מתכון להכנת פיצה ללא קמח, (הכמות ל- 10 משולשים.)
המצרכים הדרושים:
3 ביצים ,1/4 כפית מלח ,קורט פלפל-שחור,
5 כפות חמאת -שקדים להשיג בבית -הטבע (ממרח -השקדים -הטבעי ללא סוכר.)
כף אחת שומשום
כפית אחת דבש . (זו כמות הדבש זעירה כי מתחלקת בין 10 משולשי- פיצה.)
כפית אחת אבקת- אפייה.
מצרכים לפיזור על הפיצה:
6 פרוסות גבינה -צהובה מגורדת,
ו -2 כפות זיתים מגולענים ופרוסים.
רוטב -עגבניות למריחת הפיצה (אפשר לקנות רוטב מוכן ללא תוספת סוכר,(או להכינו בעצמכם בבית, ראו בסוף העמוד מתכון לרוטב)
ההכנה:
1. מערבלים או טורפים את הביצים בעזרת מטרפה או בלנדר-מוט, כחצי דקה ,
עד שהביצים הופכות לאווריריות ,
ומוסיפים :
5 כפות ממרח -שקדים טבעי ללא סוכר.
כפית אחת דבש.
כפית אבקת -אפיה
לערבב הכל ביחד לתערובת אחידה - ודלילה ,
לצקת לתבנית שהוכנה מראש עם ניר -האפייה,
להכניס לתנור ולאפות - 8-10 דקות (התנור מחומם מראש 180 מעלות,)
לאפות עד לקבלת מאפה יציב ומוזהב .
2 . להוציא מהתנור, ולמרוח על המאפה רוטב -עגבניות, (ליישר בכף עד לכיסוי אחיד על כל המאפה.)
3. לערבב את כף השומשום עם קצת פלפל-שחור ו-1/2 כפית אורגנו, ולפזר מעל לרוטב -העגבניות .
4. מפזרים על הפיצה 4-5 חופנים של גבינה- צהובה מגורדת, וחצאי זיתים מגולעים,
ומחזירים לתנור ל- 5 דקות עד להמסת הגבינה.
להוציא מהתנור ולפרוס למשולשי -פיצה ריחניים וטעימים
להכנת רוטב -עגבניות ביתי ואיכותי:
במחבת בינונית עם כף שמן מטגנים בצל -בינוני קצוץ עד שהוא הופך שקוף,
ולהוסיף אליו עגבניה קטנה חתוכה לקוביות קטנות ,וחצי -גמבה חתוכה לקוביות קטנטנות,
לערבב ביחד ולטגן על להבה קטנה כ- 3 דקות כשהמחבת מכוסה במכסה.
בינתיים, ,,לערבב בתוך ספל גדולה:
2 כפות רסק -עגבניות, (מומלץ רסק-עגבניות איכותי בשפופרת של מטי)
להוסיף 2 טיפות סוכרלוז ,שן שום גדולה -כתושה , כוס מים , מלח, ופלפל-שחור, לערבב,לטעום,
ולצקת את רסק העגבנית לתוך המחבת עם הירקות ,
לערבב ביחד ולטגן כ- 2 -3 דקות על להבה בינונית, עד שהנוזלים יצטמצמו ,ומוסיפים כפית שטוחה
תבלין אורגנו ולערבב היטב.
להמתין מעט עד שהרוטב הספוג בנוזלים יבעבע ויעשה סמיך, ולכבות את האש.
מורחים את רוטב- העגבניות על המאפה המוזהב שבתבנית וליישר עם כף עד לכיסוי -אחיד מעל כל המאפה,ומפזרים מעל הרוטב את כול התוספות שתבחרו .(גבינה צהובה ,וזיתים /או טונה-מפוררת, שן-שום קצוצה,או גרגרי- תירס .)
הפיצה יוצאת מאוד טעימה -ללא צורך בקמח
אכן זוהי פיצה דלת -פחמימות, אך כדאי לאכול ממנה במשורה,ולא להיסחף. (משולש או שניים ביום).
זה מעולה.