לכל מתכון שיש לך את יכולה
להשתמש בקמח מלא. האמת היא שאני מעדיפה קמח כוסמין מלא. כי הוא פחות 'כבד', יש בו פחות גלוטן והוא קל לעכול יותר. יש לי כמה מתכונים שהם במקור של אחרים, אני רק 'טבענתי' אותם. כלומר הפכתי את המרכיבים ליותר בריאים וליותר טבעוניים. הנה אחד כזה: לחם זיתים מקור המתכון: "מאפים פיקנטיים", בני סיידא לבצק: 3/4 כוס חלב סויה פושר 3/4 כוס מים פושרים 1 כפית סוכר דמררה 30 גרם שמרי "שמרית" 33/4 כוסות קמח מלא/ כוסמין קורט מלח ים אטלנטי 25 גרם חמאת קוקוס/ 50 גר'שמן זית לתוספות: 300 גרם זיתים שחורים, מגולענים ופרוסים 1 כף מיץ לימון 1 כפית כמון טחון 2 כפות שמן זית כתית 1/4 כפית פפריקה חריפה תבנית בקוטר 26 ס"מ, משומנת מתכון ל - 8-10 מנות הכנת הבצק: + שמים בקערה גדולה את חלב הסויה, המים, סוכר הדמררה והשמרים, ומערבבים יחד. + + מוסיפים את קמח הכוסמין ואת המלח האטלנטי ולשים היטב. מוסיפים את חמאת הקוקוס או שמן הזית , וממשיכים ללוש לקבלת בצק אחיד. מכסים במגבת, ומתפיחים במקום חם עד שהבצק יכפיל את נפחו. + חובטים בבצק לשטחו, ולשים שוב. מכסים במגבת ומתפיחים תפיחה שניה. + מערבבים בקערה את הזיתים עם מיץ הלימון, הכמון, שמן הזית והפפריקה. מוסיפים לבצק ולשים יחד כ-5 דקות, עד שהזיתים יתפזרו היטב בבצק. +משטחים את הבצק על תחתית התבנית, בכף יד משומנת. מכסים במגבת ומניחים במקום חמים לתפיחה נוספת, עד שהבצק יכפיל את נפחו. מחממים תנור לחום גבוה (200 סלציוס) +מברישים במעט סוכר דמררה מהול במים (תחליף לביצה בחושה) ואופים כ-50 דקות, עד שהבצק יזהיב. מגישים פושר. * גיוון: אפשר לצור מהבצק כיכר ארוכה, להניחה בתבנית ולאפות כמוסבר במתכון. |בתיאבון| L&L TALYA