תחליפי סוכר

ויוי 25

Well-known member
גם ללא מחקר ברור שכל מוצר מלאכותי הוא לא הכי בריא לאחר שנספג בכמות מסויימת לגוף, הכל גם שאלה של המינון היומי למשתמשים.
יש להתייחס לעובדה שבעת המחקר כמות השימוש בתחליף הסוכר גבוה יותר מאשר במצב יום יומי של אותו אדם,
הרי בעת הניסוי והמעקב נותנים הרבה שתייה מותקת בתחליף- הסוכר - למשתתפי הניסוי ,
לעומת שתייה במצב רגיל בו שותים גם כמה כוסות מים ביום, ולא רק שתייה ממותקת כל הזמן.
אני עצמי התרגלתי לשתיה ללא סוכר כבר לפני הרבה שנים ולא זקוקה בכלל להמתקת השתייה.

בטיפות סוכרלוז בודדות יש שימוש אצלי רק פעם בשבוע או אחת לשבועיים לתיבול רוטב מסויים, וגם אז רק 3 טיפות סוכרלוז,
הרוטב משמש לי לשבוע ולא רק ליום אחד, כך שאי- אפשר לקבוע שיש נזק לכול מי שמשתמש במוצר.
יותר נכון יהיה לומר.כי הנזק עשוי להיגרם למשתתפי -המחקר ,כאשר הם שותים למען המחקר עוד ועוד משקאות עם תחליפי סוכר, במשך רוב שעות היום.
כמו בכל דבר כשהמינון יהיהנמוך לא תהיה בעייה .
 
גם ללא מחקר ברור שכל מוצר מלאכותי הוא לא הכי בריא
למה זה ברור?

לאחר שנספג בכמות מסויימת לגוף, הכל גם שאלה של המינון היומי למשתמשים.
יש להתייחס לעובדה שבעת המחקר כמות השימוש בתחליף הסוכר גבוה יותר מאשר במצב יום יומי של אותו אדם,

לא נכון, במחקר עצמו הכמויות מצויינות במפורש והן *פחות* מהכמות היומית המותרת (הכמות המכסימלית היתה 75% מהכמות היומית המותרת עפ"י ה FDA).
 

ויוי 25

Well-known member
למה זה ברור?



לא נכון, במחקר עצמו הכמויות מצויינות במפורש והן *פחות* מהכמות היומית המותרת (הכמות המכסימלית היתה 75% מהכמות היומית המותרת עפ"י ה FDA).
תודה לך על ההבהרה ,
אם ככה אז כפי שציינתי מומלץ לכולם להתרגל כמה ימים לשתות לא סוכר בכלל ,
ולאחר 4 -6 ימים כבר חוש הטעם כבר לא סובל יותר מתוק בשתייה .
אני מוסיפה לקפה של הבוקר מעט חלב סויה -רשום על האריזה 0 פחמימות,
התרגלתי מזמן לשתות ללא סוכר ,ועם הזמן זה הופך לטעים .
רק בריאות.
 

ויוי 25

Well-known member
מתכון להכנת פיצה ללא קמח, (הכמות ל- 10 משולשים.)
המצרכים הדרושים:
3 ביצים ,1/4 כפית מלח ,קורט פלפל-שחור,
5 כפות חמאת -שקדים להשיג בבית -הטבע (ממרח -השקדים -הטבעי ללא סוכר.)
כף אחת שומשום
כפית אחת דבש . (זו כמות הדבש זעירה כי מתחלקת בין 10 משולשי- פיצה.)
כפית אחת אבקת- אפייה.

מצרכים לפיזור על הפיצה:
6 פרוסות גבינה -צהובה מגורדת,
ו -2 כפות זיתים מגולענים ופרוסים.
רוטב -עגבניות למריחת הפיצה (אפשר לקנות רוטב מוכן ללא תוספת סוכר,(או להכינו בעצמכם בבית, ראו בסוף העמוד מתכון לרוטב)

ההכנה:
1. מערבלים או טורפים את הביצים בעזרת מטרפה או בלנדר-מוט, כחצי דקה ,
עד שהביצים הופכות לאווריריות ,
ומוסיפים :
5 כפות ממרח -שקדים טבעי ללא סוכר.
כפית אחת דבש.
כפית אבקת -אפיה
לערבב הכל ביחד לתערובת אחידה - ודלילה ,
לצקת לתבנית שהוכנה מראש עם ניר -האפייה,
להכניס לתנור ולאפות - 8-10 דקות (התנור מחומם מראש 180 מעלות,)
לאפות עד לקבלת מאפה יציב ומוזהב .
2 . להוציא מהתנור, ולמרוח על המאפה רוטב -עגבניות, (ליישר בכף עד לכיסוי אחיד על כל המאפה.)
3. לערבב את כף השומשום עם קצת פלפל-שחור ו-1/2 כפית אורגנו, ולפזר מעל לרוטב -העגבניות .

4. מפזרים על הפיצה 4-5 חופנים של גבינה- צהובה מגורדת, וחצאי זיתים מגולעים,
ומחזירים לתנור ל- 5 דקות עד להמסת הגבינה.
להוציא מהתנור ולפרוס למשולשי -פיצה ריחניים וטעימים
להכנת רוטב -עגבניות ביתי ואיכותי:
במחבת בינונית עם כף שמן מטגנים בצל -בינוני קצוץ עד שהוא הופך שקוף,
ולהוסיף אליו עגבניה קטנה חתוכה לקוביות קטנות ,וחצי -גמבה חתוכה לקוביות קטנטנות,
לערבב ביחד ולטגן על להבה קטנה כ- 3 דקות כשהמחבת מכוסה במכסה.
בינתיים, ,,לערבב בתוך ספל גדולה:
2 כפות רסק -עגבניות, (מומלץ רסק-עגבניות איכותי בשפופרת של מטי)
להוסיף 2 טיפות סוכרלוז ,שן שום גדולה -כתושה , כוס מים , מלח, ופלפל-שחור, לערבב,לטעום,
ולצקת את רסק העגבנית לתוך המחבת עם הירקות ,
לערבב ביחד ולטגן כ- 2 -3 דקות על להבה בינונית, עד שהנוזלים יצטמצמו ,ומוסיפים כפית שטוחה
תבלין אורגנו ולערבב היטב.
להמתין מעט עד שהרוטב הספוג בנוזלים יבעבע ויעשה סמיך, ולכבות את האש.

מורחים את רוטב- העגבניות על המאפה המוזהב שבתבנית וליישר עם כף עד לכיסוי -אחיד מעל כל המאפה,ומפזרים מעל הרוטב את כול התוספות שתבחרו .(גבינה צהובה ,וזיתים /או טונה-מפוררת, שן-שום קצוצה,או גרגרי- תירס .)

הפיצה יוצאת מאוד טעימה -ללא צורך בקמח
אכן זוהי פיצה דלת -פחמימות, אך כדאי לאכול ממנה במשורה,ולא להיסחף. (משולש או שניים ביום).
זה מעולה.
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה