שאלת קצפות - לזילוף על עוגות ועוד...
ברצוני להכין עוגת יום הולדת עם זילופים. כרגע אני בשלב התרגולים. לפי מה שקראתי שמנת צמחית היא יותר יציבה ועמידה. הקצפתי את השמנת הצמחית של תלמה עם חבילת פודינג וניל (לא יצאה כמות גדולה), זילפתי בקלילות ובמהירות כוכבים קטנים. יצא מקסים אך הטעם היה מזעזע. בסוף גירדתי את הציפוי מהעוגה. הקצפת נזרקה והעוגה מתחתיה נאכלה.
כעבור שבוע ניסיתי שוב עם שמנת צמחית הפעם של "השף הלבן". השתמשתי במחצית המיכל לגנאש ומחצית הקצפתי עם כף אחת של פודינג. השתמשתי בזה למילוי וציפוי העוגה (לפני הגנאש). הטעם לא השתפר בהרבה.
שלשום ניסיתי שוב עם שמנת מתוקה להקצפה 32% ו- 2 כפות פודינג. כשהקצפת היתה כמעט יציבה אבל עדיין קצת נפלה, הוספתי עוד 2 כפות פודינג על מנת שתצא יותר יציבה. בשלב הזה הקצפת נהרסה וקיבלתי קערה של פודינג צהבהב, כמו שמכינים עם חלב. השתמשתי בזה למילוי העוגה ורצתי לקנות שמנת להקצפה 38%. הפעם הקצפתי אותה ללא פודינג רק עם כף אבקת סוכר ואח"כ הוספתי עוד כף כי הטעם לא היה מדהים. יצאה כמות די קטנה של קצפת, לא 100% יציבה (כמו שראיתי שיוצא בצמחית). כשזילפתי זה היה קצת כאילו שאני סוחטת את הקצפת, כי יצאו לי מהשקית טיפות של מים (השתמשתי בשקיות חד"פ מנייר אפיה והשקית ממש נרטבה). הקצפת גם לא התקשתה אחרי הזילוף וטעמתי טעימות ממנה.
מקווה ששרדתם את הסאגה עד לפה. הנה בקיצור השאלות שלי:
תודה ושבת שלום!
ברצוני להכין עוגת יום הולדת עם זילופים. כרגע אני בשלב התרגולים. לפי מה שקראתי שמנת צמחית היא יותר יציבה ועמידה. הקצפתי את השמנת הצמחית של תלמה עם חבילת פודינג וניל (לא יצאה כמות גדולה), זילפתי בקלילות ובמהירות כוכבים קטנים. יצא מקסים אך הטעם היה מזעזע. בסוף גירדתי את הציפוי מהעוגה. הקצפת נזרקה והעוגה מתחתיה נאכלה.
כעבור שבוע ניסיתי שוב עם שמנת צמחית הפעם של "השף הלבן". השתמשתי במחצית המיכל לגנאש ומחצית הקצפתי עם כף אחת של פודינג. השתמשתי בזה למילוי וציפוי העוגה (לפני הגנאש). הטעם לא השתפר בהרבה.
שלשום ניסיתי שוב עם שמנת מתוקה להקצפה 32% ו- 2 כפות פודינג. כשהקצפת היתה כמעט יציבה אבל עדיין קצת נפלה, הוספתי עוד 2 כפות פודינג על מנת שתצא יותר יציבה. בשלב הזה הקצפת נהרסה וקיבלתי קערה של פודינג צהבהב, כמו שמכינים עם חלב. השתמשתי בזה למילוי העוגה ורצתי לקנות שמנת להקצפה 38%. הפעם הקצפתי אותה ללא פודינג רק עם כף אבקת סוכר ואח"כ הוספתי עוד כף כי הטעם לא היה מדהים. יצאה כמות די קטנה של קצפת, לא 100% יציבה (כמו שראיתי שיוצא בצמחית). כשזילפתי זה היה קצת כאילו שאני סוחטת את הקצפת, כי יצאו לי מהשקית טיפות של מים (השתמשתי בשקיות חד"פ מנייר אפיה והשקית ממש נרטבה). הקצפת גם לא התקשתה אחרי הזילוף וטעמתי טעימות ממנה.
מקווה ששרדתם את הסאגה עד לפה. הנה בקיצור השאלות שלי:
- איך אפשר לשפר את הטעם של הקצפת הצמחית? הרי משתמשים בזה המון בקינוחים ובד"כ כשטעמתי זה לא היה כ"כ נורא.
- מתי מוסיפים פודינג לשמנת? בתחילת ההקצפה? בסוף ההקצפה? האם הפודינג או אבקת סוכר יכול להרוס את הקצפת?
- מתי מפסיקים להקציף שמנת מתוקה? איך יודעים שהקצפת יציבה? ניסיתי להעמיד נטיפים הפוכים אבל לא הצלחתי.
- מה ההבדל בין "שמנת מתוקה להקצפה 32%" ו- "שמנת להקצפה 38%"? חשבתי שהשימוש שלהם זהה.
תודה ושבת שלום!