פתית- פריכיות דקיקות :

שרון א77

New member
פתית- פריכיות דקיקות :

השגתי אותם ב- "רשת -מזון קופיקס", אך יש גם בעוד רשתות מזון,

רשום על האריזה:
"פתית -פריכיות עם תירס ,קינואה ובזיליקום".
מרחתי על 2 הפריכיות מעט אבוקדו ומעל מלפפון וכמה רצועות פלפל היה טעים .
ומומלץ לאכילה כחטיף בין הארוחות.
 

Eli R

New member
איך חטיף עם תירס מומלץ בצורה כלשהי?

הרי בצורתו ה-'גולמית' של התירס 3/4 מערכו התזונתי (ליחידת משקל) הוא פחמימות, ולא אתפלא אם הדבר לא משתפר עם ה-'תיעוש/עיבוד' שלו לתוך חטיף כזה או אחר...
&nbsp
תודה,
אלי
 

שרון א77

New member
תשובה ל- Eli R : פתית- פריכיות דקיקות ,

בעיקרון אתה צודק, תירס לא מומלץ כי הוא מכיל הרבה פחמימות,ומקפיץ את רמת הסוכר.
אבל,, בפריכיות הדקיקות בהם כמות הקינואה היא העיקרית- וגם היא מועטת, כי הפריכית מאוד דקיקה והתירס הטחון שהוסיפו לכול פריכית,הוא בכמות ממש מזערית ובטלה בשישים.
במדידת הסוכר שבדקתי שעתיים לאחר אכילת 2 הפריכיות, לא נראה כמעט שינוי.
&nbsp
כמובן שלא מומלץ לחסל את כול השקית,
אבל באכילת 2 פריכיות דקיקות עם ממרח אבוקדו או סלט-טונה/ ביצים או כחטיף קליל,
אין כמעט השפעה.
&nbsp
 

Eli R

New member
מדובר ב-36 גרם פחמימות ב-2 יחידות

הנה קישור לעמוד המוצר עם פירוט הערכים התזונתיים.

ניתן לראות שעל אף ערכי הסוכר הנמוכים, כל יחידה של 25 גרם מכילה 19 גרם פחמימות...

הנושא שאת מעלה לגבי אכילת 'רק' 2 יחידות ודיווח על ערכי סוכר תקינים בדם כשעתיים אחרי אכילתם מערבבת כמה נושאים יחד...

לכל מאכל יש אינדקס גליקמי אך השפעתו על ערכי הסוכר בדם מתבטאת גם בעומס הגליקמי - אינדקס גליקמי הוא דבר קבוע בהנתן סוג מזון או מאכל אך העומס הגליקמי נובע מכמות המזון המדובר שאנו אוכלים.

את מדווחת על סוכרת מטבולית (סוג 2), בה ישנה תנגודת לאינסולין.
התגובה עבור סוכרתי אוטואימיוני (סוג 1) תהייה שונה לגמרי באכילת מוצר זה, באם לא יזריק אינסולין.

לגבי אכילת 'מה שרוצים' והזרקה בהתאם...
כאן כבר נכנסת תפיסת המחלה וניהולה אצל כל אחת ואחד.

אני מצאתי את התזונה המתאימה לי, המאפשרת לי לשמור על ערכי סוכר יחסית נמוכים וקבועים לאורך כל היממה, ועם מינונים נמוכים (יחסית) של הזרקות אינסולין.

תודה,
אלי
 
אוכל כל מה שאני אוהב

ותירס אני אוהב, במיוחד את זה שלא צריך לבשל.. דואג לפני שאוכל לגיבוי מתאים של אינסולין... אז אבי, אתה סתם יוצר פה פאניקה לא נחוצה.
 

שרון א77

New member
להנרי אתה צודק אבל לא כולם מזריקים אינסולין,,

הרבה חולי סוכרת מסוג 2 הם מטופלים בכדורים.
לכן הם צריכים יותר להקפיד על כמויות הפחמימות שבתפריט.
 

Eli R

New member
עניין של גישה...

אני מכיר סוכרתיים אוטואימיוניים שאוכלים עוגה, מזריקים בהתאם, ומגיעים למינון הזרקות גבוה מאוד כל יום...
&nbsp
תודה,
אלי
 

שרון א77

New member
מתכון למאפינס דלי -פחמימות :

מאפינס דלי -פחמימות,קלים מאוד להכנה:
לחמם מראש את תנור האפיה ל 180 מעלות חום.
להכין תבנית שקעים למאפינס,ולהבריש במעט שמן .
&nbsp
המצרכים הדרושים להכנת 6 מאפינס:
10 כפות שקדים טחונים
2 ביצים
כפית שטוחה אבקת -אפיה
מלח ,פלפל-שחור.
מעט זעתר
כפית גרעיני -חמניה.
&nbsp
ההכנה:
1.לערבב בקערה את הביצים ביחד עם המלח ,הפלפל,וחצי כפית זעתר.
&nbsp
2.בכלי אחר לערבב את השקדים עם אבקת- האפיה ,וגרגרי החמניה,
ולהוסיפם לקערת הביצים לערבב ביחד ולצקת לתבנית של שקעים משומנת.
&nbsp
לאפות 20 דקות ,(בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות.)ולהוציא מהתנור ולצנן.
כשהמאפינס חמימים אפשר לחצות אותם ל-2 ולהניח גבינה צהובה.
ויש לכם מאפינס דלי- פחמימות חמימים וטעימים.
&nbsp
 

שרון א77

New member
ועוד אופצייה:

במקום הזעתר,אפשר להשתמש בחצי כפית קינמון.
הכנתי גם כך, ויצא טעים.
 

ladybug4NLP

Active member
תקרו באינטרנט על תירס +חברת monsanto

מובטח שלא תתקרבו לשום מוצר המכיל תירס או את הגלוקוז המופק ממנו
 
למעלה