שמנת חמוצה מוגדרת כגבינה ?.. זה יהיה נכון או לא נכון לומר ששמנת חמוצה היא גבינה ?

אלפיני

Well-known member
נדמה לי שלא אבל אני שואל בכול זאת כדי להיות בטוח
בגבינה מעצם השם יש תהליך הנקרא גיבון כלומר השמנת עוברת תהליך של הקרשה והבשלה בעוד שבשמנת חמוצה עוברת תהליך של הכנסת חיידקים הגורמים לה להחמיץ.

גבינה לבנה אינה עוברת הבשלה, כן עוברת החמצה , אך קלה משל שמנת ויוגורט בדרך כלל , וכן עוברת גיבון מינורי למדי.
 

לוני דלורס

Well-known member
בגבינה מעצם השם יש תהליך הנקרא גיבון כלומר השמנת עוברת תהליך של הקרשה והבשלה בעוד שבשמנת חמוצה עוברת תהליך של הכנסת חיידקים הגורמים לה להחמיץ.

גבינה לבנה אינה עוברת הבשלה, כן עוברת החמצה , אך קלה משל שמנת ויוגורט בדרך כלל , וכן עוברת גיבון מינורי למדי.
תודה
 

trilliane

Well-known member
מנהל
התשובה בגוף השאלה: אלה שני מוצרי חלב שונים.
אולי אתה שואל כי יש מתכונים שבהם אפשר להחליף ביניהם (בצק שק"ם, למשל).
 
למעלה