פעוטון לילדים בגילאי 3-18 חודשים

only god

New member
פעוטון לילדים בגילאי 3-18 חודשים

שלום לכולם, ברוב המקרים הורים יודעים לבוא ולהגיד מה הם היו רוצים שיהיה בגן / פעוטון של ילדיהם. מכיוון שאני ואישתי מתכננים לפתוח פעוטון לילדים בגילאי 3-18 חודשים הייתי רוצה לשמוע מה הדברים שהכי חשוב להורים שיהיה במקום כזה? הכל כולל הכל. מאוכל דרך צעצועים ועד לשעות הפעילות. אשמח לשמוע מהורים בפורום את דעתם.
 

yocmm

New member
בתור צדר ראשון...

הייתי מסתכל בעלון של השדולה לגיל הרך על מסגרות חינוכיות לגיל הרך. ניתן למצא אותו בלינק למעלה ("איל לבחור מסגרת חינוכית לפעותות"). אני מאמין שהוא יכול לתת לך כמה מקודות לחשוב עליהם (למרות שהוא דן יותר באיך להעריך גן קיים) יוסי
 

only god

New member
צד ראשון זה הורה או גנן / גננת?

תודה רבה על ההפניה. אשמח לשמע עוד תגובות.
 

only god

New member
עכשיו ראיתי מההקשר שאתה ההורה

סליחה אני פשוט חדש פה.....
 

hedvalib

New member
מה הורים רוצים שיהיה בפעוטון של ילדם?

השאלה טובה. לרוב, אני חושבת שההורים היו רוצים שהיחס המספרי בין אנשי צוות לילדים, יהיה 1:1. יחס אישי לילדם, טיפול יחידני לילדם.
לרוב, אני חושבת שההורים היו רוצים שמס' הילדים במרחב יהיה מאד קטן ושיהיה מורכב רק "מילדים טובים שמוותרים לילדם"
לרוב, אני חושבת שההורים היו רוצים שהציוד יהיה תמיד חדש ועדכני,
לרוב, אני חושבת שההורים היו רוצים שהצוות יהיה חם, אוהב,מקבל,מחבק, מלמד,מקצועי, מתעדכן, קשוב להם ולילדם
לרוב, אני חושבת שההורים היו רוצים שהאוכל יהיה מאוזן, טעים, מבושל באותו היום, נקי ולא יכיל מדי הרבה סוכרים, שומנים, פחממות, ושהמבשלת תדגול בגישה טבעונית בריאה כלשהי.
לרוב, אני חושבת שההורים היו רוצים שהצוות יידע לפתור כל בעיה התנהגותית אצל שאר הילדים בקבוצה, ושהשינוי הרצוי ייראה במהרה,
לרוב, אני חושבת שההורים היו רוצים שהמרחב יהיה מטופח, מאוורר, מואר, ונעים הן מבחינה אסתטית והן מבחינת התחושה שהוא משדר
אני חושבת שכל רצונם של ההורים אם אכן הם חושבים כך כפי שאני סבורה שהם חושבים הוא צודק, הגיוני ונכון. עכשיו השאלה היא מה אתה יכול לספק מכל זה במחיר שאתה תבקש עבור השירות שתגיש?! מקווה שהתשובה שלי תראה מספיק מספקת לך ולציבור ההורים ( הרי הם לא מינו אותי להשיב במקומם
), חדוה
 

