בישולים פעמיים כי טוב

פשטידת אטריות

נשארו לי אטריות בורג קטנות וחבל לי לזרוק. חשבתי על פשטידה טעימה שיהיה בה אטריות, בצל מטוגן, ביצים כמובן. חשבתי לעשות אותה חלבית ולשם גבינה צהובה, גזר מגורר ופטרוזיליה קצוצה.

האם צריך להוסיף משהו? מומלץ? רצוי?

האם הביצים והגב"צ מספיק בשביל לגרום לאיחוד כל המרכיבים?

אשמח לשמוע מה עוד מומלץ לשים כדי שהפשטידה תצא טעימה ושלמה.
 

אפרת12

New member
התשובה היא כן

מספיק. בפשטידה שאני עושה אני גם שמה כף אבקת מרק בצל.
 
פשטידת אטריות

אני מוסיפה בדרך כלל גם אזושהיא גבינה עם טעם דומיננטי יותר (בולגרית, קשקבל) אחרת יוצא אנמי משהו...
בתאבון
 
טעים


אני לא מצליחה לחשוב על תאור של הטעם...
זו לא גבינה חריפה, דומה אולי קצת לאמנטל אבל הטעם נוכח יותר. לי היא לא טעימה במיוחד סתם ככה, אבל בתוך פשטידה כזו היא מעולה.
 
לדעתי הגזר המגורר מיותר

ולא מתחבר עם שאר הרכיבים.
אפשר לשים שמנת מתוקה או יוגורט.
גבינות מכל סוג שיש לך גם קשות וגם רכות.
לטעמי מעבר למלח ופלפל שחור לא נחוץ שום תבלין נוסף.
 
אני מוספיה גזר ופטרו' בשביל הצבע

ושיהיה ערך מוסף בפשטידה - ירקות. אני תכננתי לשים 2-3 גזרים וכרבע חב' פטרו' וכמובן בצל מטוגן שתמיד נותן טעם מיוחד לאוכל ואוהבים אצלנו מאוד
 
רבה לכל היועצות

שמתי קוטג' וגב"צ (שאחרי שקניתי ופתחתי היה לה ריח חזק יותר ממה שאני מכירה, לכיוון הגבינות המסריחות)
שמתי גזר מגורר וממש קמצוץ פטרו'
תיבלתי במלח ופ"ש (שכחתי אבקת מרק בצל כמו שהציעו כאן ונזכרתי באיחור)

שמתי ביצים כמובן

למעלה שפכתי ביצה מקושקשת ופיזרתי עוד גב"צ

הבכורה התלהבה מאוד ממה שיצא
לי היה טעים מהפירור שטעמתי וזה יצא גם יפה ולא ממש מתפורר

מה שכן - כשבאתי הביתה גיליתי שנשארו הרבה פחות אטריות ממה שזכרתי, אז יצאה פשטידה קטנה מאוד.
 

יעל י

New member
לעשות בשמל ולערבב יחד עם ביצים...

ומה שאוהבת לתוספת טעם.
 

נטעטע

New member
בשמל

ממסים 30 גר חמאה מוסיפים 2 כפות קמח, מערבבים טוב, ומוסיפים כוס חלב לאט לאט ממשיכים לערבב על האש עד לסמיכות. מניחה שלפשטידה כזאת תצטרכי כמות כפולה, תלוי כמה פסטה יש.
 

נטעטע

New member
תלוי למה, בעיקרון אני מוספיה מלח פש"ג

אבל אם את מתבלת את הפשטידה אין צורך לתבל את הבשמל בנפרד.
הוא יחזיק את האטריות, לא יודעת אם יותר משילוב של ביצים וגבינות.
 

יעל י

New member
אני מוסיפה...

מלח ואגוז מוסקט
ואז מוסיפה גבינות מה שיש או יוגורט ו3 ביצים ל1/2 ק"ג איטריות.
נותן טעם ומחזיק/מדביק.
 

אפרת12

New member
יש תאנים עכשיו

קניתי בששי באבו גוש והכנתי גלידה. יצאה טובה, אולם קצת מרירה.
 
למעלה