עוף בחלב קוקוס וקארי

BiggPoppa

New member
עוף בחלב קוקוס וקארי

עוד מתכון פשוט, מהיר וטעים (מאוד) - כזה שאני מכין סתם ככה לארוחת ערב באמצע השבוע. לוקחים 500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות, או פילה עוף שהוצאנו לו את הגיד. אני באופן אישי מאוד אוהב פילה עוף ופיתחתי כבר מיומנות בהוצאת הגידים - חותך עם סכין חדה צמוד משני צידי הגיד ומושך אותו. מתקבל שסע במרכז החתיכה. כצפוי, צורבים את העוף על מחבת חמה מאוד בערך דקה מכל צד - עד שיש סימני צריבה זהובים ויפים. מוציאים לכלי בצד. למחבת מוסיפים שמן זית ומטגנים בצל חתוך קטן. כשמזהיב מוסיפים ג'ינג'ר מגורר - כס"מ של שורש, פלפל חריף - אני מוסיף קובייה אחת של תיבול צ'ילי חריף (מהקוביות הקפואות) - אפשר גם אבקת צ'ילי חריף, או פלפל אדום חריף חתוך קטן, או טבסקו. מוסיפים גם חצי צרור כוסברה קצוצה דק. מערבבים דקה ומוסיפים פחית חלב קוקוס, שלוש כפות צ'ילי מתוק, שתי כפיות גדושות אבקת קארי וסויה להמלחה לפי הטעם (אני מוסיף כשתי כפות). אני משתמש בקארי מדרס - האבקה צהובה, אבל בבישול מתקבל צבע ירוק. נותנים לזה לבעבע כמה דקות - הרוטב מסמיך מעט. מוסיפים חזרה את העוף ומבשלים תוך כדי ערבוב עוד דקה - שתיים. חובה להגיש עם משהו שיספוג את הרוטב. מתאים מאוד עם אורז לבן פשוט (אני אוהב אורז דביק), או כמו בתמונה - אפשר להוסיף ניוקי מוכנים דקה לפני שמורידים מהאש. בתיאבון!!!
 

א פרח

New member
יאמי - סופ"ש של קוקוס

אני מרוצה
 
למעלה