קרוטונים

tmar davidov

New member
קרוטונים

קרוטונים

שלום לכם ידידי! אני מחפשת מתכון ל לסלט. בתודה מראש תמר. תודה לעופרה על המתכון לעוגה ההונגרית ``גלוסקת הזהב``, האימל שנתת לי לא תקין, חזר אלי חזרה.
 

bali

New member
מנהל
קרוטונים

קרוטונים

זה די קל להכין קרוטונים. לוקחים לחם לבן כלשהו, לא טרי במיוחד (חלה, באגט או לחם לבן רגיל). את הלחם חותכים לקוביות בגודל הרצויי (אפשר גדול אפשר קטן, איך שבא) ומעבירים לקערה שיהיה אפשר לערבב בה בנוחיות את קוביות הלחם. מוסיפים לקערה שמן זית או חמאה מומסת, שום כתוש, מלח פלפל וכל תבלין אחר שרוצים, רצויי תבלינים יבשים. מערבבים היטב כך שקוביות הלחם יספגו את הטעמים. במחבת גדולה מחממים שמן זית או חמאה מעורבת עם מעט שמן. כשהשמן חם מוסיפים את קוביות הלחם ומטגנים אותן מכל הצדדים עד להזהבה. רמת הפריכות של הקרוטונים תלוייה בטריות הלחם (פחות טרי = יותר פריך) ובמשך הטיגון(זהוב יותר = פריך יותר). אפשר, אם רוצים פריכים במיוחד, לשים את קוביות הלחם המתובלות בטוסטר אובן או בגריל לייבוש (כלומר להפוך את הלחם לטוסט) לפני הטיגון הסופי. בהצלחה- ענבל.
 
תיקון קטן



למה שכתבה BALI. אם ערבבת את הקרוטונים עם שמן זית וחמאה מומסת (אני מעדיפה להשתמש בשניהם יחד) אין צורך לטגן אותם שוב בשמן. עדיף להכניס לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ולקלות חצי שעה, בערך. מידי פעם צריך לערבב את הקרוטונים בכדי שיזהיבו באופו שווה, ולא יחרכו
 
למעלה