צלי כתף וירקות שורש

BiggPoppa

New member
צלי כתף וירקות שורש

גם אני נפלתי קורבן לבדיות החזאים וציפיתי לשבת גשומה וסגרירית. כבר מיום חמישי הפשרתי במקרר על גבי רשת נתח כתף מס' 5 לא מוכשר במשקל של כ 2.5 ק"ג. בשבת הכנתי ממנו צלי חורפי ביותר, עם הרבה ירקות שורש, יין אדום וציר בקר. זה הולך ככה: את הבשר ניקיתי משומן חיצוני וחתכתי לקוביות גסות. הבשר נצרב בסיר גדול עם מעט שמן זית בשלושה סבבים והונח בצד - מחכה בסבלנות לתורו. לסיר הלוהט הוספתי בצל וחצי ראש שום כתוש. כשהבצל הזהיב הוספתי את ירקות השורש: 4 גזרים חתוכים לשלישים 4 שורשי סלרי - הייתי שם יותר אבל זה מה היה. גם אלו שהיו היו קטנים. חמישה בצלים שלמים קלופים שני ראשי שום שלמים חתוכים לרוחב. סלסילת פטריות שלמות. הייתי מוסיף עוד - אבל לצערי הסיר בגודל סופי. מתאים פה גם: תפו"א, בטטות, שורש פטרוזיליה וכל שורש אחר שעולה על דעתכם. קצת ערבבתי את הירקות, הוספתי חזרה את הבשר, עוד ערבוב ויאללה את הנוזלים: חצי ליטר ציר בקר חצי בקבוק יין אדום יבש חצי כוס רכז רימונים (בשבילך סתיו) רבע כוס חומץ בלסמי רבע כוס רוטב טריאקי (את החומץ והטריאקי למדתי מ CooknBake) בשלב הזה הבשר והירקות צריכים להיות מכוסים בנוזלים לפחות עד האמצע. אם חסר נוזלים אז להוסיף עוד ציר בקר ויין אדום ביחס 1:1. עוד ערבוב ותיבול: פלפל שחור גרוס (בנדיבות) חצי צרור כוסברה קצוצה זה הזמן לטעום ולתקן. אם הרוטב מלוח מדי (בגלל ציר הבקר) אז להוסיף קצת רכז רימונים \ טריאקי או כף סוכר. אם מתוק אז להמליח או להוסיף ציר בקר או סויה. נתתי עוד ערבוב יפה - בשלב הזה נשברה לי כף עץ. טוב שיש לי כמה. הבאתי לרתיחה ובינתיים ירדתי לגינה עם מספריים וחזרתי עם 5 ענפי רוזמרין ריחניים. את הענפים חתכתי לשניים והנחתי מלמעלה. אש קטנה ולחכות בסבלנות שעתיים. אחחח...איזה ריח משכר... הזמנתי חבר שבדיוק יום קודם אמר "מה? אתה מכין צלי? איך זה שעוד לא הזמנת אותי לצלי אף פעם?" האישה החבר ואני ירדנו על הסיר - כל מה שהיה לשמוע זה מצמוצים ו "ואוו- איזה רך, יצא מעולה". לסיכום - מדובר בתבשיל כבד בעל טעמים עמוקים של חורף ואדמה. הכל בסגנון כפרי - חתוך גס או לא חתוך בכלל. בתיאבון לכולם. בתמונה - הבשר החתוך ממתין לתורו.
 

סמד13

New member
../images/Emo123.gifואיפה הצלחת שלי אההההההה

ניפלא אני מתה על ירוקות שורש
 
למעלה