שלום רב, מתכונים לחם מקמח מלא (שטיבל)..

m e א נ י

New member
שלום רב, מתכונים לחם מקמח מלא (שטיבל)..

יש למישהי מתכון לאפית לחם מקמח מלא (קניתי שטיבל 6 ) תודה רבה מראש
 

m e א נ י

New member
אילנית12, תודה רבה../images/Emo24.gif

הם נראים מעולים ויפים. אנסה ואדווח
תודה רבה! שוטטתי באתר של שטיבל, יש ים של מתכונים אבל אין אפילו תמונה אחת לרפואה... תמונה שווה אלף מילים...
 

Tal_Ya_Tal

New member
לכל מתכון שיש לך את יכולה

להשתמש בקמח מלא. האמת היא שאני מעדיפה קמח כוסמין מלא. כי הוא פחות 'כבד', יש בו פחות גלוטן והוא קל לעכול יותר. יש לי כמה מתכונים שהם במקור של אחרים, אני רק 'טבענתי' אותם. כלומר הפכתי את המרכיבים ליותר בריאים וליותר טבעוניים. הנה אחד כזה: לחם זיתים מקור המתכון: "מאפים פיקנטיים", בני סיידא לבצק: 3/4 כוס חלב סויה פושר 3/4 כוס מים פושרים 1 כפית סוכר דמררה 30 גרם שמרי "שמרית" 33/4 כוסות קמח מלא/ כוסמין קורט מלח ים אטלנטי 25 גרם חמאת קוקוס/ 50 גר'שמן זית לתוספות: 300 גרם זיתים שחורים, מגולענים ופרוסים 1 כף מיץ לימון 1 כפית כמון טחון 2 כפות שמן זית כתית 1/4 כפית פפריקה חריפה תבנית בקוטר 26 ס"מ, משומנת מתכון ל - 8-10 מנות הכנת הבצק: + שמים בקערה גדולה את חלב הסויה, המים, סוכר הדמררה והשמרים, ומערבבים יחד. + + מוסיפים את קמח הכוסמין ואת המלח האטלנטי ולשים היטב. מוסיפים את חמאת הקוקוס או שמן הזית , וממשיכים ללוש לקבלת בצק אחיד. מכסים במגבת, ומתפיחים במקום חם עד שהבצק יכפיל את נפחו. + חובטים בבצק לשטחו, ולשים שוב. מכסים במגבת ומתפיחים תפיחה שניה. + מערבבים בקערה את הזיתים עם מיץ הלימון, הכמון, שמן הזית והפפריקה. מוסיפים לבצק ולשים יחד כ-5 דקות, עד שהזיתים יתפזרו היטב בבצק. +משטחים את הבצק על תחתית התבנית, בכף יד משומנת. מכסים במגבת ומניחים במקום חמים לתפיחה נוספת, עד שהבצק יכפיל את נפחו. מחממים תנור לחום גבוה (200 סלציוס) +מברישים במעט סוכר דמררה מהול במים (תחליף לביצה בחושה) ואופים כ-50 דקות, עד שהבצק יזהיב. מגישים פושר. * גיוון: אפשר לצור מהבצק כיכר ארוכה, להניחה בתבנית ולאפות כמוסבר במתכון. |בתיאבון| L&L TALYA
 

m e א נ י

New member
TALIA תודה רבה../images/Emo24.gif על ההשקעה../images/Emo140.gif

יש לי את הספר "מאפים פיקנטיים" של בני סיידא. אנסה את המתכון ואדווח. תודה, יום נעים ובשורות טובות.
 

Tal_Ya_Tal

New member
בשמחה../images/Emo92.gifבכייף../images/Emo41.gifהערה

היות שקמח מלא 'כבד' מ-א-ד, כדאי להוריד בערך 15% מן הכמות המומלצת במתכון רגיל, או להוסיף 15% בנוזלים המומלצים כדי לקבל את הסמיכות המתאימה. L&L TALYA
 

נופשת

New member
היה פה לפני שבוע וחצי שירשור לחם ענק

תכף תגיע אחת המשרשרות הטובות ותשרשר לך אותו. מלא פנינים ופנינות יש שם. כעקרון, לחם מקמח מלא לגמרי הוא די כבד ולא מאוד ידידותי למשתמש קצת. הכי הגיוני להתחיל מ40 אחוז קמח מלא ולטפס אט אט.
 
למעלה