שלום רב

s123123

New member
שלום רב

אנו מתעניינים בפרוייקט דירות בפתח תקווה התעניינו לפני כחודש בדירת 5 חדרים בגודל 130 מר + מרפסת 19 מ"ר היינו שאננים והדירה המבוקשת בקומה השנייה נמכרה - כן כן אנחנו אוהבים קומות נמוכות כיום יש דירה פנויה בקומה הראשונה הדירה גם כן בגדול 130 מר, מרפסת 19 מ"ר, והיא מעל הדירת גן. אבל - הדירה היא 4 וחצי חדרים ולא 5. מדוע הקבלן לא בנה דירת חמישה חדרים אם דירות חמישה חדרים יקרות יותר? זה לא משתלם לו יותר?? ושאלה נוספת - מה אתם אומרים על כיוון צפון מערב?? תודה רבה
 

s123123

New member
אציין שהמחיר על דירת ה4 וחצי חדרים

נמוך רק ב 50 אשח מהדירת 5 החדרים כאשר שתיהן על אותו שטח של 130 מר
 

pitzi35

New member
לקבלן יש כל מיני שיקולים,

למה הקבלן לא בנה עוד 5 חדרים? תשאל אותו. הרבה פעמים קבלנים בונים תמהיל של כל מיני דירות כדי שיהיה להם קל יותר למכור למגוון גדול יותר של אוכלוסיה. דירת חמישה חדרים מתאימה יותר למשפחה ודירת 4.5 חדרים גדולה מתאימה גם לזוג מבוגר ומבוסס שהילדים עזבו כבר את הבית וכו' זה גם תלוי בשכונה בפתח תקווה, לפעמים יש שכונות (כמו כפר גנים לדוגמא) שיש בהן המון דירות 5 חדרים ואז לקבלנים קל יותר למכור דווקא 4 או 6 חדרים ופחות 5 שמהן יש המון לקבלנים האחרים. אני מכירה פרוייקט שהתחיל כפרויקט של 5 חדרים בלבד ואז הקבלן שהתקשה למכור אותן הפך כל שתי דירות 5 צמודות ל4 ו6 (העביר חדר אחד מדירה אחת לשניה) ואז הוא מכר את כל הדירות המוסבות ממש מהר. מעבר לזה מבחינת כיוונים מערב זה טוב כי יש רוח, צפון זה קצת חשוך אז השאלה מה פונה לצפון וכמה חלונות יש בדירה. אני אישית אוהבת שיש לי אור טבעי כמה שיותר שעות מהיום אז אני מעדיפה דרום-מערב אבל זה תלוי גם במיקום וגודל החלונות בדירה הספציפית. אבל הדרום זה צד חם יותר ככה שצריך יותר מזגן יחסית לצפון. בקיצור לכל צד יש יתרונות וחסרונות וכאלה שאוהבים אותו או צד אחר. היום בזמני המזגנים זה לא ממש קריטי.
 

פרל דוד

New member
דירת 130 מ"ר ? התייחסות.

איני מאמין שמדובר באמת על דירת 130 מ"ר . לתשומת לבך - קיים צו שהוציא משרד השיכון לחוק מכר הדירות, הקובע הנחיות ברורות כיצד יש לחשב שטח של דירה וכיצד על הקבלנים ומוכרי הדירות להציג את שטח הדירה. מדובר בצו שנכנס לתוקף בחודש מאי 2008. עד לצו החדש כל קבלן מדד כראות עינו .שיטות מדידה אלה היו כר פורה לאין ספור מחלוקות , סכסוכים ותביעות. ההנחיות לחוק אמורות היו לעשות "סדר" ואחידות במידות הדירה הנרכשת. בטופס המפרט הטכני שנקבעו בצו משנת 2008. יש לדוגמא, דרישה חד משמעית לנקוב את שטח הדירה הנמכרת תוך הפרדה בין שטח הדירה, לבין השטחים המוצמדים לדירה, כמו חניה, מחסן, מרפסת, גג וכדומה. שטח הדירה, על פי שיטת המדידה שנקבעה בצו משנת 2008 כולל :- 1. שטח פנים הדירה (שטח נטו). 2. השטח מתחת לקירות החוץ של הדירה. 3. מחצית השטח מתחת לקירות משותפים עם דירה שכנה. במידה שקיימים חלקים נוספים כמו: מרפסות, גג צמוד או חניה צמודה, יצוינו אלו בנפרד בצירוף שטחם המדויק ולא כשטח אינטגרלי של הדירה. לא ייכלל בתחשיב החלק היחסי של שטחי הרכוש המשותף, כגון: לובי קומתי, פיר מעלית וכד`. הממ"ד, לדוגמא, אינו נחשב בתוכניות בניין עיר של כשטח עיקרי, אולם לא מעט קבלנים נוהגים לצרף את שטח הממ"ד לשטח ה"נטו" של הדירה". מרחבים מוגנים (ממ''ד) השטח המזערי של מרחב מוגן דירתי (גם אם שימושו למגורים) וכן השטח שמתחת לקירות של מרחב דירתי מוגן, גם אם הקיף שטח העולה על השטח המזערי הנדרש לפי התקנות – לא ייכלל במניין זכויות הבנייה ( שטח מזערי הנו 9 מ''ר נטו, משמעותו כ- 12 מ"ר ברוטו לצורך הורדת שטחים). השטח המזערי של מרחב מוגן קומתי – לא ייכלל במניין זכויות הבנייה. שטחים אלה יחושבו כשטח שירות. אם מוקמת קומה נוספת עם יחידת דיור חדשה, ניתן לחשב את שטח הממ''ד כשטח שירות בהתאם לתקנות. יש לי תחושה שמדובר כאן על חריגה מהוראות החוק לעניין שטח הדירה , והקבלן כנראה מנצל את "בורות" הקונים בדגש על קניה עפ"י תוכנית נייר , ראה מאמר בנושא - http://www.1000000.co.il/statya/73.shtml קרא מאמרים בראי הפסיקה לעניין שטח הדירה - http://www.globes.co.il/serve/globes/nodeview.asp?fid=2631 לעניין השני שהעלית - יזם מנסה תמיד למקסם מספר דירות בפרוייקט הבניה עפ"י התב"ע המאושרת/נקודתית ולכן האדריכל המתכנן מנסה בהנחיית היזם לבצע מניפולציות תכנויות כדי להרויח חדרונים בשטח הכולל של הבניה שאושרה לקבלן ולכן אתה מוצא לעיתים דירות 4.5 חדרים הנמכרים במחיר של חמשה חדרים או קרוב אליו.
 

s123123

New member
תודה רבה!

לא כ"כ הבנתי את מה שכתבת בסוף.. ולעניין הראשון של גודל הדירה זה כולל ממ"ד
 
למעלה