only god

New member
נהדרת. פשוט נהדרת

זה מה שאני יכול להגיד עליך כאמא לילדים העולם אוטופי. ועכשיו ברצינות. אם שלחת את הילד שלך לגן והיו בו כל הדרישות שהצבת - כנראה שהמשיח כאן. השאלה שלי היא: מה הדרישות הסטנדרטיות של הורים? האם זה סביר שההורים יביאו את ארוחת הבוקר לילד והפעוטון יספק את ארוחת הצהריים? מה השאלות (בתור אמא לילד בן 3-1 חודשים) שהיית שואלת את המטפלת לפני שאת רושמת את הילד? האם להתקין מערכת תקשורת עם מוקד חירום זו דרישה הגיונית / סבירה (סקיולייף ודומיהם - יצירת קשר עם מוקד בלחיצת כפתור). האם לדרוש מההרוים לשלם ביטוח על הילד בנוסף לתשלום החודשי הרגיל? שתפי אותי בניסיון שלך. אני בסה"כ מנסה ליצור מקום שיענה בצורה המיטבית לדרישות ההורים ולצרכי הילד.
 

hedvalib

New member
דרישות הורים - המשך../images/Emo6.gif

אם לא נציב רף גבוה, הכי גבוה שאפשר.........לא יהיה לנו לאן לשאוף להגיע. הרי שבינוניות לא צריך ללמד, זה מובנה באישיות הלאומית של חלק מאיתנו.
ועכשיו ברצינות ! 1. פעוטון/משפחתון/מעון הם יחידה כלכלית סגורה. לא יעלה על הדעת שאנשים יעבדו/ישקיעו/יתאמצו ולא יראו ברכה במעשיהם, כלומר לא תהיה להם הכנסה הולמת. לכן, יש לנסות לנווט בין הרצוי למצוי (בין האוטופיה למציאות). 2. מאחר שאני לא רק אמא אלא גם סבתא ( פולניה במידת מה) ומנהלת מעון(לשבעבר) ומורה לתורת הגיל הרך(לשעבר) ומדריכה(פדגוגית) ומפקחת (אזורית), מטען השאלות שלי ע נ ק. (ארבעה ילדים פרטייםx שישה נכדים פרטיים x מאות רבות של ילדים אותם חינכתי ישירות או בעקיפין) יכולה לצטט את תחומי השאלות המקובלות: א. שאלות בתחום התזונה ב. שאלות בתחום תקן כ"א ג. שאלות בתחום שעות הפעילות ד. שאלות בתחום מקצועיות הצוות ה. שאלות בתחום מחיר=הנחה/דרכי תשלום ומועדי תשלום ו. העשרה ע"י גורמים חוץ (חוגים/מפעילים) * מעט מאד שאלות בתחום העשייה החינוכית ( מה סדר היום? האם יש עדכון בסדר היום והתאמה להתפתחות הילדים? מהם הספרים המומלצים לכל גיל? האם יש תוכנית עשייה חינוכית? וכו') * מעט מאד שאלות בתחום ההדרכה החינוכית של הצוות (השתלמויות, הדרכה שוטפת, פיקוח = בקרת חוץ ופנים ע"י אנשי מקצוע, השתייכות ארגונית, כתובת לפניות הורים והסברים) * מעט מאד עניין בתחום שיתוף ההורים בעשייה החינוכית וניצול משאב זה לטובת הילדים/הצוות ושאר ההורים. ושוב, אם באמת יש לך שאלות ממוקדות, אענה בכיף
לשירותך, חדוה
 

only god

New member
תודה.קצת שאלות ספציפיות

מה התקן (אם יש תקן) לגבי ילדים בגילאים 3-18 חודשים? האם נדרשת המכה מיוחדת לפעוטון? תודה
 

