מרגוליקו
Well-known member
חחחחחחח נכון
טוב שכנעת אותי..... מרי בבקשה אל תמחקי
המצרכים:
800 גרם כתף עגל ( מס' 5 ) חתוכים לקוביות בינוניות......
8-10 גזרים חתוכים לרצועות דקות כמו גפרורים. ( כמו בסירטון ).
3 כוסות אורז בסמטי.
2 בצלים
4-5 שיני שום כתושים
מלח
פלפל שחור
כמון
כורכום
קינמון
שמן
אופן ההכנה
מטגנים 2 בצלים חתוכים לרצועות ב2 כפות שמן, בסיר טפלון עד שמשחים.
מוסיפים את הבשר ומצמצמים אותו עד שמשנה את צבעו מכל הכיוונים.
מתבלים בפלפל שחור מלח כורכום וכמון
מוסיפים מים רותחים כשלוש ארבע כוסות.
כאשר הסיר רותח, מנמיכים את האש ומבשלים בישול ארוך של כשעתיים או עד שהבשר מבושל כ90 אחוזים.
בינתיים שמים במחבת 3 כפות שמן ומטגנים את רצועות הגזר עד 90 אחוזי ריכוך , לקראת סוף הטיגון מוסיפים לגזר 4 שיני שום כתושים, מוסיפים כמון ,כורכום, וחצי כפית קינמון ומטגנים עוד שלוש דקות. מכבים את הגז ונותנים לזה לנוח.
בסיר נפרד מאדים את האורז ב3 כפות שמן למשך 3 דקות ומוסיפים חצי כפית כורכום.
לאחר שהבשר מבושל כמעט עד הסוף, מוסיפים את הגזר המטוגן והאורז לסיר עם הבשר, מוסיפים עוד כשלוש ארבע כוסות מים רותחים ןמבשלים על אש נמוכה עד שהמים ניגמרים.
בסוף הבישול לטעום ולתקן תיבול, לבדוק אם צריך להוסיף עוד מלח או שמן.....
אם ניגמרו המים והאורז עדיין לא התבשל ניתן להוסיף עוד כחצי כוס מים. ( אורז בסמטי הוא "יבש" וצריך יותר מים מאורז אחר.)
אני לא משתמשת באורז עגול כי הוא נעשה סטיקי והתבשיל יוצא עיסתי.
אורז עגול מתאים לריזוטו.
בימים רגילים אני מוסיפה לאושפלואו כוס גרגירי חומוס גדולים שהושרו במים 24 שעות לפני הבישול, וגם בושלו בנפרד , למרות שאנחנו אוכלים קטניות בפסח, אצלנו נהגו שלא לאכול חומוס בפסח, ואני משמרת את מנהג אבותי, אבל אין בעיה עם חומוס בפסח, לאוכלי קטניות כמובן.
בתאבון, ובהצלחה!!!!
טוב שכנעת אותי..... מרי בבקשה אל תמחקי
המצרכים:
800 גרם כתף עגל ( מס' 5 ) חתוכים לקוביות בינוניות......
8-10 גזרים חתוכים לרצועות דקות כמו גפרורים. ( כמו בסירטון ).
3 כוסות אורז בסמטי.
2 בצלים
4-5 שיני שום כתושים
מלח
פלפל שחור
כמון
כורכום
קינמון
שמן
אופן ההכנה
מטגנים 2 בצלים חתוכים לרצועות ב2 כפות שמן, בסיר טפלון עד שמשחים.
מוסיפים את הבשר ומצמצמים אותו עד שמשנה את צבעו מכל הכיוונים.
מתבלים בפלפל שחור מלח כורכום וכמון
מוסיפים מים רותחים כשלוש ארבע כוסות.
כאשר הסיר רותח, מנמיכים את האש ומבשלים בישול ארוך של כשעתיים או עד שהבשר מבושל כ90 אחוזים.
בינתיים שמים במחבת 3 כפות שמן ומטגנים את רצועות הגזר עד 90 אחוזי ריכוך , לקראת סוף הטיגון מוסיפים לגזר 4 שיני שום כתושים, מוסיפים כמון ,כורכום, וחצי כפית קינמון ומטגנים עוד שלוש דקות. מכבים את הגז ונותנים לזה לנוח.
בסיר נפרד מאדים את האורז ב3 כפות שמן למשך 3 דקות ומוסיפים חצי כפית כורכום.
לאחר שהבשר מבושל כמעט עד הסוף, מוסיפים את הגזר המטוגן והאורז לסיר עם הבשר, מוסיפים עוד כשלוש ארבע כוסות מים רותחים ןמבשלים על אש נמוכה עד שהמים ניגמרים.
בסוף הבישול לטעום ולתקן תיבול, לבדוק אם צריך להוסיף עוד מלח או שמן.....
אם ניגמרו המים והאורז עדיין לא התבשל ניתן להוסיף עוד כחצי כוס מים. ( אורז בסמטי הוא "יבש" וצריך יותר מים מאורז אחר.)
אני לא משתמשת באורז עגול כי הוא נעשה סטיקי והתבשיל יוצא עיסתי.
אורז עגול מתאים לריזוטו.
בימים רגילים אני מוסיפה לאושפלואו כוס גרגירי חומוס גדולים שהושרו במים 24 שעות לפני הבישול, וגם בושלו בנפרד , למרות שאנחנו אוכלים קטניות בפסח, אצלנו נהגו שלא לאכול חומוס בפסח, ואני משמרת את מנהג אבותי, אבל אין בעיה עם חומוס בפסח, לאוכלי קטניות כמובן.
בתאבון, ובהצלחה!!!!