10 עובדות על מוצרי חלב

10 עובדות על מוצרי חלב

10 עובדות על מוצרי חלב
עקבו אחרינו ב-Twitterהצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלנו

שני האנזימים לקטין ורנין האחראים על פירוק הלקטוז ועל החלבון העיקרי של החלב -קזאין, מתחילים להיעלם בהדרגה ממערכת העיכול בגיל שנה – שנתיים בכל היונקים, כולל האדם.
ריבוי זרחן ומיעוט מגנזיום בחלב מפריעים לניצול הסידן בגוף.
האדם הוא היצור היחיד הממשיך לצרוך חלב מעבר לגיל הינקות ובנוסף מדובר בחלב של יצור אחר.
באוכלוסיות שצורכות חלב ומוצריו, ישנה שכיחות גבוהה יותר של מחלת האוסטאופורוזיס (הידללות הסידן והיחלשות העצמות). זאת משום שהסידן לא נספג היטב בגוף, והחלבון החומצי שבחלב אף גורם לסידן להיות מופרש החוצה ע"י הכליות, ועקב כך נצרכות לעבודה מאומצת במיוחד.
חלבוני החלב – הקזאין ומי הגבינה, המצויים גם באבקת חלב לתינוקות, מפריעים בספיגת הברזל ממערכת העיכול, דבר העשוי לגרום לאנמיה.
תכולת השומן בחלב מעודדת ייצור כולסטרול ומשקעים על דפנות כלי הדם ובכך מסכנת את בריאות מערכת הלב וכלי הדם. יחסית לחלב האם, מכיל חלב הפרה חלבון בכמות הגדולה פי 3 ו- %50 יותר שומן. מדרך הטבע נועד חלב הפרה לעגל, המכפיל הודות לו את משקלו, תוך 47 יום, פי 2, ותוך שנה ב- 150 ק"ג.
בתינוקות בעלי פונטציאל לפתח סוכרת, הנוגדנים ותאי החיסון שנוצרו על מנת לתקוף את הקזאין (אחד מחלבוני הפרה), תוקפים את תאי הלבלב ובסופו של דבר מביאים להריסתו, מה שסולל את הדרך להתפתחותה של סוכרת הנעורים. דבר זה כבר קורה בהיות התינוק ברחם, כיוון שאת הקזאין הוא מקבל ממחזור הדם של האם (הצורכת חלב-פרה), בו הוא נמצא חופשי.
חלב הוא האלרגנט הנפוץ ביותר. כמחצית מאיתנו אלרגים לחלב (במידה מסויימת). הסימפטומים עשויים להיות בעיות נשימה, כאבי בטן ובעיות עיכול שונות. עם הפסקת צריכתו – חלה הקלה משמעותית בסימפטומים.
ב- 75% מהמניקות, חלבוני פרה מסוימים (בטא לאקטוגלובולין) מופיעים בחלב שלהן שמונה שעות אחרי שתיית כוס חלב, לאחר שחדרו למערכת הדם ונקלטו ע"י תאי השד. דבר זה מתבטא בתינוק בכאבי בטן, יציאות רכות ודימום פנימי ממערכת העיכול .
חלבון החלב אינו מתפרק לגמרי לחומצות אמינו ונספג אל מחזור הדם.
הגוף מזהה את אותם חלבונים כגופים זרים, עוינים לו וכתגובה מפעיל את מערכת החיסון לתקוף אותם.

על מה כל הרעש סביב ההורמון 1-IGF?

IGF-1 = insulin-like growth factor הינו פקטור גדילה דמוי אינסולין, הורמון חלבוני טבעי המיוצר בעיקר בכבד. מדובר בחלבון קטן, פפטיד, הבנוי משבעים חומצות.
בשני העשורים האחרונים הפך ה IGF-1 לאחד החומרים המסקרנים ביותר בעולם המדע החוקר את התנהגות הסרטן .

ראשית הוא גורם צמיחה, שריכוזו הגבוה בחלב רומז על כוונת הטבע. זהו חומר יסודי וחיוני לפיקוח על צמיחת התאים בגוף העובר והתינוק. בהמשך החיים הוא שותף לתחזוקת התאים. לאחרונה נמצא של IGF-1 – חלק נכבד בהתפתחות התהליך הסרטני . ניתן לראות בו מעין גורם צמיחה המעודד גידול תאי סרטן, כולל היכולת 'להגן' על התא הסרטני מפני התרופות הכימותרפיות!

רק התזונה עשויה לגרום לעלית ערכיו! בדומה לירידת ערכיו בהגבלת כמות המזון מהחי.

המוסד הלאומי לבריאות NIH פירסם בשנת 1995 הודעה וקבע שה IGF-1 הינו שותף מרכזי בהתפתחות סרטן בילדים, סרטן הערמונית, סרטן השד הערמונית והמלנומה.

כיום משערים שחלק מהקשר בין סרטן השד והערמונית תלוי בעלייה בכמות תרכובת בשם
insulin-like IGF-1 growth factor אשר נמצא בחלב-פרה ונוכח בשיעורים מוגברים בדמם של אנשים הצורכים מוצרי חלב באופן קבוע.
גם רכיבי תזונה אחרים המגבירים את כמות ה IGF-1 מצויים בחלב-פרה. מחקר מהזמן האחרון מראה כי גברים בעלי הרמה הגבוהה ביותר של IGF-1 נתונים בסיכון גבוהה פי ארבעה ללקות בסרטן הערמונית, בהשוואה לאלו שרמת ה IGF-1 שלהם נמוכה.



האם אנחנו באמת צריכים כל כך הרבה חלבון?

מה הקשר בין אוסטאופורוזיס לצריכת מוצרי חלב?

איזה תוספי תזונה הילד שלך צריך
 
למעלה