בישולים פעמיים כי טוב

Rplus2

New member
תודה


ופטנט סבתא שלי (המלכה!) לבצקניות - להניח פומפיה גסה על הסיר, ולמזוג את הבלילה דרך הנקבים.
 
נשמע מגניב, ינוסה במרק הבא

אם את רוצה משהו קצת יותר מאתגר אבל טעים מאוד יש לי דפי אורז ממולאים
 

tovim

New member
הי, הי, זה פטנט של סבתא שלי!

שמא אנחנו מאותה תפוצה? (הונגריה?)
 

Rplus2

New member
יש מספיק סיפורי סבתא לכולן


(סבתא מעורבת לגמרי, אבל הונגריה אין שם).
 

simoneta

New member
זה פטנט של כל הסבתות


(ולא שכחתי אותך, עדיין מחכה לתשובה)
 
כמוני כמוך....

המרק היחיד שיהיה מוכן צ'יק צ'ק - מרק ירקות (קוביות).

מטגנת בצל ושום (בשביל הטעם) בכף-שתיים שמן, עד הזהבה. מוסיפה מים רותחים וקישואים, גזרים, סלרי, דלעת, תפוחי אדמה (אפשר גם עגבניה בשלה) -הכל חתוך לקוביות.
מתבלים (אני שמה מלח, מעט כורכום לצבע), פלפל שחור. יש מי שיחזקו עם אבקת מרק.

מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה. אני חושבת שתוך 20 דקות זה מוכן.

מגישים עם איטריות/אורז/שקדי מרק....
 
מרק נוסף - מרק בצל

מטגנים רצועות בצל במעט שמן קנולה עד שהם מתרככים מעט.
מוסיפים מעט קמח ובוחשים.
מוסיפים מים, מלח, פלפל לבן ומבשלים.

לאחר כ- 30 דקות מוסיפים מעט יין לבן ( לא חובה אבל טעים ביותר) ומבשלים עוד כמה דקות.

מגישים עם קרוטונים, גבינה צהובה.
 

גילור

New member
מרק עגבניות-בלי שימורים. איך מכינים?

אשמח למתכוןץ כל המתכונים שמצאתי ברשת הם עם קופסאות שימורים
 

נטעטע

New member
אני עושה אותו דבר, רק בלי לצלות

טוב נו, בשנים האחרונות אני בכלל משתמשת בכאלה מקופסא, פעם אשכרה הייתי קולפת עגבניות במים רותחים.
חייבת לנסות את הטוויסט של הצליה, נראה לי שאני יודעת מה יתבשל היום.
אגב, אני מוותרת על שלב הפחמימות, אוהבים אותו אצלי נטורל.
 
אני מאוד אוהבת את המרק הזה בעיקר עם גריסי

פנינה (אני נורא אוהבת אותם) אבל לפעמים אין לי ואני מוסיפה שיבולת שועל שמסמיכה ומוסיפה מין קטיפתיות למרק (באופן כללי בבישולים שלי ובמרקים אני משתמשת די הרבה בשיבולת שועל).
 

נטעטע

New member
פשוט להחליף את השימורים בעגבניות טריות

יש את אופציית הצליה כמו שהציעה שירלי כאן למטה, ואפשר פשוט לקלוף אותן בעזרת חריץ וחליטה במים רותחים.
 

lulyK

New member
איילת הירשמן טוענת בתוקף

שעגבניות (מסוימות, לא זוכרת איזה בדיוקו) משומרות עדיפות על עגבניות טריות שאינן עגבניות תמר. מאז אני משתמשת בעגבניות קלופות משומרות בלי ייסורי מצפון (צריך לחתוך אותן בתוך הסיר רק אחרי כמה דקות, כדי שהגרעינים לא יהפכו את כל העסק למריר).
 
עוף במרק תירס

בא לי להכין מרק תירס עם עוף

אני מבינה שצריך לקחת חזה ולחתוך קטן

איך הכי נכון להכניס אותו למרק? לטבול בקורנפלור קודם או בחלבון ביצה? אולי לטגן קודם? אולי לטבול ברוטב סויה? - אשמח לדעת איך הכי נכון לשלב עוף במרק תירס

המרק שלי הוא עם תירס (כמובן), קורנפלור, אבקת מרק טעם עוף, מים, מלח ופ"ש. לפעמים שמה גם קצת רוטב סויה
 
למעלה