שנתחדש לנו! ושאלת שעועית ירוקה

ורדיפה11

New member
שנתחדש לנו! ושאלת שעועית ירוקה

(קפואה) מה עושים איתה קליל וטעים (שגם הילדים יאהבו)? תודה!
 

מקוקה1

New member
להקפיץ במחבת עם שום +שמן זית + מלח. מעדן.

או להקפיץ במחבת עם שמן קנולה ולהוסיף רוטב צ'ילי מתוק.
 

shtuli

New member
הקלאסי הוא עם רוטב עגבניות

ואנחנו לפעמים מקפיצים עם רוטב סויה וסוכר חום - הבנות לא בעניין...
 
אני מכינה כך

מחממת מעט שמן במחבת, מוסיפה את השעועית הירוקה כמו שהיא, קפואה, מערבבת (נו, מקפיצה יעני) עד שהשעועית מופשרת ומתחילה להתרכך, מוסיפה רוטב סויה, מל"פ ומעט שמן שומשום, עוד קצת עד שמרגיש מוכן, ולכבות, ואז אני מוסיפה שומשום קלוי (=שומשום שקליתי מראש על מחבת יבש) ומערבבת. יוצא מעולה. אה, והכי מעולה אם קונים את מה שכתוב עליו "שעועית עדינה".
 

juspan

New member
בגלל שאני לא אוהבת בעצמי את זה ככה די נטורל

אני פשוט מכניסה את זה לתבשילים עם רטבים דומיננטיים (לא רוטב עגבניות דווקא, לא עובד עלי). למשל עם מלא גזר לתבשיל עוף בקארי או סתם לירקות מוקפצים עם אורז בסגנון סיני עם סויה ושות', שממילא לכל הירקות שם בתוכו יש אותו טעם
 

זיברה

New member
אני מאדה...

האידוי משאיר אותן טיפה קריספיות. מלח-פלפל וזהו...
 

michalica

New member
אסייתי

להקפיץאסייתית הקפיץ במחבת וכשזה נהיה רק מעט רך ועדיין קראנצ׳י, להוסיף קצת רוטב סויה ושומשום קלוי.
 

להלה79

New member
אני מקפיצה עם המון שום

שמן זית, מלח גס. רוב הפעמים מוסיפה גם פירורי לחם מחיטה מלאה למעלה או שקדים מולבנים דקיקים. מתה על זה.
 
למעלה