ציפורים בראש

netbird

New member
ציפורים בראש

תחביב הציפורים שבה מיליוני אנשים בעולם. הם משקיעים בתחביב זה זמן, מאמץ וגם לא מעט כסף. באנגליה, בגרמניה ובארה"ב נושאות הדגל בעולם בונים תיבות קינון, "שולחנות אכילה" מוגנות מחתולים, רוכשים משקפות, טלסקופים ומצלמות באלפי דולרים ויוצאים למסעות תצפית בציפורים. גם בארץ שובה התחביב ברשתו אלפי חובבים והמעגל רק מתרחב. היתרון של ישראל (בדומה לזה של פרו) הוא היותה על ציר נדידה. עובדה זו והמגוון הגדול של בתי גידול הופך אותה למספר שתיים בעולם (אחרי פרו כמובן) במספר מינים ליחידת שטח. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2625393,00.html http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-380450,00.html
 

tafustafus

New member
מרוב שהתחביב נעשה נפוץ

בכמה מקומות בעולם הוא נחשב לאיום על האיזון האקולוגי, וישנם אף חששות שהשפעתו יכולה לפגוע לא רק במערכת המקומית אלא גם במערכות האקולוגיות הרחבות יותר שהציפורים מהוות חלק מהן. בצפון אמריקה, עופות כגון אווזים, למשל, המקבלים מזון מאנשים, הולכים ומאריכים את תקופת שהייתם במקומות אותם נהגו לעזוב בחורף, ולעתים אף כלל לא נודדים דרומה. שפע המזון וההימנעות מן הנדידה גורמים לעלייה רצינית באוכלוסיית האווזים, ונוכחותם המוגברת גם מפריעה (מסיבות כלשהן שאינני זוכר מהן כעת) לאנשים, המתחילים לראות בהם אויבים ולחפש דרכים להילחם בהם.
 

netbird

New member
למרות ש

למרות שגם סתם צפייה יכולה להפריע. אתרי תיירות שמושכים מטיילים רבים הופכים את שמורת הטבע למופרעת.
 

netbird

New member
ספינת דגל

עדיין עופות משמשים ספינת דגל להכרזה על איזורים כשמורות טבע. אז. מערכות אקולוגיות שלמות מרוויחות מאוד מהעניין. באנגליה למשל מאכילים בנדיבות את אדום החזה (הציפור הלאומית שלהם) שחוזרת מנדידה לאתר הרבייה שלה (חורפת גם בארץ).
 
למעלה