המלצות
הנה כמה אופציות שאני אוכלת: (הן מתאימות לכמות פחממות בדיאטה סטנדרטית של סכרת וסכרת הריון, אבל כמובן שאת צריכה להשוות מול כמות הפחממות של הדיאטה שקיבלת את מהדיאטנית, ולוודא שמתאים לך).
ארוחת בוקר: 2 פרוסות לחם קל עם גבינה לבנה עד 5% או עם פרוסת גבינה צהובה 9%, או עם אבוקדו, עם ירקות ליד (עגבניה/מלפפון/פלפל/זיתים).
ארוחת צהריים: אופציה 1: סלט גדול עם עגבניות, מלפפונים, פלפל, צנונית מגוררת, קצת בצל, טונה. עם שמן זית, מיץ לימון, 2-3 כפות טחינה ו 2-3פרוסות לחם קל. אופציה 2: מנה בשרית או דג : חזה עוף (מתובלן עם מלח,פלפל, פפריקה, כמון) עשוי על מחבת גריל עם פסים מרוח במעט שמן או דג סלמון פילה - מרוח בשמן זית או חמאה , לפזר עליו מלח,פלפל שחור,הרבה שום כתוש ולימון סחוט ולשים בתנור בחום בינוני כ 15-20 דקות, עד שמקבל צבע וורוד יפה. + תוספת 4-5 כפות פירה\פסטה\אורז + סלט גדול אופציה 3: גיבץ' עשוי מ: תפוח אדמה (לא גדול) חתוך לפרוסות/קוביות, כרוב לבן (כרבע כרוב) חתוך לקוביות, עגבניה חתוכה לקוביות, בצל קטן פרוס, 2-3 קישואים חתוכים לעיגולים, פלפל אדום חתוך לרצועות, כמה פרחי כרובית, כמה פרחי ברוקולי - שמים הכל בפיירקס גדול, שופכים מעל חצי כוס מים רותחים שבתוכם המסנו כף אבקת מרק עוף, מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות (כזה מהקופסאות שימורים הקטנות הקנויות) וכף אחת קטשופ. ומכניסים לתנור מכוסה בחום גבוה עד שמתרכך. מדי פעם, מוציאים לראות מה מצב הרכות ומערבבים. (לוקח די הרבה זמן, כמעט שעה - כדאי להכין מראש ולא כשכבר מתים מרעב). ליד זה אפשר להוסיף סלט ירקות טרי מעגבניה, מלפפון, צנונית, פלפל, ומעט בצל, מתובל במלח, כף שמן זית ומיץ לימון. אופציה 4: סנדוויץ משתי פרוסות לחם קל, מרוחות במיונז דיאטטי (יש עכשיו כזה של 9%) ובינהן חביתה ופרוסות עגביה, וליד קערת סלט ירקות ומלפפון חמוץ.