שאלת עוגת
שוקולד

  • פותח הנושא LCA
  • פורסם בתאריך

LCA

New member
שאלת עוגת../images/Emo212.gif שוקולד../images/Emo211.gif

הכנתי בפעם הראשונה את עוגת השוקולד הזו (עוגת טראפל שוקולד), המרכיבים (10‬ מנות): 275 גרם שוקולד מריר (70‬ אחוז מוצקי קקאו), קצוץ 120 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות ‭ 1 כוס (250 מ"ל) מים 1/2 כוס (100 גרם) סוכר 6 ‬ ביצים גרידה מ־‭1/2‬ תפוז 1‬ כף רום כהה הכלים: תבנית בקוטר 22-24 ס"מ, משומנת ומרופדת בעיגול נייר אפייה אופן ההכנה: מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160‬ מעלות). בקערת מתכת בינונית ממיסים את השוקולד עם החמאה מעל לסיר עם אדים (בן מארי). מסירים ומניחים בצד. בסיר בינוני מחממים את המים עם הסוכר ומבשלים מעל ללהבה בינונית, תוך ערבוב עד שהסוכר נמס. כשהתערובת מגיעה לסף רתיחה, מסירים מיד מהאש ומצננים לחום פושר. מוסיפים את סירופ הסוכר לתערובת השוקולד בהדרגה תוך ערבוב ומצננים לחום פושר. בקערת מיקסר מקציפים את הביצים עם גרידת התפוז והרום עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. בהדרגה ובמהירות נמוכה מוסיפים פנימה את תערובת השוקולד ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית. מניחים את תבנית העוגה בתוך תבנית עמוקה גדולה יותר. מוסיפים מים חמים לתבנית הגדולה עד למחצית גובה תבנית העוגה. אופים כ-30 דקות או עד שהעוגה תפחה מעט והיא רכה, אבל כשמניעים אותה בעדינות המרכז אינו נוזלי, אלא יציב ולא רוטט יותר. מסירים את תבנית העוגה מהתבנית הגדולה ומצננים צינון מלא על רשת. הופכים על צלחת הגשה ומסירים את נייר האפייה, מניחים את העוגה במקרר כמה שעות ( או כל הלילה) לייצוב. מגישים בטמפרטורת החדר עם מעט קצפת בצד. הטעם יצא פיצוץ ודרש עוד ועוד ועוד ועוד טעימות, אבל לא הצלחתי להוציא את העוגה מהתבנית, כשניסיתי להוציא ולהפוך אותה היא נשברה לי והיה לי מאוד לא נעים להגיש אותה שבורה... איך מוציאים עוגות כאלה מהתבנית? באיזה תבנית יש להשתמש? אפשר להשתמש בתבנית 2 חלקים / קפיצית בתוך תבנית בן מארי? אשמח לטיפים כדי שלפעם הבאה אדע איך להתמודד עם זה ולא לפחד לאפות... תודה
 

מאקי

New member
תבנית שהיא נון סטיק ובא אני משתמשת. יש לי

מלבנית... ושבוע הבא כבר אוכל להעלות תמונה או לקשר אותך להדגמה. ואפילו בראויז יוצאים בקלות.....ממש מתהפכים מהתבנית.
 
למעלה