פינת "המדאייטות" - איך הולך בסופשבוע חורפי זה

ExNewYorker

New member
פינת "המדאייטות" - איך הולך בסופשבוע חורפי זה

אז קודם כל, באופטימיות זהירה רושמת שנראה לי שהג'ינס שבגינו התחלתי את הפינה הזו, יושב קצת יותר טוב. לפחות נכון ללפני 10 דקות
יחד עם זאת, אתמול בערב הכנתי פיצה שבאמת (למרות שהנחתום אינו מעיד על עיסתו
) יצאה א-ל-י-פ-ו-ת!! האורחים התעלפו קלות
. הסוד שלי: 1. בצק ללא שמן 2. חימום אבן אפייה ב 220 מעלות בתנור לפחות שעה לפני האפיה 3. רידוד דק 4. הכנת הבצק שעות מראש. הרבה לישה. לאשפז במקרר אם תופח מידי (אני גם מידי פעם הולכת ונותנת לו "בוקס" להוריד את האויר). 5. רידוד על קמח תירס (נותן קרנצ'יות מדהימה). אז... אכלתי יותר מידי, אני מודה. עוד מעט הולכים לחמין אצל חברים, מקווה שתהיה לי שליטה
שבת שלום!
 
שלום למדאייטות

קשה, קשה.. כבר הספקתי לאכול עד עתה 4 פרוסות לחם שיפון מלא והרבה סלט.. עוד כשעה נתיישב לאכול צהריים - מרק עוף (לא נורא..) קשה כשלא יוצאים מהבית, אבל הצטיידתי במרקים (שחצי הכין..) - מרק עוף ומרק ירקות שיעזרו (בתקווה) להיות בשליטה.. בהצלחה עם החמין..
 

juspan

New member
די, השרשורים שלכן עושים לי ההפך

במקום להצטרף, ירדתי למטה לקנות לכולנו לחמניות לבראנצ', ובחיים לא מתפתה שם לשטויות מעבר, וקניתי לנו גם קראסונים (ועוד מהסוג הכי מושחת, כלומר לא המלאים מהכוסמין וכו', אלא הלבנים זהובים
). וגם אני מרדדת פיצה על משטח מלא סמולינה (דורום) כדי לתת את האפקט הקראנצ'י באפייה בסוף.
 

Anne Shirley1

New member
זה הבצק המופרסם מפורום אוכל?

זה שקרוי על שמך? אני הכנתי אותו תקופה(לאחרונה חזרתי לזה עם שמן הזית) והוא אכן קצר מחמאות מנסיוני הוא היה מעולה גם אחרי לילה במקרר. איזה רוטב? אנסה את הטיפ עם קמח התירס תודה! לפינה לעומת זאת אין לי מאום לתרום אני בדיוק כמו ג'וספאן
 

ExNewYorker

New member
אכן זה הבצק


הרוטב שלי הוא הכי פשוט "ונטורל": קופסת עגבניות מרוסקות + שפריץ שמן זית + מלח + פלפל + אבקת שום + אורגנו.
 

efratcn

New member
מגיע לך עונש! (דמייני כאפה
)

בלי מתכון??? מהרי ורשמי את המתכון. אגב, אני הפסקתי עם אבן השמוט שדפקה לי את התנור. יכול להיות בגלל שהנחתי אותה על רצפת התנור והלך התרמוסטט אבל עם התנור החדש אני לא מעזה ובגלל זה בחרתי תנור שמגיע לכמעט 300 מעלות. יוצא אליפות גם בלעדיה
 

ExNewYorker

New member
בבקשה: מתכון הפיצה המועדף עליי

לגבי האבן: אכן אסור להניח בתחתית התנור. אני מניחה באמצע התנור על רשת. אפשר ללא אבן. פשוט לחמם תבנית ריקה בתנור החם. את הפיצה להחליק על התבנית הלוהטת (אפשר לרדד על נייר אפייה). האפקט דומה (לשתי פיצות בינוניות): 4 כוסות קמח (או 500 גר) - בארץ רצוי שטיבל 2 1.5 כוסות מים + שתי כפות מים (225 מ"ל) 2 כפיות מלח (10 גרם) 2 כפיות שמרים יבשים (10 גר) 2 כפיות גלוטן (אם יש) כן, אין טעות: ללא שמן זית וללא סוכר! מכינים בצק. לשים 5 דקות. נותנים לבצק לנוח. לשים עוד 5 דקות ושוב נח ושוב כ 5 דקות. מפעם לפעם הבצק הופך להיות יותר רך ונעים לעבודה נח לו כאמור 48 שעות במקרר. אבל גם 12-16שעות זה טוב, או שעתיים בטמפ' החדר. לחמם תנור היטב ל 250 מעלות עם אבן אפייה או תבנית שנתונה באמצעו. את הפיצה לרדד על נייר אפייה, להוסיף תוספות (רוטב עגבניות טריות, מוצרלה טרייה ובזיליקום טרי). להחליק את הפיצה על הנייר על התבנית הלוהטת שבתנור או על אבן האפייה שבתנור. פיצה ליגה אחרת!
 

ExNewYorker

New member
לגבי המים : הוסיפי את הכמות שרשום ואם יש צורך

הוסיפי עוד. לדעתי מראש טעיתי בכמות המים שרשמתי במתכון המקורי...
 

Anne Shirley1

New member
גם לא הגלוטן יוצא נפלא עם הקמח של שטיבל

ואני מחליקה עם מרדה לתחתית התנור והפיצה מוכנה ב4-5 דקות. גם לי לא הצליח אם אבן השמוט.
 

kessem2

New member
אם יש לכם גריל גז

נסי להכין את הפיצה על אבן שמוט בגריל גז. 7 דקות, פיצה אליפות
 

adip78

New member
קשה...

סופ"ש של חגיגות יום הולדת לגדול. כבר יומיים אני אופה ומבשלת כל היום. לא יכולה לא לנשנש תוך כדי. עכשיו סיימתי לנקות את הבית אחרי אירוח של כמעט 30 אנשים. גיסתי הכינה פאי תפוחים מעלף שהייתי חייבת לאכול ממנו (אחרי שאכלתי מעוגת היום הולדת שהכנתי). נראה לי שבסופ"ש עליתי את כל מה שירדתי עד עכשיו.
 
למעלה