ניסיון
1,2 ניסיון... שתי התוכנות האלה בונות על השוואה של מקטעים קצרים. פסטה (נשמע טעים) לוקחת זוג חומצות אמינו או 4-6 נוקלאוטידים כל פעם ברצף אותו בודקים ובודקת אותו מול כל הרצפים הידועים בלסט לעומת זאת לוקחת 3 חומצות אמינו כל פעם מהרצף והולכת ורואה אם השלשה הזו מופיעה בחלבונים אחרים. על כל רצף שבו השלשה הזו מופיעה מקבלים ניקוד. פסטה יותר מדוייקת ויותר איטית, על פי הבנתי זה בגלל שהיא בודקת זוגות ובלסט בודקת שלשות אז לוקח לפסטה יותר זמן, כי היא בודקת יותר, ולכן היא גם יותר מדוייקת