לחובבות אדל

viviane11

New member
תודה ושאלות לדשדש...

קודם שמים את הרוטב ואז החסה או ההיפך?

גריעיני חמניות יש בר קלויים או צריך לעשות?
מתי מוסיפים אותם?

בקיצור שאלות של מתחילה...

קמיל נכון שאת מבינה מה עובר עלי?
 

אורora

New member
את הרוטב שמים לפני האכילה

גרעיני חמניה בד"כ קונים לא קלויים, פה ושם אני משיגה קלויים אבל בד"כ לא.
מוסיפים אותם בסוף יחד עם הרוטב
 

דש1דש

New member
בעיניים עצומות בהחלט

חותכת חסה - אני אוהבת די קטן, אורורה חותכת ממש קטן ויש שיותר גדול - לפי הטעם
מרסקת גזר - לפי גודל החיתוך של החסה
קולה גרעיני חמניה (תמיד יש לי במקפיא חבילה או שתיים) בנדיבות (חלק חשוב בטעם)
תמיד יש לי במקרר רוטב מוכן בכמויות (אני מכינה X4 ומעלה מהמתכון וככה לא צריכה ללכלך כל פעם את הכלי. נשמר הרבה יותר משנשאר)
להוסיף את הרוטב קצת לפני ההגשה - לא בשניה האחרונה אבל לא הרבה לפני

פשוט וטעיםםםםםםםםםםםםם
 

נוRית

New member
התשובות שלי:

את הגזר אני מרסקת במעבד מזון - חתיכות בגודל של פומפיה גסה.
את החסה אני קוראת ביד לפיסות בגודל של כ- 5 ס"מ.
גרעינים יש לקנות בחבילות של 100 גרם, קולים על מחבת יבשה, תוך כדי ערבוב/הקפצה מתמיד, כדי שלא ישרפו. ברגע שמשחימים - מוציאים מהמחבת לכלי אחר (כי חום המחבת ממשיך לקלות אותם, והם עלולים להשרף).
את הרוטב מכינים בכלי שנסגר הרמטית - שמים את כל החומרים, סוגרים ומשקשקים היטב.

הרכבת הסלט: שמים בקערה את החסה ואת הגזר, מוסיפים את הגרעינים שכבר התקררו ויוצרים את הרוטב. מערבבים ומגישים לשולחן.
(אם אני מביאה את הסלט לאנשהו, אני פשוט מביאה את כל המרכיבים לחוד, ומרכיבה את הסלט על המקום לפני ההגשה).



אם איני טועה - במתכון המקורי היתה המלצה להוספת קוביות של גבינה בולגרית או צפתית או משהו כזה, אבל אני אף פעם לא הוספתי.
 

דש1דש

New member
פיסת היסטריה הבאת כאן.....

ומצטערת, לסלט הזה לא חסר כלום כמו שהוא....
אמא שלי הפכה אותו למישמש - מוסיפה חמוציות וגרעיני דלעת ועוד והאמת? אנחנו מעדיפות אותו פשוט וטעים ונגמר במהירות כמו שהוא....
 

אורora

New member
סלט שהוא אגדה

יש פה בישוב המון אנשים שמכירים את הסלט שניקרא סלט אנה ומעולם לא תהו אפילו איך קיבל את שמו.
את מונצחת
 

דש1דש

New member
פכככ - NATION WIDE!

כי המשפחה שלי הפיצה את זה בכל הארץ כבר

אני בטוחה שנמצא באיזה ספר את המתכון עם השם "סלט אנה" ואיזו אגדה עממית על מי זו אנה הבשלנית הידועה שעשתה אותו לאורחים עם איזה סיפור מעניין

חכו ותראו!
 

אנה מ

New member
פככככ בשלנית

הלוואי.
אצלינו מככבים: כדורי הבשר של אורורה, שווארמה - קנויה, קוסקוס - אינסטנט, סלט שמורכב רק מעגבניות ומלפפונים, כנפיים בסילאן וסויה, וכמובן ש"ה" סלט שלי מדי פעם.
 
יש לי מתכון לשווארמה ביתית, בריאה וטעימה וזול

וזולה הרבה יותר מהשוארמה הקנויה,

תקני פרגיות, תבקשי שיחתכו אותם לרצועות דקות דקות.
תחתכי בצל לרצועות דקות וארוכות.
את הפרגיות תתבלי לחוד בקערה בתבלין שווארמה, אם יש לך של רשת פרג הכי טעים......(ביינות ביתן/מגה/שופרסל אם אני לא טועה)
וכף שמן אחת.
את הבצל גם תתבלי לחוד.......תיכף אסביר למה.

לפעמים אני מוסיפה גם גזר מגורד יוצא נהדר...................


אופן ההכנה:
מטגנת את הבצל להזהבה עדינה, מוסיפה את הרצועות שווארמה, וממשיכה לטגן אותם עד שהיא מוכנה................
מגישה את זה על אורז לבן או מגדר'ה להיט.
הרבה יותר טעים , יותר בריא, ואם רוצים קצת לחסוך עלויות אפשר להוסיף רצועות חזה עוף, רק שהן קצת יבשות יותר.
 
למעלה