hedvalib

New member
תגובה

1. תקן כ"א בהתאם להמלצות משרד התמ"ת: ילדים מגיל 3 ח' - 15 ח' היחס הוא 1 מטפלת ל-6 תינוקות ילדים מגיל 16 ח' - 24 ח' היחס הוא 1 מטפלת ל-9 ילדים אם את רוצה יותר פרטים את יכולה לקבל אותם באתר משרד התמ"ת תחת הכותרת "תפוסה ותקן כוח אדם". יש שם גם הסבר לגבי גודל הכיתה/מרחב ומה המטרז' שכל ילד צריך במרחה. במסגרות פרטיות התקן שונה 1:3-4+- 2. לא הבנתי את השאלה השניה ( המכה מה הכוונה?). 3. בהודעה הקודמת שאלת בעניין ארוחת בוקר שהורי הילדים מביאים מביתם: *יכולה להיות חד משמעית ולהגיד לא נכון שכל ילד יאכל משהו אחר. מעורר מחלוקת בין הילדים אם כולם יושבים סביב שולחן אחד (הרי ידוע שכל ילד מציץ אל הצלחת של זה שיושב לימינו ולקח מזה שלשמאלו). * הכי נכון זה שכולם מקבלים אותו הדבר אלא אם כן יש בעיות רפואיות והתוויות אחרות. יש להקפיד בארוחת הבוקר להגיש 2 סוגי חלבון מדי בוקר, פרוסת לחם וירקות חיים, ובנוסף שתיה אך לא שוקו. אשמח להיות איתך בקשר, חדוה
 

only god

New member
ודבר נוסף - למה רשמת "מבשלת"

אני לא מספיק טוב? אני מכין ברביקיו מעולה
 

yocmm

New member
לא

למרות שהשאלה נשאלה חצי בחיוך, אני חייב להגיב. אתה אמור לנהל את הגן, ולהבטיח שהכל מתנהל כשורה. לא להיכנס ו"להיקבר" במיטבח. אלה אים כן, אתה מגדיר שאתה מבשל, ויש מישהו אחר שתפקידו לנהל את הגן. הניסיונות האלה "לחסוך" ו"לקצר דברים" הם מה שבסופו של דבר עלול להפיל את הגן. יוסי
 

only god

New member
צודק. אבל

לא זו הייתה השאלה. השאלה הייתה - למה מבשלת? למה לא מבשל? אני בודק אפשרות לעבוד עם קטרינג ברמה גבוהה במקום לבשל. הארוחה תגיע כל יום בשעה המיועדת. האוכל טרי. איך הרעיון הזה? עדיף על בישול "ביתי"?
 

hedvalib

New member
אתה בקטע של הבא ונתחכמה? אם כן, חבל על הזמן

ואתה יודע למה? משום שאני חושבת שאם באמת היית מבין מעט יותר על חשיבות הבישול במעון לעומת הקייטרינג, לא היית שואל שאלות מהסוג הקנטרני שאתה שואל. למה מבשלת ולא מבשל? למה אוכל ביתי עדיף על אוכל קייטרינג, כאשר תדע מעט יותר על חיי פעוטון/מעון וכד' אולי גם התשובות להיינה לך מול העיניים, בכל אופן...... הייה בריא ובהצלחה לך, חדוה
 

only god

New member
לא הבנתי מאיפה באה התשובה שלך!

אני שואל ברצינות. אני מנסה ללמוד. ואת - תמיד יש לך תשובות ציניות ולא ענייניות. אני ממש מודה לך על הניסיון לבאס/ להרגיז / מה שאת מנסה לעשות. אבל למרות תרומתך הנכבדה - אנא הפסיקי. אשמח להיעזר בידע שלך אבל לא בצורה הזו. אני באמת שואל אם עדיף לקחת אוכל מוכן מקיטרינג ולהתאים לתינוקות, אני באמת חושב שזה יכול להוות פיתרון. אני באמת יודע שיש מועצות ועיריות שמחייבות את הגן / צהרון לעבוד אך ורק עם קטרינג ואוסרות על בישול ביתי. תודה רבה על תגובתייך - להבא - רק לעניין
 

yocmm

New member
היי היי היי, בואו נירגע..

