פיצה שלא מברכים עליה "המוציא"

אני עושה לפעמים פיצה על בסיס של בצק שק"מ

כי הבן שלי אוהב אותה יותר מבצק שמרים. והבת שלי גם עושה אותה והיא שנזכירה לי שבמקור (כשהבן עוד היה קטן) הייתי מכינה אותה בכלל עם גבינה לבנה ולא עם שמנת חמוצה. אני אפילו לא זכרתי זאת עכ"פ אם כך אז הייתי מערבבת 1 קמח אוסם קטן (350 גר) 1 חמאה 200 גר. ו1 גביע גבינה 9%. היו כמובן הייתי משתמשת ב5% . עך כך פנים כך או כך זה לא המוציא לעניות דעתי.
 
תודה אני רוצה מתכון לבצק לא חלבי

בבקשה. ואם אפשר אשמח להסבר מה הופך אותו ללא המוציא ..
 

1winnie

New member
היות וזה משתנה בין העדות

שוב - מנהגים שונים לעדות שונות אז עדיף שתשאלי רב. יש שיגידו שאת צריכה ללוש את הבצק עם מיץ פירות - אבל זה נתון למחלוקת וזה גם משתנה אם אוכלים ממנו יותר מכמות מסויימת - כי אז זה שוב הופך ל"המוציא" אם אין לך רב - את יכולה להפנות את השאלה לאתרים כמו כיפה/מורשת/ישיבה והאמת שאני בטוחה שבחיפוש באתרים האלה, תוכלי גם למצוא תשובות שונות - לפני העדות השונות.
 

שוקו בת

New member
לפי הפסיקה של הרב אבינר

וגם של החסידים. אם אוכלים משולש ורוצים עוד משולש. אז זה המוציא.
 
למעלה