תמרים מג'הול ממולאים בבשר ברוטב חמצמץ

מצרכים​

מתכון מדהים של תמרים ממולאים בבשר ברוטב חמצמץ. מתכון מפתיע וחגיגי, והכי חשוב פשוט.
  • תמרים מזן מג’הול
    למלית:
  • 300 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 50 גרם אגוזי מלך טחונים
  • 1 ביצה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה דק-דק
  • 1 כפית ראס אל-חנות
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • תחתית הסיר:
  • 3 בצלים חצויים ופרוסים דק
  • 2 כפות שמן זית איכותי
    לרוטב:
  • 1 כף מרק ירקות טבעית
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 1/4 כוס רכז רימונים
  • 1 כפית מלח
  • 2 כף סילאן טבעי
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית צ’ילי יבש גרוס

אופן ההכנה​

מכינים את המלית וממלאים: מערבבים את חומרי המלית בקערה.
עושים חתך לאורכו של כל תמר ומוציאים את החרצן. ממלאים את החלל שנוצר בכמות נדיבה של מלית.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בסוטאז מטגנים בצל במחבת חמה עם שמן 10-8 דקות עד הזהבה.
מסדרים את התמרים על הבצל המטוגן ומכסים. ומנמיכים את הלהבה. מבשלים עוד 5 דקות.
בסיר נפרד (M4 20 ס"מ) מכינים את הרוטב: מביאים לרתיחה את חומרי הרוטב בסיר קטן ומבשלים כ-2 דקות עד שמתקבל מרקם אחיד. יוצקים את הרוטב החם על התמרים.
אופים כ-20 דקות עד שמלית הבשר עשויה וזהובה והרוטב מצטמצם.
מעבירים לצלחת הגשה…..בתאבון!

 
למעלה