נירה תגידי את צריכ עוד מתכונים?
לא נוסה מתכון: נשיקות ממולאות
רכיבים: לנשיקות: 300 ג' חלבוני ביצה, בטמפ' החדר 300 ג' אבקת סוכר 3 כפות קורנפלור למילוי: כוס שמנת מתוקה לקצפת ממרח ערמונים אבקת פסיפלורה לקולי: תותים פירות יער (אפשר מופשרים מקפוא) אבקת סוכר לפי הטעם מספר טיפות "תמצית שושנים" (שזה תמצית ורדים, בעצם) אופן הכנה: מכינים מרנג חזק ויציב. מזליפים אותו על נייר אפיה בשתי צורות: 1. קונוסים חלולים 2. מכסים קטנים ושטוחים בצורת כפתורים אופים בחום הנמוך ביותר של התנור, עד שהנשיקות מתייבשות. שומרים בכלי אטום. מקציפים את הקצפת: חצי כוס שמנת מקציפים עם כף גדושה של אבקת פסיפלורה לקצפת יציבה וחזקה. חצי כוס שני של שמנת מקציפים בלי שום תוספת לקצפת יציבה וחזקה, ומקפלים לתוכה 3-4 כפות ממרח ערמונים. שומרים בקירור. בבלנדר מרסקים יחד תותים ופירות יער. ממתיקים לפי הטעם. אם הפירות הכילו גרעינים, כמו למשל פטל שחור, מסננים את התערובת ונפטרים מהגרעינים. מוסיפים מספר טיפות תמצית ורדים לפי הטעם, ומערבבים. שומרים בקירור. הרכבה: מכינים צלחת זכוכית שקופה ורחבה, ובמרכזה מעמידים גביע יין בעל רגל גבוהה. ביום ההגשה, מזליפים את הקצפות לתוך הקונוסים – בחצי מהקונוסים קצפת פסיפלורה, ובחצי מהקונוסים קצפת ערמונים. מכסים כל פתח של קונוס בעזרת כפתור כיסוי. עורמים את הנשיקות הממולאות על הצלחת סביב הגביע, וממלאים את הגביע בקולי. אם הקולי הוכן יום קודם, יש לערבב אותו לפני המזיגה, כדי שהמחית תהיה אחידה. מגישים מיד, או תוך מספר שעות. הערה: ככל שהנשיקות הממולאות "מחכות" יותר זמן, הן מתרככות, ולכן כדאי למלא אותן זמן קצר ככל האפשר לפני ההגשה. הערות: נשיקות בחדר המיטות – Baisser dans la boudoir - מאת: סופי ט. מקור המתכון: SophieT הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2