מאכלים ליום העצמאות

my sunshine

New member
../images/Emo104.gif מאכלים ליום העצמאות ../images/Emo104.gif

חג שמח לכולם, מה עם מאכלים ל"על האש" הכי מפורסם בשנה?
 

my sunshine

New member
לכבוד חג הבשר - מילון הבשרים המלא

מאתר נענע אוכל מהו מקורו של ההמבורגר? ממה מורכב רוטב צ'ימיצ'ורי? למה משמש זנב השור, וכמה מעלות בכל דרגת צלייה? השף אביב משה למסעדת messa מצייד אותנו במילון הבשרים השלם מא' ואת ת'
 

my sunshine

New member
חזה עוף צרוב של אהרוני.

אהרוני, זה שהתחיל לבשל בגיל מאוחר יחסית, זה שהדעות לגביו חלוקות , מככב בערוץ 10 במספר תוכניות בשבוע. אז נכון, שתוכניות הבישול הפכו למין אופנה שכזו, שכל ערוץ מרגיש שהוא חייב למלא את תוכנית השידורים שלו בכמה מהם, אבל אני... די אוהבת לצפות כי מכל תוכנית כזו אני לוקחת משהו. ובאהרוני אוהבת לצפות כי רוב המתכונים שלו קלים יחסית. אז למה אני מבלבלת לכם במוח? פשוט כי היום ראיתי את התוכנית שלו ובה הוא הראה מתכון לחזה עוף צרוב, שנראה די מתאים לימי החג המתקרבים... בתאבון מצרכים: 4 חזות עוף מנוקים 4 עלי מרווה שליש כוס חומץ בלסמי שליש כס מיץ לימון 2 כפות שמן זית 2 כפות סוכר חום שבבי צ'ילי יבשים מלח, פלפל 2 שיני שום כתושות אופן ההכנה: - מערבבים את כל החומרים ומשרים בם את העוף. - מחממים מחבת פסים וצורבים את חזות העוף משני הצדדים. - מחממים את שאר המשרה ויוצקים על החזות. מגישים עם: - צורבים 4 פרוסות לחם שאור לבן עם שמן זית, על המחבת פסים. - צורבים על המחבת גם חצאי לימונים. תרד מוקפץ: מצרכים: חצי ק"ג תרד 2 שיני שום קצוצות 3 כפות שמן זית 2 כפות מיץ לימון מלח, פלפל גרוס 4 כפות צנוברים קלויים הכנה: - מקפיצים את התרד בווק עם השום ושמן זית, ממליחים ומפלפלים. מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים כשתי דקות, עד שהתרד מתרכך. הגשה: - שמים את פרוסות הלחם על 4 צלחות, עליהן תרד, עליו חזה עוף ומעל מפזרים צנוברים קלויים.
 

my sunshine

New member
פיתות מתובלות כתוספת לבשר על האש

מתכון של סיגלית משה מצרכים פיתות שמיועדות לפלאפל,בכמות הרצוייה, כל פיתה לחצות לשניי חצאים עגולים, 5 כפות פפריקה מתוקה, 1/2 כפית פפריקה חריפה, כפית כמון, כפית אבקת גריל עוף, כפית אבקת מרק עוף, 1/2 כפית פלפל שחור,מעט מלח, 10 שיניי שום טרי (קצוצות דק) , 1/4 כוס שמן רגיל, חבילה כוסברה קצוצה דק . אופן ההכנה לערבב את כל החומרים לעיסה אחידה. לחצות את הפיתות לשניי חצאים שטוחים ועגולים, למרוח כל פיתה בתערובת, ולצלות אותה על הגחלים בזמן שעושים בשר על האש, לאכול אותה כתוספת לבשר, או לאכול ככה, בנפרד, טעים יותר מהבשר עצמו, מומלץץץץץץץץ, בתיאבון.
 
למעלה