שלום ומספר שאלות

שלום ומספר שאלות

צריכה להכין עוגת 3 קומות ללא פיסול עליה (רלוונטי מבחינת המשקל). 1. אם התבנית התחתונה היא 26 מה הגודל המומלץ מבחינת פרופורציות לשתי התבניות הנוספות? 2. האם אפשר פשוט להניח עוגה על עוגה ללא תמיכה של קשיות או שיפודים ואפילו אולי ללא תחתיות? (כאמור העוגות ללא פיסול עליהן). תודה
 

net the jet

New member
אם התחתונה 26 אז הבאה בתור 20 ואחריה

14 ( יפה 6 ס"מ הפרש בין קומה לקומה ) גם ללא פיסולים חייבים תמיכה, יש את משקל העוגות עצמן, הציפוי, הסגירה. אם את כבר טורחת ועושה כזו עוגה אז לעשות כמו שצריך... חבל לשהקיע ושיקרה משהו. כמו כן חשוב עם משקל כזה של 3 עוגות- בסיס יציב וחזק.
 
אוקי תודה ועוד כמה שאלות

אני אכתוב איך אני הבנתי שצריך לתמוך את העוגות ואשמח אם תאשרו או תתקנו את הידע שלי. לפני ציפוי העוגה התחתונה בקרם אני מכניסה לתוכה (מהתחתית שלה ועד לגובה העליון שלה בדיוק) 4 שיפודי עץ עם השפיץ כלפי מטה. בשלב הבא אני מצפה אותה ועוטפת בבצק סוכר. בשלב הבא מניחה עליה תחתית דקה (העגולות המוזהבות) בגודל נניח 18 (כאמור העוגה השניה 20). עושה את אותו תהליך עם העוגה השניה ואז מניחה עליה תחתית של 12 ועליה את העוגה העליונה. צדקתי? זה התהליך? לגבי התחתיות, אני מניחה שאין בדיוק את הגדלים האלה, אפשר לקחת תחתית ולגזור אותה בעיגול? המון תודה
 

net the jet

New member
את יכולה את המקלות לתקוע גם לפני וגם אחרי

העטיפה בבצק סוכר, זה לא ממש משנה. מה שחשוב שהגובה יהיה עד גובה העוגה בדיוק, לא פחות. עגה 2 את מניחה על תחתית מוזהבת, עוטפת כרגיל בבצק סוכר, מחכה שהיא תתיבש קצת, גוזרת שאריות של הקרטון המוהזב בדיוק לגודל העוגה 0 אני מחזיקה על יד אחת ועם השניה גוזרת סביב, אפשר גם עם סכין יפני חד על משטח עץ פשוט להוריד מסביב את העודף של הקרטון. אם את הולכל על הגדלים האילו, לא ממש צריכה תמיכה בקומה 2 כי הקומה ה 3 ממש קטנה. אז מספיק רק בקומה 1 לשים מקלות, כמובן שלכל עוגה קרטון משלה...
 
אז ככה

אפיתי פעם עוגה כזו לבתי, שעשויה מ- 3 לבבות. התחלתי ב- 26, אחכ 24 וסיימתי ב- 22. למעשה את יכולה לאפות את כולם באותו הגודל ואחכ לחתוך לקוטר הרצוי לך. בין שכבה לשכבה ומסביב היה קרם חמאה ללא שיפודים וללא כל עזר נוסף.
 

lzabari

New member
למה לאפות את כולם באותו קוטר??

זה בזבוז חומר אח"כ כל השאריות. עדיף לאפות בגדלים המבוקשים.
 

net the jet

New member
חייבת להעיר כאן, אם העוגות עטופות בבצק סוכר

אז 2 ס"מ הפרש בעוגות עצמן זה ממש מעט. והערה כללית.... אנחנו פה בשאיפה לשפר וללמוד, ולהיות עד כמה שיותר מקצועיות בנושא במטבח הביתי....וזה אומר שאם צריך תמיכה- אז עדיף לשים אותה מאשר להצטער אח"כ....
 
יש הבדל משמעותי בין ציפוי קרם חמאה לבצק סוכר

העוגה שאת מתארת צופתה בקרם חמאה, וככזאת אין באמת צורך בתמיכה בתוך העוגות התחתונות. אבל השאלה נשאלה לגבי עוגות מצופות בבצק סוכר. ציפוי בצק סוכר מתקשה לאחר זמן מה ואם מניחים עליו משקל הוא ייסדק ויישבר. לכן שמים תמיכה בתוך העוגות התחתונות, עליהן מניחים עוגות על משטחים, כשהתמיכות מונעות מהעוגות העליונות לשקוע לתוך התחתונות ולשבור את הציפוי. כדי שתהיה הדרגה מודגשת בין הקומות כדאי שהעוגות תהיינה בגדלים שההפרש בינהם 6 ס"מ לפחות .
 
למעלה