שאלה כמו, למה מבשלת ולא מבשל, יכולה באמת להראות כמו נסיון התחכמות. אני מאמין שלא זו הייתה הכוונה, אז בואו נעזוב את זה. אני בטוח שחדווה לא ניסתה לבאס או להרגיז. ולראיה, תרומתה הרבה בפורום בכלל, ותשובותיה המהירות אליך - בפרט. אז היא לא הבינה אותך, אתה לא הבנתה אותה - בואו נעצור את זה בכך, ונמשיך בכיוון טוב יותר. בנוגע לשאלתך, אים הכוונה היא לקיטרינג שמתמחה בהסעדה לגנים - זה יכול להיות פתרון לא רע (זו כמובן דעתי הבלתי מקצועית). אים הכוונה היא, כמו שאתה כותב, לקחת אוכל מקיטרינג (רגיל), ולהתאים לתינוקות, אז, לדעתי, זה לא ממש רציני. הייתי כן רותה לחזור לנקודה שחדווה העלתה. אני מאוד מעריך את הרצון שלך לדעת ולהצליח, ואת הנכונות שלך לילמוד. השאלה היא, האים יש לך ניסיון בתחום. אני לא רוצה חלילה לפגוע, אולם, לדעתי, אים אתה באמת מעוניין לפתוח משהו רציני, כדאי לך לילמוד קודם את התחום. והלימוד הטוב ביותר הוא לימוד מעשי. יוסי
 

only god

New member
תודה.

לגבי הקיטרינג - מכיוון שילדים בגילאים 3-18 חודשים זקוקים לאוכל שברובו טחון או מרוסק גס לכל הפחות לא ניתן לבקבל זאת מקיטרינג. לעומת זאת בהחלט ניתן לקבל חזה עוף, אורז קציצות וכד' והלתאימם לילדים בכך שנרסק / נטחן אותו. לפי המשפט האחרון - מהו לימוד מעשי? לקחת ילדים ו... בדיוק בגלל זה אני פה. אני רוצה לשאוב מקסימום מידע תאורטי ולנסות לישם בצורה הטובה ביותר. לא באתי בכדי להצדיק טעות שביצעתי או משהו דומה אלא רק בכדי ללמוד ולהקשיב. תודה רבה על העזרה.
 

yocmm

New member
ידע מעשי זה פשוט

ללכת לעבוד בגן. ללמוד את מה שטוב. לראות את מה שלא טוב. להתנסות, סליחה על הביטוי, על הגב של מישהו אחר... ידע תאורטי זה דבר חשוב. כמו שאמרתי, אני מערוך מאוד את זה שאתה בא ושואל ומתעניין. אבל בלי ידע מעשי, זה בעייתי משהו. כמו שלא מייד כשאתה גומר בית-ספר לטבחות, אתה הולך ופותח מסעדה כי יש לך ידע תאורתי. צריך "להשתפשף". להתנסות. לראות את "מאחורי הקלעים" של הניהול והתחזוקה. דברים של ניהול שוטף, זה לא דברים, שלדעתי, ניתן ללמוד באופן תיאורתי. זו "חוכמת חיים" של המיקצוע. ואין כאן קיצורי דרך. צריך להתחיל מלמטה. אני הייתי מתחיל בלצבור ניסיון. האפשרות האחרת שלך, אים אתה כן רוצה סוג של קיצור דרך, הוא להתחיל עים מישהו שילווה אותך מיקצועית. כל שהוא יהיה ה"מנהל המיקצועי" של הגן. ושוב, זה צריך להיות מישהו עים ניסיון בגנים. יוסי
 

only god

New member
מהבחינה הזו העניין ברורו ומוסכם

על שנינו. ולכן יש מישהי שהיא תהיה המנהלת המקצועית, בעלת ניסיון ורקורד בגן ילדים. אני כרגע אוסף את מירב המידע התיאורטי האפשרי, בנוסף לידע המעשי של העובדת המנוסה.
 

only god

New member
באיזור שלנו - גנים המופעלים ע"י הרשויות

מחוייבים לעבוד עם קטרינג ואסור להם לבצע בישול עצמאי. כך שזה דבר נורמאלי. כל עוד האוכל יהיה ברמה גבוהה ובאיכות טובה - אין בעיה עם העניין.
 
למעלה