שרשור לילה 2 - חמישיית הגמר

מרגוליקו

Well-known member
חחחחחחח נכון

טוב שכנעת אותי..... מרי בבקשה אל תמחקי

המצרכים:

800 גרם כתף עגל ( מס' 5 ) חתוכים לקוביות בינוניות......

8-10 גזרים חתוכים לרצועות דקות כמו גפרורים. ( כמו בסירטון ).

3 כוסות אורז בסמטי.

2 בצלים

4-5 שיני שום כתושים

מלח
פלפל שחור
כמון
כורכום
קינמון
שמן

אופן ההכנה

מטגנים 2 בצלים חתוכים לרצועות ב2 כפות שמן, בסיר טפלון עד שמשחים.

מוסיפים את הבשר ומצמצמים אותו עד שמשנה את צבעו מכל הכיוונים.

מתבלים בפלפל שחור מלח כורכום וכמון

מוסיפים מים רותחים כשלוש ארבע כוסות.

כאשר הסיר רותח, מנמיכים את האש ומבשלים בישול ארוך של כשעתיים או עד שהבשר מבושל כ90 אחוזים.

בינתיים שמים במחבת 3 כפות שמן ומטגנים את רצועות הגזר עד 90 אחוזי ריכוך , לקראת סוף הטיגון מוסיפים לגזר 4 שיני שום כתושים, מוסיפים כמון ,כורכום, וחצי כפית קינמון ומטגנים עוד שלוש דקות. מכבים את הגז ונותנים לזה לנוח.

בסיר נפרד מאדים את האורז ב3 כפות שמן למשך 3 דקות ומוסיפים חצי כפית כורכום.

לאחר שהבשר מבושל כמעט עד הסוף, מוסיפים את הגזר המטוגן והאורז לסיר עם הבשר, מוסיפים עוד כשלוש ארבע כוסות מים רותחים ןמבשלים על אש נמוכה עד שהמים ניגמרים.

בסוף הבישול לטעום ולתקן תיבול, לבדוק אם צריך להוסיף עוד מלח או שמן.....


אם ניגמרו המים והאורז עדיין לא התבשל ניתן להוסיף עוד כחצי כוס מים. ( אורז בסמטי הוא "יבש" וצריך יותר מים מאורז אחר.)

אני לא משתמשת באורז עגול כי הוא נעשה סטיקי והתבשיל יוצא עיסתי.
אורז עגול מתאים לריזוטו.

בימים רגילים אני מוסיפה לאושפלואו כוס גרגירי חומוס גדולים שהושרו במים 24 שעות לפני הבישול, וגם בושלו בנפרד , למרות שאנחנו אוכלים קטניות בפסח, אצלנו נהגו שלא לאכול חומוס בפסח, ואני משמרת את מנהג אבותי, אבל אין בעיה עם חומוס בפסח, לאוכלי קטניות כמובן.

בתאבון, ובהצלחה!!!!
 

יונתנסקי

Well-known member
תגידי, האם המטבח הפרסי (משהד, אמרת) היהודי שונה

מהפרסי אורגינאל ?
אחת הבשורות הרעות שקיבלתי מבתי, היתה שהמסעדה הפרסית בטורונטו, שם היינו לוקחים הלוואה ומזמינים מקום

נסגרה בעקבות הקורונה.
אכן בשורה קשה.
מסעדה מדהימה.
הרבה בשר טלה וזעפרן....
בזמנך החופשי עייני בלינק או לפחות בתמונות.

https://www.google.com/search?q=pom...biw=1280&bih=578&dpr=1.5#imgrc=DOzLyQudl5VaLM


ותכיני טישוס נגד רִיוּר.
 

מרגוליקו

Well-known member
יש הרבה

&nbsp
מאכלים שהם בול אותו דבר ויש גם כאלה שאני לא מכירה
 

נרד1

New member
אין עלייך!!!! אלפי תודות לך ולעדה הפרסית שהמציאה את זה

אנסה ואספר לך איך יצא
 

מרגוליקו

Well-known member
עוד משהו

במטבח הפרסי אין שימוש בפלפל ירוק חריף, בטח לא באושפלואו.....

