שכחתי להכניס למקרר חבילה של פסטרמה וחומוס.

שכחתי להכניס למקרר חבילה של פסטרמה וחומוס.

הוצאתי אותם מהמקרר בסופר בשעה 12 וחצי, ומאז הם לא היו בקירור. כשהגעתי הביתה הכנסתי את השקיות עם מוצרי החלב למקרר ודווקא את השקית הזאת שכחתי להכניס. סה"כ הם היו לא בקירור 6 שעות בערך. זכור לי הכתבה של הקוליפורמים בחומוס של רפי גינת ואני חושש שהחומוס כבר מלא בזה. ובטח התפתחו מליוני חיידקים בפסטרמה... איזה באעסה, קניתי חבילה של חומוס וקיבלתי במתנה חבילה קטנה של טחינה. תכננתי להכין פיתה עם חומוס טחינה פסטרמה וחמוצים לכל יום בשבוע. אפשר לאכול את המוצרים הללו או לא?
 
תשובה מסוייגת מטכנולוג מזון בהתהוות

שלום. המוצרים שקנית מכילים חומרי שימור חזקים יחסית. אם המוצר סגור ונקנה בסופר, לא אמורים להתפתח בו חיידקים בזמן הזה. ובכל זאת, כמה נקודות חשובות: החומוס הוא הפחות בעייתי כאן. החיידקים שגורמים לקלקולו הם לא פתוגנים וניתן להבחין בפעילות שלהם - תסיסה, ריח רע ושינוי צבע. אם אתה לא מבחין באחד מאלה, טעם מעט מהמוצר, אם טעמו טוב, המוצר בטוח. קוליפורמים הם זיהום שנוסף ממקור חיצוני. במוצר היוצא לשוק לא אמורים להיות קוליפורמים, ולכן הם גם לא מתרבים בחום, בטח שלא תוך שש שעות. הפסטרמה, לעומת זאת, קצת יותר בעייתית. אמנם שש שעות הן זמן קצר, אבל החיידקים שמתפתחים בה הם יותר מסוכנים (ליסטריה, למשל), וקשה יותר להבחין בקלקול. זאת משום שהחיידקים לא תמיד מתסיסים את המוצר ולא משנים את צבעו (הצבע החזק של המוצר נובע מחומרי שימור ולפעמים צבעי מאכל, והוא יכול למסך שינויי צבע). לכן, לא הייתי ממליץ לאכול את הפסטרמה באחד או יותר מהמקרים האלה: 1) הפסטרמה עמדה במקום חם במיוחד (ליד חלון המעביר קרינת שמש חזקה, למשל); 2) מערכת החיסון שלך חלשה, ואתה רגיש למחלות זיהומיות; 3) יש לך מחלת רקע פעילה המחלישה את כושר העמידה של הגוף (מעין הרחבה של סעיף קודם); 4) אתה אישה בהריון, בכל שלב שהוא; 5) אתה קשיש. [כמו שאתה רואה, לא פשפשתי בכרטיסך האישי] בכל אחד מהמקרים הנ"ל עדיף להיות קצת פרנואיד, ולא להסתכן. זרוק את המוצר או נסה להחליפו באחר בסופר. הסתייגות: הכותב אינו מומחה (עדיין), והוא טרם השלים את חובותיו לתואר. אבל עוד קצת למנאייק (סליחה על הפורטוגזית).... שבוע טוב.
 
דווקא לך שכחתי להגיב

אז תודה על התשובה המפורטת אבל אני בכל זאת מעדיף לא לצרוך את הפסטרמה. רק את החומוס.
לך
 

SAB1968

New member
בחום הזה- ממש לא כדאי../images/Emo70.gif

ובלי קשר למקרר- למה שלא תעשה טחינה וחומוס בבית, ככה בטוח לא יהיו קוליפורמים,
 
איך מכינים חומוס? וטחינה גם מקבלים מוכן (רק

צריך להוסיף מים ולימון) וזה לא אותו דבר כמו פשוט להוציא מהמקרר ולמרוח
 

SAB1968

New member
זה לא אותו דבר

כי זה הרבה יותר בריא, אם תרצה- אעביר לך מתכונים פשוטים וטעימים.
 
למעלה