שרשור מתכונים לחורף

אורora

New member
שרשור מתכונים לחורף../images/Emo188.gif

המזג אויר עשה אותי רעבה. מי מספקת מתכונים טובים לחורף. אני תיכף טשים כמה. ובנתיים יש לי בקשות: 1. מתכון לתפו"א הקטנים של דשדש 2. מתכונים לקינואה
 

אנה מ

New member
מרקים מקבלת?

מרק עגבניות קל להכנה: קופסת עגבניות חתוכות קופסת שעועית אפויה קופסת רסק עגבניות. 2-3 קבנוסים חתוכים. שקית אבקת מרק עגבניות מלח ופלפל. הכל בסיר עם מיים (אני שמה בסיר גדול ומלא במים). לפעמים מוסיפה בסוף הבישול אורז מבושל. לבשל שעה לאחר הרתיחה. מעדן שמחמם את הקרביים.
 

אורora

New member
מרק עדשים - מושלם ליום חורף קר

חבילה עדשים חומות/חומים שמן זית 30 גר' חמאה 2 בצלים בינונים קצוצים דק 6 שיני שום 3 גזרים מגורדים 3 עגבניות גדולות מגורדות 1 כוס פטרוזיליה קצוצה מלח,פלפל שחור פפריקה מתוקה ,כמון אבקת מרק עוף לפי הטעם 1 כף רסק עגבניות הכנה: משרים את העדשים מספר שעות במים,מחממים בסיר את השמן והחמאה ומוסיפים את הבצל,השום,הגזר והעגבניות המרוסקות. מטגנים כ 10 דקות ומוסיפים לסיר עדשים ,פטרוזיליה , אבקת מרק עוף ומים רתוחים. מתבלים בתבלינים .מביאים לרתיחה, מבשלים על אש נמוכה כשעתיים עד שהעדשים יתרככו היטב והמרק יסמיך ( המתכון נילקח מפורום מתכונים ) אפשר גם: 1. להוסיף קוביות תפוא 2. להוסיף קאבנוס
 

אורora

New member
מרק בצל

החומרים: ½ ק"ג בצל, מקולף וחתוך לעיגולים 4 כפות חמאה 1 כף שמן 100 גרם גבינה צהובה 1 כפית מלח ¼ כפית סוכר 3 כפות קמח ½ כוס יין לבן יבש 2 כפות אבקת מרק בצל 8 כוסות מים אופן ההכנה: מטגנים את טבעות הבצל בחמאה ושמן, בסיר מכוסה, על אש קטנה, עד להזהבה. (בערך רבע שעה). מוסיפים את המלח והסוכר וממשיכים לאדות עוד כחצי שעה, תוך כדי ערבוב. כשהבצל מושחם, מוסיפים את הקמח ובוחשים מספר דקות. בקערה נפרדת מערבבים את המים, היין ואבקת המרק ומוסיפים לסיר. מבשלים על אש קטנה, חצי שעה נוספת. טועמים ומתקנים את התיבול. המרק מוגש בתוספת גבינה צהובה מגוררת וקרוטונים מתובלים.
 

אורora

New member
עוגת עגסים ושוקולד

שהרבה פה טענו וביקשו את המתכון: קופסה אגסים משומרים גדולה ( 800 גר ) 150 גר חמאה 250 ביסקוויטים מפוררים ( אני טחנתי בפוד פרוססר ) ( אני השתמשתי בביסוויטים שוקולד המתעון המקורי הוא עם לבנים ) 5 כפות שקדים טחונים 100 גר אבקת סוכר 75 גר שוקולד מריר משובח כף ליקר אגסים או ברנדי הכנה: שמים 2 כפות מאבקת הסוכר בצד, ואת הנישאר מערבבים במיקס עם 125 גר חמאה עד שהערבוב מושלם. מוסיפים ביסקוויטים, שקדים, כף ברנדי וכף סירופ אגסים מקופסת השימורים וממשיכים לערבב לתערובת אחידה. חותכים את האגסים המשומרים לקוביות ( כל חצי ל-6-8 חתיכות ) מערבבים אותם לתוך התערובת בעדינות. ( ערבוב ידני ) מעבירים הכל לתבנית ENGLISH CAKE ושמים במקרר לכמה שעות. מכינים את הציפוי : מרתיחים רבע כוס מסירופ האגסים. מורידים מהאש מערבבים פנימה את השוקולד עד שנמס, מוסיפים 25 גר חמאה ומערבבים עד שנמס. הופכים את העוגה כל מגש, מצפים בשוקולד מכניסים שוב למקרר עד ההגשה.
 

