פעם חשבתם,

Gilliana

New member
הזכרת לי באסוציאציה מטורפת את זה:

פעם היו שירים ישראלים יפים.
http://www.youtube.com/watch?v=szpO-QcjFXw
 

0Pandemonium0

New member
לא. צריך המון המון כוח בשביל לעשות את זה.

צריך כוח גם כדי לחשוב על ההשלכות שמעבר ללדמיין את דמותי המוצללת על רקע השמש השוקעת, מתקדמת אל האופק במגניבות.
 

Blutige Erde

New member
כן. :)

אולי זו המשמעות של "חופש"? להיות מסוגל לזה? להתנער מהפחד? ללכת ולהגיד: "*** על העולם. אני עפתי מפה ולא איכפת לי מה תגידו או תרצו לעשות לי. החלטתי שאני הולך מפה בשביל לעשות את מה ש-אני- רוצה."
 

0Pandemonium0

New member
השאלה היא אם את חייבת "לעוף מפה" כדי לעשות מה

שאת רוצה. אם את חייבת לברוח ולהיות לבד. את יכולה פשוט להישאר במקום, ופשוט לעשות מה שאת רוצה שם.
 

Blutige Erde

New member
כמובן שלא.

אבל נניח ואתה -רוצה- ללכת. אני מדברת על הכוח שצריך במקרה כזה, ועל היכולת לעזוב הכל. כי יש אנשים שרוצים ללכת. אבל לא יודעים שהם מסוגלים. ששום דבר לא כובל אותם מלבד אי הידיעה הזו.
 

0Pandemonium0

New member
כלומר, אם לא היית יודעת כלום היה לך הרבה יותר

קל לקום וללכת, לא? כמו...לא יודע, פרפר שרק צריך אוכל ופרפריות.
לא היו לך שיעורים, כללים, מסגרות, מוסר, כל זה. היית אדם קדמון שיוצא מהמערה ומתחיל לצעוד, בלי לדעת אפילו לאן. כשאת יודעת שאת שייכת למקום כלשהו, שאת צריכה להיות במקום כלשהו, שאסור לך לעשות משהו, זה כובל אותך. זה מעכב.
 

Blutige Erde

New member
אבל זה כבר קרה.

ותראה לאן זה התפתח. חוץ מזה, לא נועדנו ליותר משיטוט חסר תכלית? המוח האנושי מסוגל להרבה יותר מזה. מה הקטע בלעשות משהו, לחיות בדרך כלשהי, גם אם זו דרך "טובה"- בלי להבין אותה. זה כמו להיות אוטומט. כמו להיות פרפר. סתם לעשות מה שעושים. בלי חשיבה. בלי דמיון. סתם לעשות, כי ככה זה: בלי לשאול למה. היית מחליף ידע, ידע על כימיה ופילוסופיה ופיזיקה וביולוגיה ואת כל הספרים שנכתבו וכל השירים וכל הדמיונות בשביל בורות וחיים כרובוט? האם זה באמת חופש- לחיות בצורה מסוימת כי ככה אתה "מתוכנת", בלי להבין למה אתה עושה מה שאתה עושה? לפי דעתי הקטע הוא לדעת. לדעת, לחקור אחר האמת, ובכל זאת למצוא דרך להיות חופשי באמת. זה חלק מאוברמנץ' אמיתי, שיודע ובכל זאת נלחם ומנתץ את המגבלות והכבלים שמנסים לכפות עליו. אדם שיודע, אבל התגבר על החלק של ה"אדם".
 

0Pandemonium0

New member
כן, כולנו יודעים. אנחנו כבר לא יכולים לשלוט

בזה. כל מי שנולד, יודע. אבל איפה אמרתי רובוט מתוכנת, לכל הרוחות? אל תכניסי לי מילים לפה. ותבדילי בבקשה בין ידע תיאורטי, כמו ידע בכימיה ופילוסופיה, לבין ידע מעשי, כמו למשל לדעת לנהוג או לבשל. אלה דברים שאפשר לעשות איתם משהו, שאפשר לחיות איתם. ידע בכימיה לא עוזר לי לחיות, ואפשר להסתדר גם בלעדיו. תפסיקו לחשוב כבר שידע הוא כוח. אני לא יודע מי המציא את המשפט המטמטם הזה. הוא כל כך שגוי, והוא מטעה כל כך הרבה אנשים! כמה אנשים לא למדו באוניברסיטה או לא הוציאו תעודת בגרות, והגיעו להישגים בחייהם? האם צריך תואר בכלכלה כדי להתעשר? האם אדם עשיר הוא בעל כוח? ידע שימושי, הוא כוח.
 

Blutige Erde

New member
נו?

