רגישות לחלב

naya2002

New member
רגישות לחלב

שלום רב בבדיקה לפני מספר שנים היתגלה באמצעות בדיקה של נשיפה כי יש לי רגישות לחלב.מאז הפסקתי מוצרי חלב ומצבי הישתפר.ראיתי שיש גבינות צהובות דלות שומן שעשויות מחלבון של חלב, שאלתי היא האם בחלבון החלב מצוי הלקטוז שאליו אני רגישה.האם יש אפשרות לאכול גבינה זו מבלי להינזק??? תודה
 

עינית

New member
באיזה רמה את רגישה? מה התופעות?

אחרי שנים של שיעול וכחכוח תמידי גיליתי שיש לי רגישות לחלב וגם למוצריו, אמרו לי שזה בגלל חלבון החלב. הפסקתי עם כל מוצרי החלב וכעת אני משתעלת רק אם אני חוטאת ביודעין או שלא ביודעין. מדי פעם מנסה גבינות קשות או שוקולד, גם בידיעה שיש אבקת חלב. אם את סובלת מאוד - אל תנסי. בדרך כלל בגבינות צהובות וקשות אמור להיות פחות חלבון חלב. רגישות לחלבון חלב ורגישות ללקטוז זה לא אותו דבר. רגישות ללקטוז מתבטאת במעיים. אז למה את רגישה? ומה התופעות שלך?
 

kivity

New member
חלב

שלום אכן יש להבדיל בין רגישות אלרגית לחלבון החלב לבין רגישות שאינה אלרגית והנובעת מחסר האמזים לקטאז המפרק את הסוכר לקטוז שבחלב החלבון קים בכל מוצרי החלב הלקטוז מצוי בעיקר בחלב ופחות בגבינות ניתן גם להוסיף האנזים לקטאז גם על ידי אבקה מיוחדת אותה ניתן לרכוש אלרגיה ממש הנה שכיחה בגיל הרך ואילו זו של הגיל המבוגר הנה יותר חסר האנזים פרופ' קויתי
 
למעלה