בישולים פעמיים כי טוב

Tammy52

New member
עזרתכן האדיבה לקראת אירוח בסופש

אני מזמינה את כל המשפחה אלינו לרגל יומולדת לצאצאי ( בערך 14 מבוגרים ו10 ילדים)
חשבתי על מאכלי פסטה וכד', פיצות בהכנה עצמית, ואולי מרק
1. חושבת להכין בצק ושהילדים יכינו את הפיצה בעצמם
אני לא יודעת איזה כמות להכין? ואם יש למישהיא מתכון לבצק
שיכול להתאים? האם אני יכולה להכין יום יומיים קודם ולשמור במקרר או שזה צריך להיות טרי?
2. איזה מרק כדאי? חשבתי או בצל או עגבניות או שניהם?
עוד רעיונות אם יש לכן יתקבלו בשימחה.
 
הייתי הולכת על מרק כתום או מרק עדשים

קחי בחשבון שהבת אמורה להיות יפה ושמשית - אז אולי לוותר על מרק ולהכין משהו אחר במקומו?
 

Tammy52

New member
איזה כיף אפילו לא בדקתי במזג אויר...

מראש התכוננתי לקור....
ממ דווקא בא לי מרק אף פעם לא אירחתי עם מרק מחשש מהבלגן שזה עושה
החלטתי לאתגר את עצמי השנה....
 
אנחנו אירחנו עם מרק פעם אחת

לא שלנו, אנחנו משתדלים לפזר מטלות

הלך מצוין עם מצקת אחת והרבה קעריות קטנות חד פעמיות.
 

מאז

New member
אני פעם אירחתי עם מרק בכוסות

חד"פ איכותיות ויחסית רחבות. אבל כוסות. היה מצויין
 

נטעטע

New member
אני הרבה פעמים מארחת עם מרק

אפילו פעם אירחתי רק על בסיס מרקים.
יש לי מאגים גדולים עם ידית, שמתאימים מאוד (מכרו אותם פעם בYELLOW בשקל למי שקנה קפה, ובדיוק הייתי בהריון בלי מכונת קפה בבית, והרבה פעמים בלי זמן/מצרכים להכין סנדויץ' בבוקר, אז כמעט כל בוקר הייתי עוצרת בדרך לעבודה בסניף שידעו באופן מפליא להכין בו קפה כמו שצריך).
 
בנוגע לפיצות

אם את מתכוונת שזה יהיה רק בשביל הילדים, בצק מקילו קמח יספיק. המתכון לבצק בסיסי של קרין גורן (חפשי בגוגל) עובד מאוד טוב בעיני. אפשר להכין גם יום קודם ולהתפיח במקרר.
אני גם מבשלת רוטב לפיצה, מה שמאוד משדרג אותה.

בנוגע למרקים, שניהם נשמעים לי מעולה. אם אני הייתי אורחת שלך בטח הייתי אוכלת משניהם
.
 

Tammy52

New member
בהמשך לשאלתי על הבצק

האם מישהי ניסתה את הקמח שמרים החדש ממפרסמים קניתי כי היה במבצע אבל אני חושבת בכל זאת להכין
את הבצק באופן מסורתי עם שמרים....
 

מאז

New member
מרקים שמוכנים ממש מהר?

תמיד אני נזכרת שמתחשק מרק מאוחר מדי. אז אני מכירה את מרקי ה"קלף וזרוק לסיר", אבל גם הם דורשים זמן בישול ממושך.
יש רעיונות למרקים שזמן ההכנה+בישול שלהם קצר יחסית?
ולא, הילדים לא אוהבים מרק תירס, ולא מרק עגבניות. בעסה.
 

g a n i

New member
עדשים אדומים?

לטגן בצל, עדשים, אפשר חצי כוס אורז, עם או בלי גזר מגורר, מל"פ, כורכום, עם או בלי רסק עגבניות, חצי שעה.

אפשר גם קרופניק, פלוס מינוס 40 דקות.
 
