שאלות במולקולרית

shninush

New member
שאלות במולקולרית

17. Leucin Zipper הינו דומיין הקשור ל: א. אקטיבציה של השיעתוק ב. קישור פקטור שיעתוק לרצף ספציפי ב – דנ"א ג. יצירת דימר ד. ב+ג ה. הכל נכון החלבון CAP ידוע כמאקטב שיעתוק לאופרון הלקטוז בנוכחות cAMP. מה היה קורה לדעתך לו היו שותלים בחיידק את רצף ההכרה לחלבון זה במורד הזרם לאזור ההקשרות של רנ"א פולימרז לאופרון הלקטוז: א. במצב שכזה לא ניתן יהיה לבטא את אופרון הלקטוז בשום תנאי. ב. במצב שכזה אופרון הלקטוז יתבטא במצב קונסטיטוטיבי בכל תנאי ג. בתנאים של העדר גלוקוז ובנוכחות לקטוז יהיה ביטוי באזלי של אופרון הלקטוז ד. בתנאים של נוכחות לקטוז ובנוכחות גלוקוז תהיה פעיות באזלית של אופרון הלקטוז 1. ישנו חלבון U1A שנקשר לקצף מסויים של RNA, נמצא כי בגן לחלבון ישנו רצף דומה שבסמיכות לו יש קוד לפולי A. אם החלבון יבוטא בעודף: 1.1. תהיה דגרדציה של התעתיק לחלבון וכתוצאה מכך ביטוי הגן ירד. 1.2. התעתיק לא יעבור שחבור ופוליאדנילציה. 1.3. התעתיק נטול הפולי A יצטבר בציטופלסמה. 1.4. החלבון ייקשר לדנ"א וימנע שעתוק. 1.5. לא תהיה כל השפעה. 2. מדען פרסם מאמר על חלבון מעכב, מדען אחר גילה כי חלבון זה מאקטב. 2.1. ייתכן כיוון שחלבון יכול להיות גם מאקטב וגם מעכב שעתוק. 2.2. ייתכן כאשר מדובר באותו סוג של תאים. 2.3. לא ייתכן כאשר מדובר בגנים שונים. 2.4. ייתכן כאשר החלבון מהווה חלק מקומפלקסים בעלי פעילות שונה. 3. שעתוק באאוקיוטים, המשפט הנכון: 3.1. רנ"א פולימרז נקשר ל- TATA Box בתום השעתוק נעשה תהליך הוספת CAP ופולי A. 3.2. GTF נקשר ל- TATA Box ומאפשר הקשרות רנ"א פולימרז, תוך כדי השעתוק נעשות פעולות העריכה. 3.3. TBP נקשר ל- TATA Box העיבוד והפוליאדנליציה נעשים תוך כדי המעבר לציטופלסמה ובציטופלסמה. האם טופואיזומראז 1 ו 2 פעילים רק באאוקריוטים או גם ביונקים? 4. הגן לטלומרז הועבר מאדם לעכבר: 4.1. הטלומרים בעכבר יהיו באורך של עכבר. 4.2. הטלומרים יהיו באורך זהה לשל אדם. 4.3. הטלומרים יהיו זהים ברצפם לרצף טלומר של אדם. 4.4. הטלומרים יהיו שונים ברצפם לרצף טלומר של עכבר. 5. באילו סוגי סרטן ניתן להשתמש בביטוי יתר קבוע של RB לצורך ריפוי: 5.1. כאשר הגן ל- P53 פגום. 5.2. כאשר Cdk4 ו- Cdk6 מבוטאים ביתר. 5.3. כאשר Waf1/P21, P16, P27 פגומים. 5.4. אף תשובה אינה נכונה. 6. לתאי יונקים בתרבית, הוחדר גן המקודד לחלבון RB אשר כל אתרי הזרחון על גבי סרין שבו הומרו בחומצות האמינו אלנין (חסרים הידרוכסיל לזרחון) הגן המועבר משועתק בתאים תחת פרומוטר רב עצמה. ביטוי בעודף של גן זה בתאים יביא ל: 6.1. שיפור תגובת התאים לגורמי גידול. 6.2. פגיעה בתגובת התאים לגורמי גידול. 6.3. הדבר לא ישפיע על תגובת התאים לגורמי גידול. 6.4. הגן המוחדר יגרום להתמרת התאים והפיכתם לתאים סרטניים. 7. במעבדה בודד זן חיידק אשר אינו יכול לתקן נזקי קרינת UV ב- 37 מעלות, בחיידק זה: 7.1. פגומה פעילות האנזים EXOI ב- 37 מעלות. 7.2. פגומה פעילות האנזים EXOIII ב- 37 מעלות. 7.3. פגומה פעילות האנזים הליקאז ב- 37 מעלות. 7.4. כל התשובות לא נכונות. 8. יצירת ביטוי מוגבר של הפרומוטר לטלומרז יגרום ל: 8.1. התמרה סרטנית. 8.2. יותר חלוקת תא. 8.3. טלומרים ארוכים יותר. 8.4. כל התשובות אינן נכונות. 9. בודד חיידק עם מוטציה ב- Mdm2: 9.1. יהיה שפעול מאולץ של chk2 ותפסק חלוקת התאים. 9.2. יהיה שפעול של ATM ותיפסק חלוקת התאים.
 

