תזונה, אחסון בטטה

palmony1951

Well-known member
לדעתי לא, לא ניסתי.
אז אני כאילו כן "ניסיתי".
בפסח קניתי כמויות במקום לחם, מתברר שצרכתי הרבה מצות, ולא הספקתי לסיים/להכין עד היום את כל התכולה.
בעבר, זה כן היה מתקלקל, אחרי זמן רב כ"כ, והרוב היה מצמיח גבעולים.
גם עכשיו יש קטעים שמתייבשים (כמו נמק)-אבל לא מסריחים (ואין גבעולים).
מכיוון שרק בשנה האחרונה התחלתי לצרוך-אז אולי העונה הזאת מתנהגת אחרת.
 

שמלת תחרה1

Well-known member
אז אני כאילו כן "ניסיתי".
בפסח קניתי כמויות במקום לחם, מתברר שצרכתי הרבה מצות, ולא הספקתי לסיים/להכין עד היום את כל התכולה.
בעבר, זה כן היה מתקלקל, אחרי זמן רב כ"כ, והרוב היה מצמיח גבעולים.
גם עכשיו יש קטעים שמתייבשים (כמו נמק)-אבל לא מסריחים (ואין גבעולים).
מכיוון שרק בשנה האחרונה התחלתי לצרוך-אז אולי העונה הזאת מתנהגת אחרת.
הבטטה היו במקום קריר? הטעם לא נפגע?
 
האם בטטה יכולה להחזיק כמה חודשים בחוץ ?
גג חודשיים, אלא אם כן, אתה מאחסן אותם בתוך קופסת קרטון כאשר בקרקעית שכבת חול דק, עליה מניחים את הבטטות ואז מכסים בחול ומכניסים שכבה נוספת.
בדרך כלל אחסון בטטות דומה לזה של תפוחי אדמה.
 

palmony1951

Well-known member
גג חודשיים, אלא אם כן, אתה מאחסן אותם בתוך קופסת קרטון כאשר בקרקעית שכבת חול דק, עליה מניחים את הבטטות ואז מכסים בחול ומכניסים שכבה נוספת.
בדרך כלל אחסון בטטות דומה לזה של תפוחי אדמה.
תפוחי האדמה התקלקלו.
אז לזרוק את הבטטות למרות שלא התקלקלו?-רק קיבלו נמקים קטנים ,שאפשר להוריד
 
למעלה