carmitz

New member
../images/Emo190.gifזה בטח קרה לך מרוב התרגשות

כי שמעת שמשה דץ נכנס לשוק הפנויים
, וזוהי הרי הפנטזיה האמיתית שלך !
 

carmitz

New member
את סתם מקנאה! היית מתה לדץ אחד כזה

מתולתל ושמנמן ובעל קול חושני , לעצמך .
 

אורora

New member
אורז מטוגן

( מומלץ בחום) מבשלים ספל אורז רגיל במיים. קוצצים בצל בנוני דק דק מטגנים במעט שמן , שהבצל מזהיב מוסיפים 3 ביצים ומטגנים יחד תוך כדי ערבוב. מוסיפים את האורז ומטגנים יחד עוד מספר דקות. מתבלים ( מלח פילפל ) ע"פ הטעם. אפשריות גיוון ( שמוסיפים לבצל בשלב הטיגון ) - גזר קצוץ דק - חתיכות חזה עוף קטנות יוצא משו משו
 

galizoe

New member
תגידי...

מהביצים והבצל לא יוצאת לך חביתה/מקושקשת? אני גם מכינה אורז מטוגן, אבל בלי ביצים... (אלא עם בצל, עוף ושקדים קצוצים)
 

דש1דש

New member
זה ענין של מהירות וכמויות

אם זה לא טובע בביצה, ואם את מערבבת מספיק מהר - זה נטמע ומוסיף המון לטעם ולצבע.
 

דש1דש

New member
תפו"א קטני הכי קל שיש

לוקחים תפו"א קטנים ומנקים אותם משרים בשמן זית + פפריקה + שום כתוש לשעה שמים בתנור על חום בינוני לכשעה עם מלח גם מפוזר למעלה. זהו יאממממממממי
 

אורora

New member
בכמה שמן?

את מורחת קצת שמן זיית על כל תפוח, אוו ממש משרה בשמן?
 

carmitz

New member
תשפכי קצת ( שתי כפות זיית) לתבנית

תניחי אותם ותנסיעי אותם ככה בתוך התבנית , אז כולם יצופו .. טיפ, לפני סיום הבישול , להוסיף עוד כף שמן זית , ואז לפזר קצת פרורי גריסיני ושומשום .. ושום להנסיע אותם בתבנית, שיצופו השובבים ץ...
 

דש1דש

New member
אני משרה בכלי עמוק קודם -

אבל 2-4 כפות זה פחות או יותרמה שאני שמה - אני שופכת ישר אז אין מידות
זה לא צף - וכמו שטעמת זה לא מרגיש שמן - כי אין יותר מידי - אבל אם אין מספיק - זה מאבד את הנפח.
 

דש1דש

New member
קינואה ציבעונית

מטגנים בצל לשקיפות מוסיפים קינואה מוסיפים מיים שיכסה + שתי אצבעות מוסיפים בטטה חתוכה לקוביות, אפונה ירוקה, תירס תבלינים - כולל הרבה שום והרבה כורכום מבשלים עד שהקנואה רכה אבל לא יותר מידי. להשאיר עם מכסה כדי שיתרכך עוד. יאמממממי
 
למעלה