ananas99

New member
תשובות שלי

בקובץ המצורף. הסתבכתי עם אפשרויות העריכה כאן...
 

shninush

New member
תודה, אפשר לקבל הסבר-

לגבי לאוצין זיפר - הוא חלק של חלבון בקרה אז אולי הוא גם קשור לאקטיבציה לגבי אופרון הלקטוז - למה? לגבי שאלה 2 על חלבון מעכב ומאקטב - למה א לא נכון? לגבי 3 - TBP הוא חלק מGTF? כי TBP הוא זה שנקשר לTATA התכוונתי לשאול אם טופואיזומרז הוא רק באאוקריוטים או גם בפרוקריוטים לגבי 4 - מה לגבי האורך שלהם? לגבי 5 ו 9 - אפשר לקבל הסבר? מה הקשר של ATM? לגבי 8 - אני חושבת שזה גורם ליותר חלוקות, השאלה אם זה גם מביא להתמרה סרטנית? תודה!
 

ananas99

New member
לאוצין זיפר- לא הזכרנו אותו בהקשר הזה

ולכן לא נראה לי נכון. אופרון הלקטוז- בהנחה שיש עדיין קישור של האקטיבטור במורד הפרומוטור, אז כשהוא קשור הוא מפריע לתעתוק ולכן הוא בעצם נהיה רפרסור. כדי להוריד אותו צריך רמות גבוהות של גלוקוז. כשיהיה לקטוז לא יהיה רפרסור במעלה הפרומוטור, ואז נוכל לקבל שעתוק באזאלי. אף פעם לא יהיה לנו מצב של אקטיבטור, כי הפכנו את האקטיבטור לרפרסור. מעכב\מאקטב- א נכון, אבל לא תמיד בעוד ג תמיד נכון. TATA הוא כללי, ולכן TBP שייך לGTF האנזים שנקרא טופואיזומראז נמצא רק באאוקריוטים. התפקיד מתבצע גם בפרוקריוטים- ע"י גיראז האורך אמור להיות כמו של עכבר 8- יותר חלוקות זה לא התמרה סרטנית בהכרח, למרות שזה מגביר את הסיכוי.
 

shninush

New member
בקשר לאופרון הלקטוז

אם צריך רמות גבוהות של גלוקוז כדי להוריד את האקטיבטור שהפך לרפרסור - אז התשובה היא ד', לא? (בקובץ סימנת ג')
 
למעלה