פעוטון לילדים בגילאי 3-18 חודשים

yocmm

New member
טוב,

אתה מציין עובדה (באיזור שלנו גנים חייבים לעבוד עם קיטרינג), וממנה אתה קובע מסקנה, שלמעשה עונה לך על השאלה (אין עים זה בעיה), וכאן, תרשה לי להיות טיפה חצוף. הרי ידעת את העובדה הזו מראש. אז אים אין עם זה בעיה (כפי שאתה טוען) מה הטעם בשאלה? גם באיזור בו אני גר גני העיריה מוסעדים בקיטרינג (אולי אנחנו שכנים??) הסיבה לכך היא שבעיקבות רמת הגיינה נמוכה בכמה גנים, היו כמה מיקרים של קילקולי קיבה. אז בימקום להתמודד עים הבעיה, ולדאוג לרמת הגיינה נטותה, בחרו בפתרון הקל. זרקו את האחריות. להגיד לך שזה אידאלי - ממש לא. כך גם בחשבון שבגני עיריה המדובר הוא בילדים גדולים יותר, כל שהאוכל שלהם לא צריך "לעבור התאמה"... שאלתי מה דעתה של המנהלת המיקצועית שלך. הייתה סיבה לשאלה שלי. יש לה ניסיון. תתחשב בו! לדעתי הדבר החשוב ביותר שאתה צריך לעשות הוא לקבוע תחומי אחריות בינכם. אתה יכול להיות אחראי על התיקצוב, התימחור, הגביה וכד'. היא תהיה אחראית על בחירת הצוות, הכשרתו, קביעת סדר היום וכל העניינים המקצועיים. במידה ויש ביניכם חילוקי דעות, אתה בהחלט מוזמן לפנות אלינו ולקבל חוות דעת נוספת, אך חשוב לזכור שמבחינה מקצועית - היא הסמכות. גם אים הקביעות שלה לא נראות לך נכונות, או אפחלו לא הגיוניות. תראה, בימי צעירותי, עבדתי במיטבח. אחת המסעדות שעבדתי בהם, הייתה מסעדת דגים מאוד יוקרתית. פתחו אותה כמה אנשים עים ניסיון במסעדנות, אך מהצד השני של הסקאלה. המסעדה עמדה ריקה רוב הזמן. עד שקנו אותה אנשים עים יותר ניסיון בתחום הספציפי הזה. תוך כמה שינויים קטנים, שלי, ולשאר הצוות ניראו שגויים לחלוטין, הם הצליחו למלא את המסעדה! רק בדעבד הצלחתי להבין את ההגיון שמאחריהם. זה ההבדל בין ה"הגיון", הידע התאורתי, לבין הנסיון. מה שאני מנסה לומר (בדרך די עקומה, יש לציין) הוא שאים כל הרצון שלך ללמוד ולהצליח אתה חייב או ניסיון, או לבחור איש מקצוע שיבצע את הצד המיקצועי. מישהו שמבין בחינוך, בתברואה לגיל הרך, בתזונה, בקיצור בצורכי הילדים בגיל הרך. משהו שיתווה את הגישה החינוכית, שיבחר אנשי מקצוע, שיבקר את הפעילות של הגן מידי יום ביומו. תפקידך יהיה לנהל את הצד האדמניסטרטיבי. יוסי
 
למעלה