קלוף וזרוק בגירסה הקטנה

אני חותכת הכל לקוביות קטנות קטנות שמתבשלות מהר.
מוסיפה חופן של עדשים אדומות.
אם יש לי שעועית סנפרוסט אז גם אותה.
אם רוצים להסמיך אז גם חופן קוואקר.
בתיאבון.
 
תפוחי אדמה ו/או בטטה

בצל ושום קצוצים דק מטוגנים טיפטיפה. מוסיפה קוביות ירקות קטנות ומכסה במים מעל. מתבלת כמו שאוהבים ומבשלת 30-40 דקות. מבלנדרת.
מוסיפה גביע שמנת וטדדאאם.
 

מאז

New member
זה מהיר זה?

מרק כתום זה המרק הנטרף אצלינו. אבל זה לא נכנס לקטגוריית המתבשל מהר. אני מחפשת מרק שמהרגע שהחלטתי להכין אותו ועד שהוא יוגש לשולחן יחלפו 20-30 דקות גג
 

Rplus2

New member
מרקים שקופאים טוב הולך?

אצלי, בגזרה הזאת, מרק עדשים כתומות ומרק חומוס. מכינה סיר ענק ומקפיאה.

גם סדרת המרקים הקפואים של סנפרוסט מאד מוצלחת. אני מאד אוהבת את מרק העדשים הירוקות.

מרק תפו"א עם תירס מתאים, או שזה בגזרת ה"לא אוהבים מרק תירס"? (זה מה שאני מחסלת עכשיו מול המחשב. יאמי.)
 

Dr T noki

New member
תפו״א עם תירס זה במרקים הקפואים?

(גם אני אוהבת אותם).

אם לא - אשמח למתכון
 

Rplus2

New member
טגני בצל (אני מטגנת בחמאה, אבל שמן בטח יעבוד

לא רע).

הוסיפי תפו"א חתוכים לקוביות (במתכון המקורי יש רק שני תפו"א, אבל אני אוהבת מרקים עשירים, אז אני מכינה לפחות 4-5) טגני מעט, והוסיפי 2 כוסות גרעיני תירס (אני משתמשת בקפוא. משליכה ישר לסיר, בלי להפשיר מראש. אפשר גם עם תירס משומר). כסי במים (רק לכסות, הדילול לרמת מרק יעשה בהמשך עם חלב) ובשלי עד שמתרכך. אני מסתפקת במלח-פלפל ועלה דפנה (אמא שלי מוסיפה גם סלרי וקוביות פלפל ירוק. איכס!).

הוסיפי 2-3 כוסות חלב, בהתאם לרמת הסמיכות החביבה עליך, ובתאבון.

אם הכנתי כמות גדולה, אני מפרידה חלק מבלי להוסיף חלב (זה נשמר במקרר יותר זמן). אם אני מחממת מנה בודדת, אני אפילו לא טורחת לבשל את זה מחדש עם חלב. פשוט מוזגת מעט חלב למנה ומחממת במיקרו.
 
בשמחה

מטגנים בצל בשמן זית או קנולה עד להזהבה/ השחמה קלה.
בינתיים משרים אפונה יבשה במים.
מוסיפים את האפונה ומטגנים תוך כדי ערבוב.
מוסיפים עלי סלרי או שורש סלרי, שורש פטרוזיליה או פטרוזיליה קצוצה.
מוסיפים מים ותבלינים על פי הטעם - מלח משאירים לסוף כדי להימנע מעודף נתרן.

לאחר הרתיחה מחלישים את האש ומבשלים על שהאפונה מתרככת.
טוחנים את הכל בבלנדר או בבלנדר מקל.
מוסיפים חתיכות של גזר ומבשלים עד להתרככות הגזר.
מוסיפים תבלינים נוספים על פי הטעם והצורך כולל המלח.

הבצקניות:
ביצים וקמח עם מעט מלח ופלפל שחור.
מערבבים היטב עד שנוצרת בלילה.
באמצעות כפית מוסיפים למרק מעט בלילה כל פעם ומבשלים כ- 5 דקות עד שהבצקניות מתנפחות מעט.

המרק מוכן.

אפשרות נוספת זה לבשל את הכל יחד (למעט הבצקניות ולטחון או לא הכל תלוי בהעדפה האישית).
 
למעלה