פולו רוסו

BiggPoppa

New member
פולו רוסו

או באיטלקית - "עוף אדום". זו מנת נתחי עוף ברוטב עגבניות בסיסי, מוגשת בד"כ על גבי פסטה. סתם משהו שאני מכין לפעמים באמצע השבוע. מנה אהובה במיוחד על אשתי ופשוטה למדי להכנה. הכמויות לשני אנשים. צורבים במחבת 500 גרם נתחי חזה עוף כדקה מכל צד עד שמתקבלת צריבה נאה. מורידים מהמחבת ומטגנים במעט שמן זית בצל אחד חתוך גס (רבעי טבעות), חצי ראש שום חתוך לפרוסות דקות ו 4-5 עגבניות מיובשות חתוכות גס עד להזהבה. מוסיפים שתי כפיות רסק עגבניות ופחית אחת (400 גרם) של עגבניות קלופות במיץ. אני משתמש באלו תוצרת איטליה וממליץ עליהן בחום. מוסיפים תיבול: כמה ענפים של בזיליקום וכמה ענפים של אורגנו טרי קצוצים גס (רק העלים, ללא גבעול). כפית סוכר כפית מלח פלפל שחור גרוס צ'ילי חריף גרוס לפי הטעם. מערבבים היטב, מועכים את העגבניות הרכות ככה שהן מתפרקות לחתיכות גסות. מביאים לרתיחה עזה ומוסיפים חזרה את העוף. מבשלים עוד 2-3 דקות ומגישים על פסטה. בתיאבון!
 
למעלה