גם לא משתמשים בכל כך הרבה שמן

גם מבשלים או מטגנים כל מרכיב בנפרד ובאיזה שהוא שלב מאחדים את כל המרכיבים שטופלו בנפרד, לסיר אחד.

מוסיפים לכמון ולפלפל השחור גם כורכום ומעט קינמון....
 

yalian

New member
מרגוליקו, כנסי כנסי


שאלת אותי לפני כמה זמן על הסידרה Gentleman Jack
אבל זה היה מאוחר ובסוף לא עניתי לך
&nbsp
אז - היא לא משחקת שם גבר! היא משחקת אישה בשם אן ליסטר, שזו דמות אמיתית שהסידרה מבוססת על היומנים שלה (https://he.wikipedia.org/wiki/אן_ליסטר )
&nbsp
ולדעתי העונה הראשונה יצאה משובחת ביותר, היא גם מצולמת בבית המקורי של אן ליסטר, ובאיזור בו היא גרה, מקסים. ממש ממליצה.
&nbsp
אגב, אני ראיתי קודם את הסידרה הזו ורק אז את "דוקטור פוסטר" ועוד סדרות של סוראן ג'ונס, והיא כזו מוכשרת, לא להאמין שזו אותה אישה...
&nbsp
 

yalian

New member
סבבה, אם כי

לא מבטיחה שאני אצפה

את יודעת שהפעם האחרונה שצפיתי בלייב היתה בעונה של ליהיא גרינר??
 

מרגוליקו

Well-known member
אני אהיה

&nbsp
בעזרת ה' וישועתו.
&nbsp
וחסר לך מורבידי שלא תהיה, וחסר לך שתפרוש מהניהול
&nbsp
אתה מדהים ומנהל נהדר, מעניין, מצחיק ומכבד את הגולשים גם אם צריך להעיר....
 

מורבידי

New member
את מקסימה ונהניתי לקרוא אותך כל העונה

למדתי גם עלייך וגם ממך בנושאים שונים
 

yalian

New member
הכל תלוי

בדיירים.
אני בדרך כלל רואה את משדר הכניסה. אם אני מתחברת למישהו או למשהו, אני ממשיכה לראות. השנה תפסו אותי על ההתחלה ניר קודם כל, וגם תקוה, אסיף, רות,
ועניין אותי מה יכול לקרות בחבורה הזו באינטראקציה עם מישל, גדי, יעל, ירדן, ולאן זה יילך.
&nbsp
התאכזבתי מאוד ממשימות הכלום והשום-דבר (ובגדול מרמת תוכן נמוכה)
אפילו בעונות שלא צפיתי בהן יצא לי לראות פרקי משימה והרעיונות והתוכן היו מושכים ומושקעים. התאכזבתי מהפקה חובבנית שתוך שתי דקות איבדה לעונה את מישל ורות.
קשה לי כרגע להאמין שאתן צ'אנס לעוד עונה של רועי עוז. אני כבר יודעת שאם כבר, זה רק הפורום כאן שימשוך אותי בחזרה
 

yalian

New member
מורבי, מוסיפה שאם אתה מארגן שייכנסו כמה

נירים וניריות בעונה הבאה, אני חותמת
 

יונתנסקי

Well-known member
את רוצה אינפלציה ? בנדירותו - איכותו....

מצד שני- יהיה שמיייח בפורום.
לכל קבוצה יהיה "הניר" שלה.
וכל המחלוקות יהיו ברמה.
 

מרגוליקו

Well-known member
חסר לך שלא....

&nbsp
יהיה פה הרבה הרבה פחות מצחיק בלעדייך, וגם לא יהיה חשק לצחוק על אסיפי...חחחח....
 

yalian

New member
אסיף יש רק אחד
(ואם יש עוד אחד, אני לא רוצה להכיר אותו)

בחיי, אם איכשהו אפגוש את אסיף ברחוב יום אחד,
אני מקווה שאוכל לומר לו
שהוא.... אתם יודעים

זו תהיה סגירת מעגל מופלאה
 
למעלה