חג מימונה שמח לכולן, הא ווה ז'ה
אוהבת כ"כ את החג הזה, כי הוא באמת מזכיר לנו את תרבות האירוח שהיתה נהוגה פעם בעולם, פתיחת הבית לאורחים, ואירוח מכל הלב, מוזיקה שמחה ריקודים ו..
 
כן מוזיאון במימונה, לא מוזיאון במימונה-אני בעד הרעיון של ירדן
באמת באמת
 
המימונה על שום מה חוגגים? קודם כל הסיבה הלא ניתנת לערעור, היא חגיגה לשם השמחה. החג מסתיים ומקבל עוד יום שלם של מסיבה ענקית שמלכדת את כולם.
 
הסיבות הרשמיות נעות ממקור דתי, חג שמוקדש לגאולת ישראל בניסן ועריכת סעודה שביש בה סגולות לשפע ולגאולה.
 
ישנן סיבות שהמימונה הוא חג שנותן מקום לציון חכם כלשהו, באחת הגרסאות מדובר ברבי מיימון, אביו של רבי משה בן מיימון(הרמבם) מחבר ספרי ההלכה, עיקרי היהדות, פילולוג, ומחבר מורה נבוכים המטפל בנושאים אזוטריים ביהדות והעולם הטרנסצנדטי.
 
 
*מתכון ליושבים בבית לחגיגת מיני מימונה*:
 
לוקחים תמר מג'הול, תוקעים בתוכו שקד, משרים בג'ין 20 דק.
בינתיים מוציאים מלוואח מהמקפיא, מותחים אותו דק דק, מורחים שוקולד השחר, מוסיפים את התמרים המושרים עם השקד, קורצים 10 זיתים ומפזרים מעל, לוקחים פתיתי גבינה צהובה, מזלפים 10 פסי קטשופ ועושים קרוס של עוד 10 פסי קטשופ.
 
מגלגלים את כל העסק הזה לכדי רולדה ואופים בחום 180 מעלות למשך 20 דק.
מוציאים מהתנור ובעודה חמה, לוקחים גליל נייר טואלט משומש וקורצים עיגולים מהרולדה, המראה המלבב של שכבות הפירות והירק לא ישאירו אף אחד אדיש.
 
מסדרים את עוגיות הרולדה בצורת מגן דוד על נייר צבעוני בעל צבע עז, והרי לכם צלחת מימונה
 
טיפ להגשה: אחרי כל ביס להוריד כוסית ג'ין, לעמעם קצת את הטעם
 
אני מתנצלת מראש שאין לי ידע קולינרי איך להכין מאכלי מימונה, לכן בדיתי מתכון מהראש ואילתרתי. העיקר שאף אחת לא תשאר רעבה
תנו קרדיט אם יבקשו ממכם את המתכון המפיל הזה.
 
ולסיום, ריף כהן, היוצרת שמצליחה גם בארץ וגם בצפון צפון אפריקה, הלוא היא צרפת, שרה על מרקש ושוב, שומרת על מוטיבים מוזיקליים צפון אפריקאיים