צום לסרוגין

תומר

Member
צום לסרוגין

מה דעתכם על שיטה זו צום במשך 12 עד 16 שעות ביום יש דיווחים מאנשים שזה עזר להם בשילוב של תזונה טבעית יש הדוגלים ב6 ארוחות קטנות ביום ולהיפך אחרים הדוגלים בשתיים עד שלוש ארוחות עיקריות ללא נשנושים כמובן כל מקרה לגופו
 

שרון א77

New member
לתומר, זה אומר שארוחה אחרונה בשש בערב,

ואז ארוחת הבוקר שלמחרת תהיה בין שעה תשע לעשר .
לאחר ארוחת הערב בשעה שש בערב, יש צורך בשתיית של מים, או תה ללא סוכר.
לכן, תבדוק עם עצמך שזה אפשרי עבורך מבחינת יכולתך לעמוד בזמנים האלה,
ולקחת בחשבון שחולי - סוכרת אמורים לאכול כול 3 שעות שעות במהלך היום,ומדובר על תפריט יומי מאוזן של אוכל שיהיה בריא ומועיל לשרירים ולגוף.(ולא להעמיס כול דבר
שמתחשק.)
לחולי סוכרת, מומלץ לגשת לדייאטנית לבקש תפריט שיתאים לתוכנית הזו,
ואז תוכל לאכול פעם ב-3 שעות תפריט מאוזן ובריא שיתאים לך אישית ומכיל כול אבות המזון הנדרשים ,כולל החלבונים הויטמינים והמינרלים שנדרשים לבריאות הגוף ,תוך התיייחסות בעיקר למצב הסוכר.
דיאטה לא מבוקרת עלולה לגרום לנזק יותר מאשר לתועלת .
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

Eli R

New member
חוץ מתינוקות, אני לא חושב שמישהו אמור לאכול כל 3 שעות...

ובודאי לא סוכרתיים מטאבוליים (סוג 2).
&nbsp
שווה להתעמק במקורות שונים ברשת ולהבין שהגישה הזאת היא ארכאית ולא תקפה כבר שנים ארוכות אצל תזונאים ורופאים מומחים בחו"ל.
&nbsp
ישנם כל כך הרבה מחקרים בנוגע לתיסמונת מטאבולית, וזה בהחלט יכול להיות כיוון לניצול הזמן הפנוי שנכפה על כולנו, ע"מ ללמוד יותר על השפעות האינסולין כתוצאה מצריכה קבועה וחוזרת של פחמימות, גם אם מעט...
&nbsp
תודה,
אלי
 

Eli R

New member
צום לסירוגין - Intermittent Fasting

שווה לחפש ברשת אחר השם Jason Fung.
התחלה טובה היא באחד הראיונות המלאים איתו ב-Youtube.

הוא נחשב כ-אחד מה-'גורו'-ים בתחום.

שים לב שהצום היומיומי המוכר של 16-8 פחות יעיל עבור אנשים אחרי גיל 40 (לערך) שאצלם ההורמונים מתנהגים 'אחרת'.

חשוב לזכור שכמו כל 'שיטת תזונה', גם צום לסירוגין לא מתאים לכולם, אך דווקא במקרה זה ישנן דרכים שונות ליישם אותו.

וכפי שכתבת בסוף דברייך - לא כל דבר מתאים לכולם.

תודה,
אלי
 

שרון א77

New member
Eli R2 כלולים בה 2 ארוחות ביניים שזו לא ממש ארוחה.

2 ארוחות ביניים מטרתם להוסיף תוספת קטנה ,כמו פרי קטן ואגוזים או שקדים/ יוגורט ,
משהו קליל בין הארוחות ולא ממש ארוחות.
&nbsp
 

Eli R

New member
ארוחה לא מוגדרת לפי כמות פרוסות הלחם שיש בה...

יוגורט לבן מכיל מעל לכפית סוכר בכזה נייטרלי ללא תוספות ופירות.
תפוח 'קטן' מכיל כ-15 ג' פחמימות זמינות.
גם אגוזים מכילים פחמימות זמינות. כמה? בהתאם לסוג האגוז ולכמות שצורכים ממנו.
&nbsp
אלא אם את צורכת שומן בארוחות הביניים האלו (עם או בלי כמות אפסית של פחמימה זמינה) מדובר בארוחה לכל דבר.
כזאת שמעלה את הסוכר בדם וכתוצאה מכך מעלה את הפרשת האינסולין, מה שמייצר שטפי אינסולין חוזרים ונישנים לאורך כל היום.
&nbsp
חשוב להתייחס לא רק לאינדקס הגליקמי אלא גם לעומס הגליקמי הנגזר מכמות המזון אותה אנו צורכים.
&nbsp
אין לי כל בעיה שמי שבוחר יאכל גם 8 ארוחות ביום.
רק שיהיה מודע להשפעה המטאבולית ולא יופתע מהגעתה של תיסמונת מטאבולית וסוכרת מטאבולית...
&nbsp
בהצלחה,
אלי
 

שרון א77

New member
תודה על ההסבר המפורט ,אבל צריך לזכור שיחד עם זאת ,

לא כדאי לוותר על פרי שמכיל מנרלים חשובים כמו מגנזיום זרחן וכו',
או יוגורט שמכיל חלבון וסידן.
אפשר לחלק לפעמיים :חצי פרי עם 6 אגוזים וחצי יוגורט או גבינת ריקוטה כארוחת ביניים לפנה"צ, והחלק השני אחה"צ.
&nbsp
 

Eli R

New member
עדיין לא הבנתי את התועלת בארוחות הביניים...

מי שמעוניין לאכול פרי, שיצמיד אותו כקינוח לארוחה ראשית.
כך גם יוגורט.
&nbsp
אני שוב ממליץ לקרוא על סינדרום מטבולי (metabolic syndrome) ואולי אף לצפות בסרטון אליו קישרתי למעלה.
אפשר גם לקרוא על תנגודת אינסולין (insulin resistance).
&nbsp
בהצלחה,
אלי
 

mrkorr

New member
הערה בקשר לפירות עם ארוחה

כלל שקראתי עליו לפני מספר שנים: לא לאכול פרי עד שעה לפני ארוחה ולא לאכול פרי לפחות שעה אחרי הארוחה.
הסיבה: כשהקיבה מלאה (או מתמלאת) הפרי לא מספיק להתעכל כולו, ושאריות הפרי שבקיבה שלא התעכלו יתססו ויירקבו. זו הסיבה שיש לפעמים גזים מסריחים במיוחד - מזון שלא התעכל במשך זמן רב, תקוע בקיבה ונרקב.
אין לי את המקור ואני לא בא להטיף לאף אחד. סתם עובדה קטנה שנתקעה לי בזיכרון.
 
למעלה