מספר דקות בחמאה וסוכר,תוך בחישה. מסירים מהאש ומוסיפים את הקינמון והצימוקים. מצננים מעט. ממלאים כול קונכיה אפויה בכף גדושה מהמילוי ואופים כ15 דקות נוספות. מקור:אריזה "שלושת האופים"
 

אילנית12

New member
אחרונה,עוגת הפרס שלי:עוגת שמרים ותפוחים../images/Emo3.gif

עוגת שמרים עם תפוחים /אילנית12 . עוגת הפרס שלי,אשר זכיתי בערוץ האוכל של תפוז. צריך קצת להשקיע, בסידור הבצק בתבנית. אפשר להכין רולדות. אפשר להכין רק מקמח לבן.. החומרים: 3 וחצי כוסות קמח לבן (200 cc( 2 וחצי כוסות קמח מלא.(200 cc( (לא חובה,אפשר להשתמש בלבן) 30 גרם שמרים 100 מרגרינה מומסת/חמאה 1 סוכר ווניל 4 כפות סוכר 1 ביצה קורט מלח. מים פושרים בערך כוס וחצי.(כמה שנכנס) אופן ההכנה: שמים את כול החומרים בקערה,ומתחילים ללוש,בערך 10 דקות ,משהים חצי שעה מכוסה במקום חמים.לאחר חצי שעה להוציא אוויר ללוש שוב כמה דקות. ולהשהות לתפיחה נוספת.בערך שעה וחצי.ושוב ללוש. חומרים למלית: בערך 10 תפוחים,מגורדים גס אשר סחטתי מהם את המיץ(ביד,או במסננת) 2 כפות ברנדי(,או תמצית רום) 2 חבילות סוכר ווניל סוכר לפי הטעם כף גדושה קינמון צימוקים/אגוזים ההכנה: לשמן תבנית גדולה סטנדרטית של תנור,לרדד על משטח עבודה מקומח ,עלה דק של בצק,להוסיף מלית,ושוב לרדד בצק,ושוב להוסיף את המלית,וכן הלאה,השכבה העליונה צריכה להיות עלה של בצק. למרוח עליו חלמון של ביצה. הערות: בתבנית של התנור יוצא 3 שכבות,מומלץ להשתמש בתבנית יותר קטנה. לאפות בחום בינוני. אפשר גם להכין רולדות.הולך יותר מהר. מקור :עצמי.
 

pirge

New member
אילניתוש, העוגה מהממת במיוחד בתבנית הזו../images/Emo45.gif

 
למעלה