קזנדיבי -פודינג חלב אפוי ומקורמל -ממתק טורקי

clcl

New member
קזנדיבי -פודינג חלב אפוי ומקורמל -ממתק טורקי

קזנדיבי -פודינג חלב אפוי ומקורמל -ממתק טורקי החומרים: 1 כפית (5 גרם) חמאה או מרגרינה 2 וחצי כפות (20 גרם) אבקת סוכר 2/3 כוס (65 גרם) קמח אורז 1/3 כוס (55 גרם) קמח תירס 4 כוסות (1 ליטר) חלב 1 + 1/5 כוסות (240 גרם) סוכר 2 וחצי כפיות (5 גרם) תמצית וניל אופן ההכנה: לשמן תבנית אפייה בגודל 25x30x3 (9x13 x 1 1/2 inch). לפדר את התבנית המשומנת באבקת סוכר ולהניח בצד. בסיר בישול לאחד את קמח האורז, קמח התירס והחלב ולבשל על להבה נמוכה למשך 10 דקות או עד אשר המסה מתעבה - לבחוש כל הזמן בתנועות סיבוביות בעזרת כף עץ. להוסיף את הסוכר ולערבב על הבלעתו במסה. להמשיך בבישול על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב עדין למשך דקה עד אשר מתחיל לבעבע . להסיר מהאש להוסיף את תמצית הווניל ולערבב היטב. לשטח את המסה בתבנית האפייה. לאפות בחום בינוני למשך 15-20 דקות או עד אשר הסוכר מקורמל. להוציא את התבנית מהתנור ולהניחה בתבנית עם מים קרים. לקרר במשך 10 דקות להוציא את התבנית מאמבט המים הקרים ולהניח התבנית עם המאפה להצטנן קלות (כך שאפשר יהיה לחתוך). לחתוך את המאפה ל- 6 וכל חלק לחתוך לאלכסון ולהניח את המשולש השני, כאשר הצד התחתון מופנה כלפי מעלה. יש לצנן לחלוטין לפני ההגשה. תורגם ע"י: clcl
 
למעלה