שלום לכולם

שלום לכולם

בלול שלי החברות בעיקר אוכלות.... וכל הארבע מטילות ביצה פעם ביום. בקיצור בית מלון יש להן. האם החורף גורם להטלה מועטה ??? כאשר אני מכינה ביצה מבושלת, הקליפה מסרבת לצאת "חלק" והיא מושכת חלק נכבד מהביצה. לעומת ביצים קנויות שמתקלפות בקלות. מה הסיבה לכך ???? יום טוב
 

חיקוש

New member
ביצה טריה

לביצה שתי מעטפות, חיצונית ופנימית: המעטפת החיצונית הקשה - לבנה או חומה - אין הבדל בין השתיים מלבד הצבע, והמעטפת הפנימית הדקיקה והשקופה כקרום. אפשר לבחון את טריותה של הביצה כבר בזמן הקנייה. בקצה המעוגל של הביצה, בין המעטפת החיצונית לפנימית, קיים רווח שהולך וגדל ככל שהביצה ישנה יותר. אם תציבו את הביצה מול מקור אור חזק תוכלו להבחין ברווח בין שתי המעטפות, בביצה טרייה מאוד הרווח כמעט שאינו קיים - זו גם הסיבה שביצה קשה שהוכנה מביצה טרייה מאוד, קשה יותר לקילוף. (קטע זה לקוח מאחד האתרים.) אני נוהגת לשבור לחלקים קטנים את הקליפה, לאחר הוצאתה מהמים הרותחים, ולשים במים מהמקרר, ואז הקילוף לרוב מצליח. אני מכירה רק ביצים טריות-מילדות.
 

k hut

New member
כפית -שתיים של מלח גס בזמן הבישול

יסייעו רבות לקילוף אחיד של הביצה הקשה, בנוסף, כדאי לתת "מכת" מים קרים לביצה, כלומר להוציא אותה מהמים הרותחים ישירות לקערת מים קרים מאוד. (כל יום 2 תבניות במשך כמה חודשים + קילוף בעבודה הקודמת) ולמי שממש אוהב פטנטים נחמדים נסו את זה (ואני כאן בכלל בשביל עיזים
)
 
למעלה