לקרוא, להיות בעלי דמיון, זה מעשי? לקרוא ספרי פילוסופיה ("אהבת חכמה"), זה מעשי? זה עוזר לך במשהו, מעשית? לא. לעומת זאת, כימיה- אני די בטוחה שלקחת תרופות ומשככי כאבים מתישהו בחייך. יש אנשים שהחיים שלהם תלויים בזה. זה שזה לא קשור אליך באופן מיידי, לא אומר שזה לא חשוב. אז אתה רוצה לבשל ולנהוג, אבל לא באמת לדעת, לא לתהות למה אתה עושה את זה, לא לרצות להבין את העולם שסביבך? -זה די אחד הדברים שמייחדים בני אדם ומבדילים אותם מבע"ח. אפילו שימפנזה יכולה לבנות כלים ולהתסדר בחיים שלה. אם הידע הלא מעשי לא נחוץ ומפריע לך, למה התחלת ולמה אתה מוסיף להתעמק בו? תחתוך את עצמך ממנו במיוחד להתחפר בו עמוק יותר. לא יודעת אם ידע הוא כוח. אבל זה חלק מלהגיע למטרה, ומשהו שמייחד אותנו: לרצות לדעת. להבין. ולהשתמש בידע הזה.
 

0Pandemonium0

New member
אוי, די כבר עם הדמגוגיה הטיפשית הזאת.

משום מה זה כל כך מתאים לך. מה הקשר בין לימוד אקדמאי ותארים בכימיה, לבין לקחת תרופות על פי מרשם רופא? בשביל לקחת תרופה לא צריך ידע בכימיה בכלל. צריך רק לעשות מה שאומרים לך. כל דבר שאת לומדת הוא בנוסף. הוא לא חובה. הוא לא הכרחי. תקראי מה שאני כותב עד הסוף. "ידע בכימיה לא עוזר לי לחיות, ואפשר להסתדר גם בלעדיו". לדעת מה לעשות כשנחש נשך אותך, זה לא ידע בכימיה. זה ידע הכרחי. לדעת לחשב מספר מולים ואת הנוסחה הכימית המדוייקת של ארס הנחש, זה בנוסף. זה לא מה שיציל את חייך. מילה לגבי פילוסופיה: פילוסופיה הוא תחום שעוסק בדרכי חיים. בערכים, באמונות, בטבע העולם שלנו, בטבע האדם, בחברה ומדינה, דת, אמנות, יופי, באיך להתנהג ומה לעשות. גם בפילוסופיה יש דרכי חשיבה שונות. פילוסופיה אקזיסטנציאליסטית, פילוסופיה סוקרטית, אסתטיקה, רציונליזם. כל זה. פילוסופיה בכללותה מתחלקת לפילוסופיה תיאורטית ולפילוסופיה מעשית. פילוסופיה תיאורטית היא הפילוסופיה של אפלטון, למשל. עולם האידיאות וכל זה. כל חפץ בעולם שלנו הוא השתקפות פגומה של החפץ המושלם שבעולם האידיאות. למשל, כל המשולשים בעולם הם פגומים ומשולש מושלם קיים רק באופן רוחני. משהו כזה. את יודעת, את מכירה. זה זה, בקיצור. זה לא מעשי. זה עוזר לדעת שככה אפלטון חשב, אם את מאמינה בזה זה גם בסדר, זה נחמד וזה מעניין. מוסיף פלפל לחיים. אבל זה הדגש: מוסיף. פילוסופיה מעשית אלה דברים שעוזרים לך להשיג מטרות, או דברים כאלה. דברים שאת יכולה להשתמש בהם בעולם הגשמי, ולא רק כדי להעשיר בהם את רוחך האצילה. חלק מהפילוסופיה של ניטשה, לדוגמה, זה פילוסופיה מעשית. כי הוא מדבר על שיפור עצמי, על שינוי וכל זה. Wakkat yo, kuso gaki?!
 

Blutige Erde

New member
Mo~ Panda-san, hidoi yo.

אני סתם רוצה ללמוד עוד. ודיונים מהסוג הזה עוזרים לי, כי הם מעוררי מחשבה ולעיתים מוכיחים שאני טועה. זה כיף מעוות כזה. אבל מישהו צריך להכין את התרופות האלה. ובשביל זה צריך לדעת כימיה. אז שחלק מהאנשים ידעו כימיה, וחלק לא? די מזכיר את המצב הקיים. חוצמזה, אם לא תדע מידע כללי על התרופה? עדיין תיקח אותה? בזה אתה שם את חייך בידי אדם אחר. אתה לא יודע מה זה עלול לעשות לך. הבנתי את מה שאתה טוען בקשר לפילוסופיה. טוב, צ'מע, אני חושבת שתמיד עדיף ידע נוסף, ושהוא מעשיר ועוזר בחיים בכל מקרה. כי ת'כלס זה יחסי, ואתה לא יכול לדעת אם משהו שלא עזר לך בהכרח לא יעזור גם לאדם שונה. איזה מגניב ניטשה. התחלתי להתעמק בו שוב. מעניין שיש אנשים שאשכרה השתמשו במה שהוא אמר ולקחו את זה עד הסוף, בלי להתייחס ל"עונש" שהפילו עליהם בגלל זה.
 

miss mcmillan

New member
מפחיד אותי לחשוב על זה

חוץ מזה, מתישהו אני אעצור להפסקת סיגריה, ואז איזכר בדברים שיש לי לעשות, ובכל הסיבות לחזור הביתה כאילו כלום לא קרה.
 
למעלה